Aanbiedingen beste tuinwinkels

Vogelbadje goedkoop kopen

Met een vogelbadje in de tuin doe je niet alleen de vogels een plezier, het is ook een goede manier om vogels naar je tuin te lokken.

vogelbadje tuin

Vogels in de tuin is altijd leuk. Het leeft leven en vogels zijn leuk om naar te kijken. Met een vogelbadje lok je vogels, bovendien is een vogelbadje heel fijn voor de vogels in droge tijden.

Vogels komen graag badderen en drinken als er een vogelbadje in de tuin staat. Er zijn veel leuke vogelbadjes verkrijgbaar in diverse vormen. Vogelbadjes op een hoge of lage standaard die je tussen de struiken of in je gazon kunt plaatsen, maar ook vogelbadjes die je aan een haak kunt ophangen of vogelbadjes die je aan de muur bevestigd. Bijvoorbeeld vlak naast het raam zodat je van binnen uit goed uitzicht op de vogels hebt.

Ook qua materialen is er een grote diversiteit aan vogelbadjes. Je hebt vogelbadjes van keramiek of gietijzer, maar ook van beton, metaal of kunststof.

Een goed overzicht van leuke vogelbadjes is te vinden op de Huisdierenblog. Je vindt daar ook de prijzen, specificaties en foto's van vele tientallen vogelbadjes die tegen een lage prijs te koop zijn.

Vogelbadje om te baden en te koelen

Een vogelbadje zorgt er voor dat tuinvogels bij droogte kunnen drinken. Maar het is ook heel belangrijk dat vogels kunnen baden. Op die manier kan een tuinvogel zijn verenkleed schoon houden. Ook geeft het badderen een vogel verkoeling.

Het formaat van een vogelbadje

Voor wat betreft de grootte en diepte van een vogelbadje is vooral de diepte belangrjik. Deze bedraagt vaak 2,5 a 7 centimeter. Zo kan een tuinvogel baden zonder te verdrinken. De breedte van het vogelbad is vooral van belang als je wil dat meerdere vogels gelijktijdig van het vogelbadje gebruik kunnen maken.

Een goede plek voor een vogelbadje

Met een vogelbadje doe je de buitenvogels een plezier, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat deze vogels ook veilig kunnen baden en drinken. Daarom zijn de meeste vogelbaden een vogelbadje op voet. Dat geeft de vogel meer overzicht. Maar ook als staat het vogelbadje op een voet, katten en andere roofdieren kunnen ze nog steeds pakken. 

Zet het vogelbadje op voet daarom ook op een veilige plek. Niet direct bij struiken of planten waarachter een kat zich kan verbergen maar op een plaats waar de vogel overzicht heeft, bijvoorbeeld midden op een gazon. Dat geeft de vogel meer veiligheid en daarom zal het badje ook meer vogels aantrekken. Bovendien heb je zelf dan ook meer zicht op de vogels die in de tuin komen baden en drinken.

Ook een hangend vogelbadje hoog aan de muur is een veilige plek. Dan heeft de vogel niet alleen een goed overzicht, maar katten kunnen er dan (afhankelijk van de hoogte en de locatie) vaak niet bij komen.

Vogelbadje schoonmaken

Het wordt wel eens vergeten, maar het is wel belangrijk op een vogelbadje af en toe schoon te maken. Vuil en uitwerpselen in het water zorgen voor ziektekiemen en schadelijke bacteriĆ«n in het vogelbadje.  Spoel het vogelbadje daarom af en toe schoon met schoon water.

In het bovenaan genoemde overzicht vind je voorbeelden van leuke (en goede) vogelbadjes in alle soorten. Bovendien vind je daar aanbiedingen van heel veel vogelbadjes die je daar goedkoop kunt kopen.


Zie ook:
Goedkope aanbiedingen van vogelbadjes en een overzicht met leuke vogelbadjes voor in de tuin. Plus tips voor het vinden van een goed vogelbadje en de beste locatie voor een badje voor tuinvogels.

Zoeken

-->