Aanbiedingen beste tuinwinkels

Aanbiedingen alles voor de vijver

Een vijver in de tuin. Wie wil dat nou niet? Toch durven veel mensen het niet aan. Onterecht, want een vijver in de tuin is makkelijk te realiseren en te onderhouden. Hier alle informatie, tips en aanbiedingen.

Vijver aanbiedingen

Onderstaande winkels bieden online veel vijver artikelen goedkoop aan. Klik op de winkel voor hun aanbiedingen van vijver artikelen.

Deze aanbevolen winkels verkopen alles dat met de vijver te maken heeft. Alleen de vissen voor in de vijver moet je nog ergens anders halen.

Hieronder vind je alle tips voor aanleg, inrichting en onderhoud van de vijver.

Hoe begin je een vijver in je tuin?

Een vijver begint bij de aanleg. Wat heb je nodig om een vijver in je tuin te plaatsen? Het meest eenvoudig is om te beginnen met een voorgevormde vijver. Dit is een voorgevormde bak, meestal van polyethyleen of polyester. 

Maar je kunt de vijver ook zelf vormen door vijverfolie gebruiken. De bodem bedek je met bodemsubstraat, lavakorrels, vijvergrind en/of vijveraarde en het geheel sier je eventueel op met fonteinen, watervallen en vijverdecoratie.

Als je een vijver in de tuin gaat plaatsen. Ga dan niet over één nacht ijs. Hier hebben we een lijstje met tips voor je:

 • Maak eerst een plattegrond van de hele tuin, met daarin de gewenste vijver. Alleen zo kun je zien of de verhoudingen goed zijn.
   
 • Maak ook een beplantingsplan. Goede kans dat je er dan achter komt dat het vijverontwerp nog aangepast moet worden.
   
 • Hou er rekening mee dat een vijver minimaal 4 uur per dag zon moet kunnen hebben voor een gezonde flora en fauna.
   
 • Kijk bij een goede vijverwinkel wat er allemaal te koop is. Alleen zo kun je een gedegen keuze maken. Boven vind je een selectie van goede vijverwinkels.
   
 • Heb je je plan gereed? Zet het vijverontwerp dan met piketpaaltjes uit in de tuin. Zo krijg je een nog beter beeld.
   
 • Hou er rekening mee dat een grote vijver biologisch beter is dan een kleine vijver. Een te kleine vijver kun je ook niet of moeilijk groter maken. Begin dus niet te klein.
   
 • Hou ook rekening met de buren. De buren zouden wel eens problemen kunnen hebben met klaterende fonteinen en waterlopen of met kwakende kikkers.

Je vijver uitbreiden

Voor een serieuze vijver zijn er verder vijverfilters en een vijverpomp nodig. Je kunt daarbij kiezen uit filterpompen, dompelpompen en diverse soorten filters. 

Bij de bovengenoemde winkels om spullen voor je vijver te kopen kun je alle informatie vinden en een keuze maken uit een ruim assortiment aan vijverbakken, folies, pompen, filters, fonteinen, decoraties en al het andere dat voor je vijver nodig is.

Een waterval in je tuin

Bijvoorbeeld een waterval bij de vijver. Bij een waterval in de tuin moet je niet meteen aan de Niagara waterval denken, maar er zijn heel leuke watervallen voor de tuin te koop. Evenals beeklopen om jet water een route door de tuin af te laten leggen

Kijk maar hier voor leuke watervallen en beeklopen voor in je vijver.

Wel een vijver, geen vissen

Een vijver zonder vissen? Ja dat kan een vijver waarin het allemaal om waterplanten en andere begroeiing draait wordt natuurvijver of plantenvijver genoemd. Hier alle informatie en tips voor het zelf aanleggen van zo'n natuurvijver.


Alternatieven voor een vijver

Niet iedereen heeft ruimte voor een vijver in zijn tuin Sterker nog, niet iedereen heeft een vijver. Hier leuke alternatieven voor een vijver zoals een vijverschaal of een kamerfontein.


Een mooie vijver

Terug naar de vijver in de tuin. Hier zijn mooie ornamenten om van je tuinvijver iets extra moois te maken. Bijvoorbeeld met leuke waterornamenten.


Vijververlichting

En met goede verlichting bereik je bij een vijver natuurlijk ook mooie effecten. De combinatie vijver en verlichting is een heel goede. Met licht kun je een vijver en de planten daarin en daaromheen prachtig uitlichten.


Automatische visvoer dispenser

Ben je eens een paar dagen van huis, dan is dat geen probleem met een visvoerdispenser. Dit apparaatje voert dagelijks de gewenste hoeveelheid visvoer aan het water toe.


Het hart van je vijver

Zoals het hart alles bepalend is voor het menselijk lichaam, zo is de vijverpomp het hart van je vijver.

Onderhoud vijver

Je vijver ijsvrij houden? Een lekkage aan je vijver oplossen met vloeibaar rubber? Een dompelpomp om je vijver snel leeg te pompen? Hier alle informatie en tips.


Alles voor de vijver kopen

Alles voor de vijver, van vijveronderdelen, pompen, vissen en planten tot alle benodigde accessoires. Je vindt het bij de winkels bovenaan. Dit zijn de beste online winkels voor alles met betrekking tot je vijver.

Zoeken

-->