Aanbiedingen beste tuinwinkels

Vijverstofzuiger: Stofzuiger voor schoonmaken vijver

Maak je vijver of zwembad mooi schoon met een vijver zuiger (vijverstofzuiger) een stofzuiger om je vijver mee schoon te zuigen.

Gardena vijverstofzuiger

Vooral in het najaar, maar ook gedurende de rest van het jaar wordt het water in de vijver belaagd door bladeren, algen, modder en ander vuil. Met een speciale vijvervuilzuiger (ook wel vijverstofzuiger genoemd) maak je de vijver moeiteloos schoon. 

Deze vijver vuilzuiger wordt ook wel slibzuiger of zwembadzuiger genoemd maar de meest gangbare naam is vijverstofzuiger. Hoewel het niet om het zuigen van stof gaat, maar om plantenresten, bladeren, modder e.d., is vijver stofzuiger de meest aansprekende naam.

Een overzicht van alle goede vijverstofzuigers vind je bij de aanbiedingen alle vijverstofzuigers. Daar koop je goedkoop vijverstofzuigers van Gardena, Ubbink, Aquaforte, Heissner, Oase, Pontec, Hozelock en andere goede vijverstofzuiger fabrikanten.

Vijvervuilzuiger of vijverstofzuiger

Dat de vijvervuilzuiger vaak een vijverstofzuiger is niet verwonderlijk. De vijverzuiger lijkt op het eerste gezicht sprekend op een stofzuiger voor in huis, maar vijverstofzuiger is eigenlijk ook weer een heel vreemde naam. Je zuigt er namelijk niet zozeer stof mee op (al doet deze vijverstofzuiger dat ook moeiteloos) maar ook veel grover vuil als bladeren, plantenresten, modder en draadalg.

De Gardena SR 1600 Aquamotion is zo'n vijverstofzuiger. Hieronder kijken we naar de mogelijkheden van deze Gardena vijverstofzuiger.

Stofzuiger voor huis en tuin

De Gardena SR 1600 is een topper onder de vijverstofzuigers. Deze vuilzuiger kun je zien als een krachtige stofzuiger voor buiten die geen enkel probleem met water heeft. Met de Gardena Aquamotion maak je namelijk niet alleen je vijver of zwembad schoon, maar je kunt er ook je terras of garage mee uitzuigen. 

Daar waar een normale huis, tuin en keuken stofzuiger al snel de geest zal geven gaat de Gardena SR 1600 Aquamotion gewoon door. Natuurlijk kun je dit apparaat ook als stofzuiger in huis gebruiken.

Vijverstofzuiger Gardena

Mondstukken vijverstofzuiger

De Gardena SR 1600 vijver / tuinstofzuiger wordt geleverd met 4 mondstukken.
  • Een bodemmondstuk, hiermee zuig je modder van de bodem van de vijver.
  • Een voegenmondstuk, voor moeilijk bereikbare plaatsen.
  • Een draadalgmondstuk, ideaal om algen uit je vijver te verwijderen.
  • Een breed mondstuk, voorzien van rubber strips, om het restwater weg te zuigen.
Via de transparante aanzuigbuis kun je precies zien wat er de vijverstofzuiger in verdwijnt en of er verstoppingen zijn. Een fijnfilterzak zorgt voor een veilige opname van grof vuil en modder. Het vermogen van deze Gardena vijverstofzuiger bedraagt 1400W. Hij wordt geleverd met een slang van 4 meter en een afvoerslang van 2 meter.

Meer goede vijverstofzuigers

Andere vijverstofzuigers zijn de Ubbink VacuProCleaner, de Pontec PondoMatic, de RP Toody, de Aquaforte 4-in-1 en de Hozelock Pond Vac. De laatste van deze stofzuigers voor de vijver is ene een steelstofzuiger model. De andere vijversofzuigers lijken op een traditionele stofzuiger.

Kijk bij de bovengenoemde winkels voor meer specificaties en de laagste actuele prijs van de Gardena Aquamotion vijverstofzuiger. en andere goede stofzuigers voor de vijver.

Zie ook: 


Onderwerp:
De vijvervuilzuiger, vijverzuiger, zwembadzuiger of slibzuiger wordt vaak vijverstofzuiger genoemd. Deze zuiger voor het schoonmaken van je vijver of zwembad lijkt namelijk sterk op een stofzuiger, en zuigt ook. Je kunt de vijverstofzuiger zelfs als stofzuiger op het droge gebruiken. Hier aanbiedingen van vijverstofzuigers en als voorbeeld de mogelijkheden van een Gardena vijverstofzuiger.

Zoeken

-->