Aanbiedingen beste tuinwinkels

Vuurkorf aanbiedingen en tips leuke vuurkorven

Aanbiedingen van vuurkorven en enkele handige tips voor het branden van de vuurkorf.

Als het wat kouder wordt kun je nog heerlijk buiten zitten met een vuurkorf. Vuurkorven zijn een eenvoudige en goedkope manier van terrasverwarming.


En een vuurkorf is nog gezellig ook (als je niet in de wind gaat zitten). Er zijn vuurkorven in vele soorten.

Klassiek, modern en design vuurkorven

Het aanbod varieert van eenvoudige vuurkorven tot opmerkelijk vormgegeven design vuurkorven. Van heel klassiek tot ultra modern. Ook de materialen verschillen. RVS kan erg handig zijn als je de vuurkorf bij weer en wind buiten wil laten staan. Goedkopere materialen kunnen dan gaan roesten.

Aanbiedingen van vuurkorven

Kijk voor het aanbod van mooie vuurkorven in het overzicht met aanbiedingen van vuurkorven. Hier vind je mooie sfeervolle vuurkorven van hoge kwaliteit voor weinig geld. Deze worden onder andere gemaakt door Barbecook (bekend van de barbecues) en designmerken als Esschert en Edelman.

In totaal zijn  daar meer dan 100 leuke, mooie en goede vuurkorven te vinden. 

Nog wat vuurkorf tips

Wat kun je in een vuurkorf stoken?

In een vuurkorf kun je open haard hout stoken, maar ook sprokkelhout of open haard blokken. Aansteken van vuurkorven gaat het best met aanmaakblokjes of aanmaakhoutjes.

Vuurkorf als barbecue?

Een vuurkorf is geen barbecue. Je kunt er echter wel brood mee bakken door deze aan een stok bij het vuur te houden. Dit is erg populair bij kinderen, evenals het smelten van marshmallows (spekjes) boven het vuur. 

Door het gebruik van een braadrooster kun je eventueel ook vlees en andere gerechten boven het vuur bereiden. 

Het niet laten aanbranden vereist bij vuurkorven echter meer kunde dan het roosteren via een barbecue.

Open of gesloten vuurkorven

Voor dit soort bereidingen heb je natuurlijk wel een open vuurkorf nodig. Er zijn ook gesloten vuurkorven. Deze zijn veiliger dan open vuurkorven maar je mist daarbij wel de sfeer van het 'kampvuur'.

Meer vuurkorf tips

  • De vuurkorf blijft lang mooi als je hem na gebruik meteen reinigt.
  • Laat de as echter wel afkoelen voor je deze in een vuilnisbak gooit.
  • Je kunt de as (van hout) ook gewoon in de tuin gooien. Het is goede mest.
  • In plaats van hou kun je ook open haard blokken gebruiken. Deze kosten bij de Action minder dan een euro en branden circa 2 uur.
  • Door vuurkorven op een (metalen) plaat te plaatsen komt je terras niet onder de asresten.
  • Een opvangbak voor de as onder de vuurkorf is erg handig. Dat is niet alleen makkelijk opruimen, maar voorkomt ook schroeiplekken op je terras of gazon. 

Vuurkorf met opvangbak en rooster MaxxGarden

Vuurkorf met opvangbak en rooster MaxxGarden

  • Een vuurkorf met rooster kun je ook als eenvoudige BBQ gebruiken. Een volwaardige barbecue is dit natuurlijk niet, maar je kunt er wel een lekker hapje op roosteren als je lekker bij het vuur zit.
     
  • Meer platte en lage vuurkorven worden ook wel vuurschalen genoemd. Het is alleen de vorm die anders is, bij sommige modellen kom je de termen daarom ook door elkaar tegen.

Kijk voor alle mogelijkheden, alle specificaties en alle prijzen, maar ook voor gebruikers ervaringen en reviews bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van vuurkorven.


Blumfeldt design vuurkorf

Blumfeldt design vuurkorf

Zie ook: 


Foto bovenaan: Barbecook vuurkorf


Samenvatting:
Een goede vuurkorf zorgt voor sfeervol vuur, licht en warmte, ook als het (heel) koud is. Met een vuurkorf met rooster kun je ook barbecue├źn. Kies voor een vuurkorf met opvangbak voor makkelijk opruimen en om je gazon en straat niet te beschadigen.

Zoeken

-->