Aanbiedingen beste tuinwinkels

Rattan tuinmeubels

Aanbiedingen van rattan tuinmeubelen. Rattan lijkt op wicker maar is een natuurlijk product.


Rattan is het wat onbekendere broertje van rotan. Rattan is sterker en flexibeler dan rotan en daarom beter geschikt voor bijvoorbeeld tuinmeubelen. Vooral bij precisiewerk heeft rattan voordelen. We kijken hier naar rattan tuinmeubelen en het verschil tussen rotan en rattan.


Mooie rattan tuinmeubelen

Rattan kom je vooral veel tegen bij tuinstoelen, maar ook bij tuintafels, opbergboxen, ligstoelen en ligbedden. Kijk bij onderstaande aanbiedingen van rattan tuinmeubels voor alle rattan stoelen, tafels en andere tuinmeubels van rattan.


Wat is rattan?

Rattan is een palmachtige plant die vlak boven de grond groeit. Dit in tegenstelling tot rotan dat afkomstig is van een palmboom. Het is meer een slingerplant. De stengels van rattan zijn veel dunner dan die van rotan en doordat de stengels over de grond groeien kunnen deze tot wel 100 meter lang worden!

Rattan is goed te verven waardoor rattan meubelen in vele kleuren beschikbaar zijn.

Rattan is een goed alternatief voor wicker, dat je tegenwoordig bij veel loungesets tegenkomt. In tegenstelling tot rattan en rotan is wicker geen natuurproduct maar een kunststof.

Voordelen rattan tuinmeubels

Rattan heeft als materiaal voor tuinmeubelen diverse voordelen:
  • Rattan heeft een natuurlijke uitstraling. Warm met een tropisch tintje.

  • Rattan is ook een sterk en duurzaam materiaal voor tuinmeubels. Dat is natuurlijk een groot voordeel voor buitenmeubels. Rattan tuinmeubels zijn goed bestand tegen regen en ander vocht, maar ook tegen zonlicht.

  • Rattan is makkelijk schoon te maken, Rattan tuinmeubelen kun je met een vochtige doek goed schoonmaken.

  • Rattan is een verend materiaal. Hierdoor zitten rattan tuinmeubels ook zonder kussens comfortabel. Desondanks bieden de rattan meubels een goede ondersteuning.

  • Ook ventileert rattan goed.

  • Rattan tuinmeubels zijn licht, en daarmee makkelijk te verplaatsen.

  • Rattan is een materiaal dat door de fabrikanten van tuinmeubels makkelijk te vormen. Daarvoor zijn er rattan tuinmeubels in vele modellen, stijlen en kleuren verkrijgbaar.

Nadelen rattan tuinmeubels

Helaas heeft rattan ook enkele nadelen:

  • Hoewel rattan en weerbestendig en duurzaam is, is dit voordeel bij dit natuurlijke materiaal minder groot dan bij de kunststof wicker.

  • Ook is rattan wat meer kwetsbaar voor krassen en deuken. Je moet er wat voorzichtiger mee zijn.

  • Als rattan veel en langdurig vochtig is kan er schimmelvorming optreden.

Kunst rattan (synthetische rattan)

Naast de natuurlijke rattan kom je bij tuinmeubelen ook wel eens synthetische rattan tegen (kunst rattan of nep rattan). Dit zijn dus geen echte rattan meubelen maar kunststof buitenmeubels die op rattan lijken.

Het voordeel van deze kunststof rattan meubels is dat ze wel de voordelen maar niet de nadelen van echt rattan hebben.


Kijk in het bovenstaand overzicht voor aanbiedingen van alle mooie rattan tuinmeubelen.

Zie ook:
Onderwerp
Aanbiedingen van rattan tuinmeubelen bij de beste en goedkoopste winkels en informatie over het materiaal rattan (niet te verwarren met rotan). Rattan lijkt op wicker maar is in tegenstelling tot wicker een natuurlijk materiaal.

Zoeken

-->