Aanbiedingen beste tuinwinkels

Tuinmeubel materialen. Voordelen en nadelen

Wij kijken hier naar de voordelen en nadelen van de verschillende materialen tuinmeubelen, zoals hout, wicker, aluminium, teak en kunststof.

Tuinmeubels soorten materialen Hartman

Tuinmeubelen worden gemaakt van vele materialen. Hout, kunststof, wicker, aluminium, teak... de keuze is groot. Het ene materiaal is meer weerbestendig dan de ander (bestand tegen alle weersomstandigheden, zodat je de tuinmeubels buiten kan laten staan).


Alle genoemde soorten tuinmeubelen kun je het beste kopen bij één van de winkels uit het overzicht beste winkels om tuinmeubelen te kopen. Deze winkels leveren veel kwaliteit en goede tuinmeubels tegen de laagste prijzen.

Alle tuinmeubels die je op de foto's ziet zijn Hartman tuinmeubelen.

Houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen zijn mooi en sfeervol om te zien. Houten tuinmeubels zijn echter wel gevoelig voor weer en wind. Met name als het hout onbehandeld is. In hoeverre weer en wind de houten tuinmeubels doen slijten hangt sterk af van de soort hout. 

Hartman tuinmeubel hout

Dit is wel iets om op te letten want een groot tuinmeubel van hout, zoals een houten tuintafel, blijft in de winter vaak buiten staan. Let dus bij de beschrijving van de tuinmeubels goed op hoe het met de weerbestendigheid is gesteld.

Teak tuinmeubelen

Teaken tuinmeubels zijn ook van hout, maar dit hout is doordrenkt met natuurlijke oliën. Daardoor kunnen deze houten tuinmeubelen wel tegen weer en wind. Teak is goed weerbestendig.

Enig onderhoud is bij teak wel nodig. Je moet tuinmeubels van teak regelmatig opnieuw oliën anders worden teaken tuinmeubelen grijs. Sommige mensen kiezen er voor tuinmeubelen van teak gewoon te laten verkleuren omdat ze deze verweerde grijze kleur mooi vinden staan. Dat kan natuurlijk ook!

Teaken tuinmeubelen zijn erg sterk. Ongedierte, houtrot, maar ook zout water krijgen geen grip op tuinmeubelen van teakhout. Kijk hieronder voor aanbiedingen van tuinmeubels van teak.

Zie ook: Tuinmeubels van teak

Hartman tuinmeubels

Kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen waren jaren geleden zo populair dat vrijwel alle nieuwe tuinmeubelen van kunststof waren. Kunststof tuinmeubelen zien er modern uit en kunnen veel hebben. Kunststof tuinmeubels zijn onderhoudsvriendelijk, weersbestendig en kleurvast. 

Kunststof tuinstoelen zijn vaak opstapelbaar of makkelijk in en uit te klappen. Met de komst van de lounge meubelen is de populariteit van kunststof tuinmeubels echter afgenomen. Kunststof tuinsets ogen niet langer modern, en hun uiterlijk past niet zo goed met de hang naar een romantische en nostalgische sfeer in de tuin. Kunststof tuinmeubelen worden nu eerder praktisch dan mooi gevonden.

Wicker tuinmeubelen

Wicker heeft de rol van de plastic tuinmeubelen overgenomen. Ook wicker is een kunststof, en wicker tuinmeubels hebben dezelfde voordelen. Maar wicker tuinmeubelen zien er veel natuurlijker en gezelliger uit dan strak glad kunststof / plastic. 

Wicker tuinmeubelen bestaan uit een aluminium frame voorzien van een vlechtwerk van kunststofdraad. Bijna alle loungesets zijn tegenwoordig gemaakt van wicker.

Hartman tuinmeubelen


Wicker tuinmeubelen zijn onderhoudsarm en je kunt ze de hele wereld buiten laten staan. Ze zijn zeer duurzaam en weerbestendig. Wicker tuinmeubels zien er zo luxe en mooi uit, en zitten zo comfortabel, dat veel mensen ze ook binnen gebruiken.


Aluminium tuinmeubelen

Aluminum tuinmeubelen zijn oersterk maar aluminium tuinmeubels zijn ook verbazend licht. Aluminium tuinmeubels kunnen tegen weer en wind, deze tuinmeubelen zien er prachtig uit en zijn onderhoudsvriendelijk. 

Eigenlijk is het enige nadeel van aluminium tuinmeubels de prijs die bij aluminium tuinmeubelen hoger ligt dan die van veel andere tuinmeubelen. Aluminium is nu éénmaal een vrij duur materiaal.

RVS tuinmeubels

RVS tuinmeubelen zijn gemaakt van roestvrij staal. Dit is een heel sterk materiaal, maar wel zwaarder dan aluminium waardoor RVS tuinmeubelen zwaarder zijn dan aluminium tuinmeubels. Maar de kwaliteit van dit materiaal is wel beter.


Rattan tuinmeubels

Rattan (niet verwarren met rotan) is een minder bekend materiaal voor tuinmeubels. Rattan lijkt op wicker. Ook rattan wordt gevlochten. Het grote verschil is dat wicker een kunststof is en dat rattan een natuurlijk materiaal is.


Aanbiedingen tuinmeubels van al deze materialen

Kijk bij de beste winkels in tuinmeubelen voor de mooiste tuinmeubelen tegen de laagste prijzen. Daar vind je ook de tuinmeubelen van Hartman die je op de foto's bij dit artikel ziet staan.

Zie ook:

Onderwerp:
Je hebt wicker tuinmeubelen, aluminium tuinmeubelen, houten tuinmeubelen en tuinmeubels van materialen als kunststof, teak en rotan. Hier kijken we naar de voordelen en nadelen van de verschillende materialen tuinmeubelen en hoe weerbestendig deze tuinmeubels zijn en of je de tuinmeubels onder alle weersomstandigheden en het hele jaar buiten kunt laten staan.

Zoeken

-->