Aanbiedingen beste tuinwinkels

Vogels tuin

Tips om meer vogels in de tuin te krijgen. 

Meer vogels in de tuin

Vogels brengen leven in de tuin, zowel in de zomer als in de winter. En het is helemaal niet zo moeilijk om vogels naar je tuin te lokken.

Als de vogels weten dat er in jouw tuin regelmatig eten te vinden is zullen ze je tuin graag in hun hun vluchtroutes opnemen. En met de regelmatige (of constante) aanwezigheid van dit vogelvoer maak je van je tuin ook een ideale omgeving om in te nestelen. De aanwezigheid van een leegstaand nestkastje maakt van je tuin helemaal een gespreid bedje.

Tip: Alle benodigdheden voor tuinvogels zijn goedkoop te vinden bij Vivara.

Hier wat tips voor meer vogels in de tuin

 • Voer de vogels in het winterseizoen. O.a. met brood, vetbollen, (ongeroosterde) pinda's, fruit en vogelzaad.
   
 • Je kunt voer strooien, maar ook bessen, zaden en nootjes lokken vogels. Dat geldt ook voor insecten en rupsen, al zal je die laatste niet graag als lokmiddel in je tuin inzetten.
   
 • Zorg er wel voor dat je voederplekken gebruikt waar muizen en ratten niet bij kunnen. Dit ongedierte is aan een opmars bezig in de Nederlandse tuinen. Bij het bovengenoemde Vivara vind je goede voedersystemen voor vogels waar muizen en ratten niet bij kunnen. 

 • Bij de voederhuisje tips vind je een selectie van nog meer leuke (en best geteste) voederhuisjes.
   
 • Vogels zijn dol op veel variatie in de tuin. Hoge bomen, dichte struiken, schaduw, zon en rustige hoekjes.
   
 • Ook een vogelbadje lokt vogels. Dan kunnen ze drinken en badderen. Maak het badje niet te diep en zet hem in de buurt van wat veilige struiken.
   
 • Hang nestkastjes op een beschutte plek met redelijke schaduw. Het vlieggat kan het beste naar het zuidoosten gericht zijn. Twee meter hoog is een goede hoogte.
   


Samenvatting:
Maak van je veel te stille tuin een vrolijk vogelreservaat. Het is niet moeilijk om meer vogels naar je tuin te lokken. Dat kan met voedsel, vogelbadjes en nestkastjes. Hier boven vind je alle informatie, tips en de beste benodigdheden om vogels naar je tuin te lokken.

Zoeken

-->