Aanbiedingen beste tuinwinkels

BBQ aanbiedingen, test en tips kopen beste barbecue

Alle tips voor het goedkoop kopen van de beste BBQ. Met de beste barbecues uit de test en aanbiedingen van de beste winkels om een goede barbecue goedkoop te kopen.

Barbecue aanbiedingen en BBQ tips

Barbecue en zomer hoort bij elkaar. Wat is er heerlijk dan buiten op een barbecue het eten bereiden. Hieronder de beste winkels om voordelig een goede barbecue en BBQ-accessoires te kopen. Ook vind je hier een Barbecue Keuzehulp en de BBQ Top 10.

Beste winkels om een barbecue te kopen

Onderstaande online winkels hebben een heel mooi en groot aanbod aan barbecues, met lage prijzen en veel korting.

Bij bovenstaande aanbevolen winkels kom je alle soorten barbecues tegen zoals de houtskool BBQ, de gasbarbecue en de elektrische barbecue, maar ook de kamado, de skottelbraai, de rookoven en de buitenkeuken. 

En dit alles van alle bekende merken zoals Weber, Barbecook, Cadac, Boretti, Big Green Egg, Tepro, Patton en Garden Grill, maar ook van heel veel minder bekende merken.

Barbecue Keuzehulp

Moeite om te kiezen? Gebruik dan de Barbecue Keuzehulp van Bol.com of Coolblue. Beide barbecue keuzehulpen zijn bij de aanbiedingen van de betreffende winkels hierboven te vinden.

Via enkele vragen wordt je de weg gewezen naar de barbecues die het meest geschikt voor jou zijn. Ook lees je hier veel reviews en gebruikerservaringen. En je vindt er de actuele winkelprijs en alle specificaties van iedere BBQ. Alles voor het maken van een gedegen keuze voor de beste barbecue.

De beste barbecues uit de test

Wat zijn de beste barbecues volgens de experts? Bij de onderstaande testen van barbecues vind je alle barbecues die als beste barbecue of beste koop getest zijn. 

Het betreft tests van een groot aantal verschillende barbecues die zijn uitgevoerd door deskundige organisaties uit binnen en buitenland zoals de Consumentenbond en experts bij kranten, tijdschriften, vergelijkingssites en BBQ specialisten.


Je vindt er de beste barbecues uit de testen in alle soorten. De beste houtskoolbarbecues, gasbarbecues, skottelbraaien en buitenkeukens, maar bijvoorbeeld ook de beste tafelbarbecue en de beste barbecue voor op het balkon uit de test.

Soorten barbecues

Hieronder geven we algemene informatie over de barbecue, en het kiezen van een BBQ. We kijken naar de verschillende soorten barbecues, hun voordelen en hun nadelen.


beste bbq kopen

Houtskool BBQ

De klassieke barbecue steek je aan met aanmaakblokjes (spiritus of brandgel wordt afgeraden). De houtskoolbarbecue moet een half uur branden en gloeien voor het vlees er op kan. Maar pas na twee uur is de temperatuur ideaal voor het smakelijkste (langzaam gegaarde) vlees. Een deksel is daarbij van belang. Iedere goede houtskoolbarbecue beschikt over een deksel.

Om snel een houtskoolbarbecue om temperatuur te krijgen kan er gebruik worden gemaakt van een snelstarter. Dit is een koker waarin je de houtskool of briketten doet. Onder de koker steek je enkele aanmaakblokjes aan. De houtskool wordt zo optimaal verhit. Als deze in zijn geheel gloeit spreidt je de houtskool of briketten over de barbecue uit.


Kamado barbecue

Een speciaal soort houtskool barbecue is de kamado (de keramische BBQ) waarvan de Little Green Egg de meest bekende is. Met deze gesloten barbecue van keramiek is veel meer mogelijk dan grillen alleen. Je kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken als rookoven, en je kunt er in stomen, koken en bakken.


Elektrische barbecue

De meest eenvoudige vorm van barbecueën is met een elektrische BBQ. Water in het apparaat, stekker in het stopcontact en grillen maar. Bovendien is de temperatuur van een elektrische barbecue heel makkelijk en precies te regelen en geeft elektrisch barbecueën weinig troep.Gasbarbecue en buitenkeuken

Een derde manier om te barbecueën is met een barbecue met gasfles. Evenals bij een elektrische barbecue is bij een gasbarbecue de temperatuur goed te regelen. 

Gasbarbecues branden op vloeibaar gas, propaan of butaan uit een gasfles. Een klein kwartier na het inschakelen van de barbecue (via een schakelaar) kan het vlees op de plaat. Tegenover dit gemak staat het gemis van de voor barbecueën kenmerkende houtskool aroma's aan het vlees.

Een uitgebreide gasbarbecue wordt buitenkeuken genoemd. Deze luxe barbecues hebben meerdere gaspitten en soms zelfs een waterkraan en een oven. En dat alles buiten, zonder aansluitingen.


Overige barbecues

Hieronder hebben we tips, informatie en aanbiedingen met betrekking tot andere soorten barbecues of daaraan gerelateerde apparaten zoals de skottelbraai en de tuinhaard met BBQ-rooster.Een rookoven (American Smoker) is ook een vorm van buiten koken, al is dit geen manier om samen gezellig te koken. Wel kun je hier heel lekkere gerookte gerechten mee maken.


Barbecue accessoires


Barbecue Top 10

Kijk ook eens bij onderstaande barbecues in de BBQ Top 10. Hier vind je verwijzingen naar lijstjes met de 10 barbecues die het meest verkocht worden. Je kunt verder doorbladeren en klikken op iedere BBQ voor meer informatie.


Informatie en tips barbecue

Hier onder nog wat tips voor het kiezen, vinden, kopen en gebruiken van de beste barbecues.

Een te grote BBQ is lastig op temperatuur te houden

Bijvoorbeeld over de ideale grootte van de BBQ. Een grote barbecue is plezierig omdat je dan veel vlees, vis, groente en ander voedsel kunt grillen. Maar een grote BBQ heeft ook nadelen.

Bij een te grote barbecue ben je namelijk geneigd te veel houtskool of briketten te gebruiken. En een te grote barbecue is lastiger op temperatuur te houden. 

Wat zijn goede afmetingen van de barbecue bij een bepaald aantal personen?

Diameter van de barbecue bepaalt de ruimte

Hiervoor kunnen we het beste naar de diameter kijken:
  • Maximaal 4 personen: diameter tot 37 centimeter 
  • Maximaal 8 personen: diameter tot 47 centimeter 
  • Maximaal 12 personen: diameter vanaf 47 centimeter 
  • Meer dan 12 personen: diameter vanaf 57 centimeterSamenvatting:
Hierboven vind je de aanbiedingen van barbecues bij de beste online winkels om een barbecue te kopen. Bij deze winkels koop je een goede BBQ goedkoop. Verder vind je boven de BBQ top 10 van verschillende soorten barbecues, de beste barbecue uit de test en een keuzehulp om je persoonlijk beste BBQ goedkoop te kopen.

Zoeken

-->