Aanbiedingen beste tuinwinkels

Beste parasols kopen

De beste parasols uit de test. Aanbiedingen van parasols bij de goedkoopste winkels. En tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste parasol.

beste parasol kopen


Als je op zoek bent naar een nieuwe parasol, kijk dan vooral eens op internet. Online is er een enorme keuze uit verschillende parasols. De prijzen zijn laag, en ze worden meestal gratis thuisgebracht.

Goedkoop online een parasol kopen

Hieronder vind je de beste winkels die parasols verkopen. Deze winkels hebben een groot aanbod in alle soorten parasols en geven vaak hoge kortingen.


Parasol keuzehulp

Zoek en vind zelf de voor jou beste parasol met de Parasol Keuzehulp van Bol.com. Deze keuzehulp vind je bij de hier boven genoemde parasol aanbiedingen van Bol.com.

Dat gaat snel en makkelijk. Vink al je wensen en eisen aan, en alleen de voor jou beste parasols blijven over. Ook kun je alle informatie en gebruikerservaringen lezen. Zo kun je heel eenvoudig de voor jou beste parasol tegen de laagste prijs selecteren.

De beste parasols uit de test

Wat is de beste parasol? Dat hangt van vele factoren af. Wat voor soort parasol zoek je? Hoe groot moet die parasol zijn? Gelukkig worden parasols in alle soorten en maten regelmatig getest. 

Kijk bij de beste parasols uit de test op TestResults.nl voor alle beste parasols uit deze tests.

Je vindt daar meerdere testen van parasols, onder andere van de beste zweefparasol, strandparasol, stokparasol, muurparasol en meer.

Soorten parasols

Zoals je hier boven kunt zien zijn er verschillende soorten parasols, en er zit heel wat verschil tussen die parasols. Een zweefparasol waarmee je je van je complete loungeset een schaduwplek maakt is een heel andere parasol dan een strandparasol die je mee neemt om ergens buitenshuis een plekje schaduw te creëren.

Stokparasol

De klassieke parasol is de stokparasol. Dit is de parasol waarbij de stok precies in het midden zit. Deze stok wordt in een houder gestoken. Het grote nadeel van een stokparasol is die stok in het midden. Als hij direct boven een tafel wordt geplaatst moet er een gat in die tuintafel zitten waar de stok doorheen kan, en ook in andere opstellingen zit de stok eigenlijk altijd in de weg.

Kijk bij de onderstaande beste stokparasols voor dit soort beste parasols uit de test.


Zweefparasol

Daardoor wordt er bij loungesets en andere tuinsets meestal gebruik gemaakt van een zweefparasol. Bij een zweefparasol zit de stok niet in het midden maar naast de parasol. Zo heb je er veel minder last van. Bovendien kan de zweefparasol aan alle kanten van de stok gedraaid worden waardoor dit soort parasol een groot bereik heeft. Helaas is een zweefparasol wel minder goedkoop dan een stokparasol.

Ook de beste zweefparasol vind je bij de parasol test bovenaan. Of kijk hier onder voor parasol aanbiedingen bij de beste winkels die deze parasols goedkoop verkopen.


Muurparasol

Helemaal geen last van een stok heb je bij de muurparasol. Deze wordt namelijk aan een muur of schutting bevestigd. Het nadeel is wel dat je deze parasol alleen op die plek kunt gebruiken. De parasol zit immers vast aan de muur of schutting.


Balkonparasol

Ook klein is de balkonparasol. Op een balkon is immers  meestal weinig ruimte voor een parasol. Omdat in een appartement ook weinig ruimte is om een parasol op te bergen bestaat de stok van een goede balkonparasol uit twee delen. Een kniksysteem is welkom omdat je dan met de parasol veel beter uit de voeten kunt op een klein balkon.

Een balkonparasol is meestal een muurparasol omdat deze parasol de minste ruimte op je balkon vraagt. Kijk daarom hierboven bij de muurparasol aanbiedingen om de beste parasol voor op je balkon goedkoop te kopen.

Terrasparasol

Heb je wel veel ruimte, dan kun je kiezen voor een veel grotere terrasparasol. Deze parasols worden ook wel loungeparasol genoemd omdat ze vaak bij een loungeset geplaatst worden. Bij echte grote parasols is een katrol belangrijk, want zo draai je de parasol zonder moeite en zonder kracht makkelijk uit. 

Ook hier is een kniksysteem welkom omdat je dan de plaats van de schaduw kunt beïnvloeden zonder dat je de parasol zelf hoeft te verplaatsen.

Strandparasol

De strandparasol is een mobiele parasol. Deze parasol is niet alleen geschikt voor in de tuin of op het balkon maar ook om mee te nemen. Naar het strand, maar ook naar het park, bos, zwembad of ander recreatie gebied. Je hebt kleine strandparasols die mee in het openbaar vervoer of mee op de fiets kunnen maar ook grotere strandparasols waarvoor je echt wel een auto nodig hebt. 

Alle beste strandparasols vind je hier onder bij de beste parasols in paraplu model uit de test.Parasol met LED verlichting

Normaal gesproken gebruik je een parasol overdag, maar aan een parasol met LED-verlichting heb je 's avonds ook wat. Dan creëren de led lampjes namelijk je eigen sterrenhemel. De parasol staalt in de duisternis een gezellig licht uit waardoor deze een intiem hoekje creëert waarin je tot rust kunt komen na een drukke dag.

parasol met led verlichting solarEr zijn dan ook parasols met led verlichting in alle soorten en maten te koop, en je kunt ook losse parasol verlichting kopen om je huidige parasol van lampjes te voorzien. 

Kijk bij de parasol verlichting voor zowel kant en klare parasols met verlichting als losse led verlichting voor je parasol.

Oplaadbaar via zonne-energie

Soms werkt deze parasol zelfs zonder batterij en zonder stroomkosten, want overdag laadt menig parasol de led lampjes op via een zonnepaneeltje dat strategisch in de kop van de parasol is verborgen. De parasol gebruik je in de zon, richt je naar de zon, dus zonne-energie voor de solar verlichting is bij een led parasol geen probleem!

Het parasoldoek

Het belangrijkste deel van een parasol is het doek. Het parasoldoek bepaalt namelijk hoeveel zonlicht en hoeveel UV-straling er doorgelaten wordt. Let dus goed op het parasoldoek als je een nieuwe parasol koopt. Bijvoorbeeld op het materiaal van het parasoldoek. Hier informatie over het doek van parasols.

Er zijn vier zaken waarop je bij een parasoldoek moet letten:
  • Hoe dik is het doek?
  • Van wat voor materiaal is het parasoldoek?
  • Wat is de U
  • PF waarde? (Hoeveel UV straling wordt er tegengehouden?)
  • Wat is de kleurvastheid?
Hieronder vind je de soorten parasoldoek en hun voordelen en nadelen.


Parasol beste parasoldoek

Acryl parasoldoek

Acryl is een kunststof vezel met een zeer hoge UPF waarde. 99% van het UV-licht wordt door een acryl parasol tegengehouden! Ook is acryl waterafstotend en goed bestand tegen schimmels. Acryl is dus zeer geschikt voor een parasol. Maar kijk uit, de beschermlaag wrdt aangetast als je een acryl parasol wast. Acryl kom je ook tegen onder de (merk)namen Sunbrella en Dralon.

Polyester parasoldoek

Polyester kom je vooral tegen bij goedkope parasols, maar ook bij juist heel luxe parasols. Polyester is er namelijk in heel uiteenlopende kwaliteitsklassen. Goedkope polyester parasols moet je in de winter beschermen met een parasolhoes want anders worden ze lelijk en polyester parasoldoek is niet waterdicht. Daarentegen zijn Glatz parasols ook van polyester, maar deze (duurdere) parasols zijn juist heel kleurvast.

Olefin parasoldoek

Olefin kom je ook vaak tegen bij een parasol. Olefin is een synthetisch garen van hoge kwaliteit. Olefin houdt 96% van het UV-licht tegen, is kleurvast en bijzonder sterk. Olefin parasoldoek scheurt niet snel. Een olefin parasol kun je herkennen aan een lichte glans en een wat stugge uitstraling.

Textileen parasoldoek

Textileen parasols zijn semi-transparant. Dat is plezierig omdat het onder zo'n parasol veel lichter is. Ook is een textileen parasoldoek heel sterk en kleurvast. De stof droogt snel en schimmels krijgen geen grip. Ook hebeft textileen doek een mooie glans. Maar je moet wel houden van een parasol die een deel van het zonlicht doorlaat. Textileen wordt ook dactiline genoemd.

Parasol met of zonder volant?

De volant is het over de rand hangende doek dat je bij veel parasols ziet. Dit volant ziet er mooi uit maar is niet alleen voor de sier. Het weert namelijk ook de zon als deze laag staat.

Hoe groot moet de parasol zijn?

Een grote parasol is altijd aantrekkelijk, want meer schaduw. Hou er wel rekening mee dat je de parasol nog moet kunnen draaien en kantelen. Kijk voor hele grote parasols bij de horecaparasols.

Goede parasol alternatieven

Bovenaan, bij de parasol aanbiedingen, vind je alle soorten parasols goedkoop. 

Hieronder vind je nog wat alternatieven voor de parasol. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een schaduwdoek. Een goedkoop zonnedoek of voor een harmonica schaduwdoek dat je met een katrol kunt ophalen uit uitdraaien, net als een zonnescherm, maar dan vee goedkoper!


Of kies voor een uitrekbaar zijscherm. Een uitrekbaar zonnescherm / windscherm, een scherm dat je alleen uittrekt als je beschutting tegen de wind of tegen de zon vanaf de zijkant nodig hebt.


Samenvatting:
Bovenaan vind je aanbiedingen van de beste winkels om online goedkoop een goede parasol te kopen. Ook hebben we de beste parasols uit de test, een keuzehulp waarmee je je beste parasol kunt vinden en geven we tips en informatie over goede parasols in alle soorten.
 

Zoeken

-->