Aanbiedingen beste tuinwinkels

BBQ hoes, tips en aanbiedingen

Aanbiedingen van barbecuehoezen. Met een goede BBQ hoes bescherm je je dure barbecue tegen weer en wind en kan de BBQ buiten blijven staan.

Een goede BBQ kan je best veel geld gekost hebben. Dan is het zonde om deze continue onbeschermd buiten te laten staan.

beste BBQ hoes
Universele BBQ hoes

Je BBQ gaat langer mee als je er een goede barbecue afdekhoes over heen trekt. Gelukkig is er voor iedere goede barbecue wel een passende BBQ hoes te vinden.

Een goede barbecuehoes voor iedere barbecue

Of je barbecue nu van Weber, Barbecook, Campingaz, Garden Grill, Grandhall, Outdoorchef, Patton of een ander merk barbecue is, er is altijd wel een geschikte BBQ hoes te vinden om je barbecue te beschermen tegen zon, wind en regen.

Daarbij heb je de keuze tussen officiƫle beschermhoezen voor jouw merk en model barbecue en tussen universele barbecuehoezen die meestal een stuk goedkoper zijn.

Daarmee moeten we wel opmerken dat een officiĆ«le BBQ hoes vaak als gegoten om de barbecue zit, terwijl een universele BBQ  hoes wat ruimer om de barbecue heen valt omdat de barbecuehoes niet precies op maat is gemaakt.

Waar koop je de beste hoes voor je barbecue?

Maar voor iedere populaire maat barbecue is er wel een barbecuehoes verkrijgbaar die precies om de barbecue past. Dat geeft een heel mooi strak gezicht. 

Hoezen voor alle merken en types barbecues kun je vinden bij het overzicht met aanbiedingen alle barbecue hoezen

Kun je de gewenste hoes daar niet vinden (wat onwaarschijnlijk is met circa 900 BBQ hoezen) dan kun je ook nog kijken bij de aanbiedingen van de beste winkels om een barbecue te kopen.

Weber BBQ hoes

Weber BBQ hoes 57 cm

Selecteer de voor jou beste barbecue hoes uit 900 hoezen

Het is opvallend dat de meeste afdekhoezen in het zwart beschikbaar zijn. Grijs en groen zijn in de minderheid. Ook andere kleuren komen voor. Bij het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van alle barbecue hoezen kun je op kleur selecteren.  

Dat geldt ook voor andere kenmerken zoals lengte, breedte en hoogte. Zo kun je makkelijk door wat vinkjes te zetten de voor jou geschikte barbecuehoes tegen de laagste prijs vinden.

Ook op fabrikant, prijs en materiaal kun je selecteren. De gemiddelde BBQ hoes is gemaakt van nylon en is geschikt voor alle weersomstandigheden. Een waterdichte beschermlaag zorgt er voor dat regen geen vat heeft op je kostbare barbecue.

Waarom een BBQ hoes gebruiken?

Niet iedereen gebruikt een hoes voor de barbecue maar als je de barbecue de hele zomer, of misschien wel het hele jaar, onoverdekt buiten laat staan is het gebruik van een BBQ hoes sterk aan te raden.

EEn BBQ beschermhoes beschermt de barbecue tegen regen, sneeuw, hagel en andere weersomstandigheden. Door een BBQ hoes te gebruiken gaat barbecue langer mee. Vooral bij een wat duurdere BBQ is dat belangrijk.

Zonder BBQ hoes gaat de barbecue roesten en treden er andere beschadigingen door vocht op. Maar de BBQ hoes beschermt de barbecue ook tegen zonlicht (UV straling). Langdurige blootstelling aan direct zonlicht (als de BBQ in de zon staat) zorgt voor verkleuring en doet het materiaal uitdrogen en lelijk worden.

En ook van stof, vuil, bladeren, naalden, vogelpoep, insecten en andere verontreiniging wordt je barbecue niet mooier. Een goede BBQ hoes beschermt de barbecue ook daartegen.

Barbecook BBQ hoes doorzichtig

Barbecook BBQ hoes doorzichtig

De beste maat BBQ hoes

Het bepalen van de beste BBQ hoes maat is bij de ene barbecue lastiger dan bij de andere barbecue. Bij een kogelbarbecue (een ronde BBQ) is vooral de diameter van de hoes belangrijk. Je trekt de BBQ hoes over de barbecue, en verder is alleen nog de lengte van de BBQ hoes van belang. Deze bepaalt of je de hoes tot op de grond kan trekken of dat er onder nog ruimte over blijft.

Bij een rechthoekige BBQ, zoals een gas BBQ, zijn de lengtemaat en breedtemaat van belang. Maar ook hierbij is het niet moeilijk om te bepalen of de BBQ hoes de juiste maat heeft.

BBQ hoes merken

Veel barbecue fabrikanten brengen BBQ hoezen uit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Weber BBQ hoes, een Boretti BBQ hoes of een Barbecook BBQ hoes, en er zijn ook BBQ hoezen van Cadac, Big Green Egg, Patton, Campingaz en Grandhall. De hoezen van deze barbecue fabrikanten kun je echter ook gerust op de barbecues van ander fabrikaat gebruiken. Mits de maten maar overeen komen met jouw BBQ. 

Bij bovenstaande aanbevolen winkels vind je al deze hoezen voor iedere barbecue tegen een lage prijs.

Zie ook: Meer tips BBQ


Onderwerp:
Met een goede barbecue hoes bescherm je de barbecue het hele jaar door tegen weer en wind. Ook een goedkope BBQ hoes kan je BBQ al beschermen tegen de regen. Hier een overzicht van alle barbecuehoezen (meer dan 900!), de prijzen van deze BBQ hoezen, hun specificaties en ervaringen van gebruikers van de barbecue hoezen.

Zoeken

-->