Aanbiedingen beste tuinwinkels

Waterdruppelaar: Druppelsysteem planten

Met een waterdruppelaar kun je planten automatisch water geven. Het is een goedkoop druppelsysteem dat bijvoorbeeld handig is als je op vakantie bent.

Druppelsysteem planten Gardena

Gardena druppelsysteem planten

Op vakantie en niemand die de planten water kan geven? Hier kijken we naar goede waterdruppelaar bewateringssystemen voor kamerplanten en tuinplanten in pot, om de planten automatisch water te geven. We hebben zelfs een waterdruppelaar voor je vaste tuinplanten.

Aanbiedingen alle druppelsystemen planten


Kijk voor tientallen van deze waterdruppelaars voor je planten tegen een lage prijs in het overzicht met alle druppelsystemen. Daar vind je ook alle onderstaande waterdrupelaar systemen met hun prijs.

Voor het continue bewateren van de tuin kun je ook gebruik maken van een druppelslang. Hier kijken we vooral naar druppelsystemen voor losse planten en planten in pot. 

Hieronder vind je zowel goedkope waterdruppelaarsw van nog geen 2 tientjes als geavanceerde waterdrup systemen om je planten automatisch water te geven.

Bewateringssystemen voor flessen

De meest eenvoudige (en goedkoopste) van deze waterdruppelaar bewateringssystemen voor kamerplanten en potplanten werken met een standaard pet-fles (een plastic fles uit de supermarkt). Het betreft gietmonden waarop je zo'n standaard fles plaatst. De gietmond zorgt er voor dat het water heel langzaam aan de plant wordt doorgegeven. De kosten van zo'n waterdruppelaar? Nog geen 25 euro voor 6 stuks.

Goedkoop druppelsysteem planten met fles

Goedkoop druppelsysteem planten met fles


Automatische planten druppelaar

Maar het kan nog goedkoper en makkelijker. Je kunt voor een euro of twee meer een automatische waterdruppelaar kopen voor wel 20 potten. Deze set van VidaXL bestaat uit 20 druppelaars met een bijbehorende zuigslang. Deze zuigslang leg je in een waterbron zoals een emmer, de druppelaars steek je in de pot van de planten. De planten krijgen dan direct bij de wortels hun water.

Goedkoop druppelsysteem planten uit emmer

Goedkoop waterdruppelaar systeem planten uit emmer

Silverline irrigatie set

De 71-delige irrigatie set van Silverline is bedoelt voor de tuin. Deze sluit je dan ook niet op een emmer of fles aan, maar op een waterkraan. Wordt geleverd met onder andere 10 eind-druppelaars en 10 in-line druppelaars, 23 meter aan vinyl pijp en 15 T-stukken. Met de buis en diverse kopppelstukken maak je een bewateringssysteem op maat.

Silverline druppelsysteem tuin

Silverline druppelsysteem tuin


De in-line druppelaars kunnen halverwege de route hun water later druppelen (boven de planten), met de T-stukken kun je aftakkingen maken die eindigen met een eind waterdruppelaar. Met een stroming regelaar kun je de hoeveelheid water instellen. En dat alles voor nog geen 20 euro!

Gardena vakantiebewateringsset

In een heel andere prijsklasse valt de bewateringsset van Gardena voor 36 potplanten. Maar dit is dan ook wel een heel ander soort systeem wat werkt op stroom en een timer. 

Je kunt desgewenst ook de hoeveelheid water per plant instellen. Dit is een goed en geavanceerd waterdruppelaar systeem om al je potplanten op een effectieve manier automatisch water te laten geven. 

Zet al je planten bij elkaar en voorzie de potten van een druppelaar. Dankzij een laagspanningspomp (met vuilzeef) en een 9 liter watervat ben je niet afhankelijk van een kraan.

Gardena druppelsysteem planten tuin

Gardena druppelsysteem planten tuin

De foto helemaal bovenaan dit artikel betreft ook dit waterdruppelaar bewateringssysteem van Gardena.

Gardena Micro-Drip-System

Het Gardena Micro-Drip-System is een waterdruppelaar geschikt voor het automatisch water geven van 7 bloempotten en 3 bloembakken. Dit geavanceerde systeem werkt met regelbare drukcompenserende druppelaars en je kunt het helemaal naar eigen behoefte uitbreiden, onder andere met een Gardena besproeiingscomputer voor het volledig automatisch besproeien van je tuin.

Gardena druppelsysteem Micro Drip

Gardena druppelsysteem Micro Drip

Het startpakket van deze waterdruppelaar bestaat uit een grote hoeveelheid buis, druppelaars, T-stukken, kruisstukken, L-stukken, klemmen, houders en veel meer om je eigen bewateringssysteem samen te stellen. Je sluit het waterdrup systeem aan op de waterkraan, en je planten krijgen water zonder dat je er naar om hoeft te kijken.

Kijk in het bovenstaand overzicht met alle bewateringssystemen voor het automatisch water geven van je planten voor alle informatie en alle prijzen. Ook van andere, soortgelijke, bewateringssystemen.

Zie ook:

Zoeken

-->