Aanbiedingen beste tuinwinkels

Houtskool barbecue

Aanbiedingen van de moeder van alle barbecues, de houtskool barbecue. Plus de beste houtskool BBQ uit de test en tips om je beste houtskool BBQ goedkoop te kopen.

Houtskool BBQ

De houtskool barbecue is de traditionele BBQ, en volgens menig BBQ liefhebber is de houtskool BBQ de enige echte barbecue.

Met een houtskool barbecue heb je het echte oer BBQ gevoel en de houtskool snippers of houtskool briketten geven de type barbecuesmaak aan het eten.

Aanbiedingen houtskool barbecue

De houtskool BBQ is over het algemeen een goedkope BBQ. Maar er zijn ook luxere houtskool barbecues, bijvoorbeeld van Weber, die een wat hoger prijskaartje hebben. Kijk hier onder voor goedkope houtskool barbecues en voor meer luxe houtskool BBQ's die tegen een aantrekkelijke prijs (met vaak hoge korting) worden verkocht.


Voordelen en nadelen houtskool BBQ

De houtskool barbecue is vaak het meest goedkoop in aanschaf en het is de beste BBQ voor de echte barbecue ervaring . Maar natuurlijk heeft de zijn nadelen. Hier een overzicht:
Voordelen houtskool barbecue:
  • Echte rokerige barbecuesmaak aan je vlees en gerechten.
  • Goedkoop in aanschaf.
  • Echt barbecueën, met vuur en rook.

Nadelen houtskool barbecue

  • Lange voorbereidingstijd (tip: gebruik een BBQ starter).
  • Meer schoonmaakwerk.
  • Niet de meest veilige manier van barbecueën.

Houtskool tafel BBQ

Een ander nadeel bij barbecueën op houtskool is dat de BBQ-kok meestal apart van de rest staat te koken. Er zijn wel tafelbarbecues, maar dat betreft normaal gesproken elektrische barbecues. En lang niet iedere barbecue-fan is liefhebber van een elektrische barbecue. 

Maar hier hebben we de oplossing: Een tafelbarbecue op houtskool.

Tafelbarbecue houtskool LotusGrill

Tafelbarbecue houtskool LotusGrill


De LotusGrill Tafelbarbecue is een houtskool barbecue die ook prima geschikt is voor gebruik aan tafel. Niet alleen door zijn vorm en formaat, maar ook omdat de LotusGrill houtskool tafelbarbecue dusdanig is ontworpen dat deze zo min mogelijk rookt of ruikt. 

Het vet druipt in een schaal en dat voorkomt een rookwalm. Door de constructie kan het vet niet met de houtskool in aanraking komen.

Een ander sterk punt: Door de compacte kolenhouder is de tafel-BBQ in samenwerking met aanmaakpasta al in een paar minuten klaar voor gebruik. Een unicum voor een tafelbarbecue. Ook gebruik je bij deze unieke barbecue maar heel weinig houtskool.

Via de ingebouwde ventilator is de temperatuur heel makkelijk te regelen. En veilig is deze tafelbarbecue ondanks de houtskool ook, want de buitenste schaal blijft koel. Dat is natuurlijk erg belangrijk als de barbecue op tafel staat, vooral als er ook kinderen bij zitten.

Zijn er ook nadelen aan deze tafelbarbecue op houtskool? Ja het is jammer dat de LotusGrill tafelbarbecue op houtskool niet over een deksel beschikt.

De LotusGrill is er in verschillende formaten, voor gezelschappen tot wel acht personen.

Garden Grill potkachel BBQ

Een andere opmerkelijke houtskool BBQ wordt door Garden Grill gemaakt. Deze houtskool barbecue ziet er uit als ouderwetse potkachel. Dat ziet er natuurlijk veel mooier uit op je terras dan een gewone barbecue!

GardenGrill potkachel houtskool BBQ

GardenGrill houtskool potkachel BBQ


De Garden Grill potkachel BBQ is een houtskool barbecue met een gietijzeren grillrooster. Zowel het grilloppervlak als de werkhoogte bedragen zo'n 35 centimeter.

Met een gewicht van slechts 6,2 kilo is de houtskool BBQ makkelijk te verplaatsen. Bovendien zijn kachel en BBQ schaal beide voorzien van handvatten.

Garden Grill speelt met zijn potkachel BBQ in op de vraag om barbecues een wat leuker en gezelliger uiterlijk te geven. Met de potkachel barbecue slagen ze daar ruimschoots in.

En duur is deze sfeervolle houtskool barbecue niet. De Garden Grill potkachel BBQ was op het moment van schrijven voor een prijs onder de 50 euro te koop.


Weber Smokey Joe


Weber is met afstand het meest populaire merk barbecue. En binnen het uitgebreide assortiment aan Weber barbecues is de Weber Smokey Joe een topper. De Weber Smokey Joe is een makkelijk te verplaatsen barbecue die compact en groot tegelijk is.

Weber Smokey Joe houtskool BBQ

Weber Smokey Joe houtskool BBQ


De Weber Smokey Joe is een barbecue die je makkelijk oppakt en overal mee naartoe kunt nemen. Zijn rooster met een diameter van 37 centimeter is echter ook weer groot genoeg om lekker voor de hele familie vlees, groente en andere etenswaren op te grillen.

Verschil Weber Smokey Joe Premium en Original

Weber verkoopt de Smokey Joe houtskool barbecue niet alleen in vele modellen, maar ook in twee modellen, de Weber Smokey Joe Original en de Weber Smokey Joe Premium.

De Weber Smokey Joe Premium houtskool barbecue is grotendeels gelijk aan de Original maar deze Weber barbecue beschikt over een extra grendel op het deksel zodat je hem makkelijker kunt vervoeren en vergrendelen. 

Bij alle bovenstaande winkels met houtskool BBQ aanbiedingen vind je deze Weber houtskool barbecues.

De winterbarbecue

De barbecue is niet meer alleen iets voor met mooi weer. Integendeel, de winterbarbecue wordt steeds populairder. Bij zacht winterweer, maar ook als er buiten sneeuw ligt, kun je buiten uitstekend barbecueën. En dat doen steeds meer mensen!

Vooral de houtskool BBQ is een goede winterbarbecue. Sfeervol met de gloeiende houtskool briketten.

Als de temperatuur zacht is kun je ook in de winter iedere houtskool barbecue gebruiken. Is het echt koud? Dan is een dunne (goedkope) barbecue minder geschikt omdat zo'n goedkope houtskool BBQ vaak minder op temperatuur blijft. 

Een barbecue met keramische wanden (een kamado) is bij veel kou het meest geschikt omdat de buitentemperatuur de minste effect op deze barbecue heeft. Onder normale (Nederlandse) winterse omstandigheden is een goede ketelbarbecue (zoals een Weber) ook voldoende als je met gesloten deksel barbecuet.

Beste houtskool BBQ test

Ben je er nog niet uit welke houtskool barbecue jij wil? Kijk ook eens bij de onderstaande houtskool BBQ test. Bij deze test vind je de houtskool barbecues met de hoogste waardering van gebruikers en de beste houtskool BBQ uit de test van experts. 

Kijk bij de houtskool BBQ aanbiedingen voor alle mogelijkheden, prijzen en andere informatie over alle goede houtskool barbecues.

Zoeken

-->