Aanbiedingen beste tuinwinkels

Vogelhuisje (nestkastje vogels)

Kijk hier voor het beste vogelhuisje of beste nestkastje voor ieder soort vogel.

Met een vogelhuisje of nestkastje haal je de vogels naar je tuin toe. Maar bij aanschaf van een nestkastje is het belangrijk dat je een vogelhuisje voor de juiste vogel kiest.

Beste vogelhuisje en beste nestkastje

Wil je een koolmees of pimpelmees in de tuin, dan kun je het beste een ander huisje ophangen dan dat je kiest voor een winterkoning of een mus.

Ieder soort vogel zijn eigen vogelhuisje

Iedere vogelsoort heeft zijn eigen wensen, en als je voorkeur hebt voor een bepaalde vogelsoort in de tuin dan doe je er verstandig aan een nestkastje of vogelhuisje te kiezen dat optimaal is voor dat soort vogel.

Zo zijn er nestkastjes voor koolmees / pimpelmees / vliegenvanger, en nestkastjes die de juiste afmetingen en de juiste ingang hebben voor de winterkoning.

Wist je trouwens dat er ook nestkastjes zijn voor vlinders, bijen en lieveheersbeestjes.


In dit overzicht met vogelhuisje aanbiedingen kun je aangeven voor welke vogel je een nestkastje zoekt. Je ziet dan alleen de voor die vogel geschikte vogelhuisjes.

We kijken hier naar nestkastjes (een woning vooe een vogel). Zoek je een voederhuisje (alleen en eetplek)? Kijk dan bij de voederhuisje aanbiedingen.

Nestkastje met webcam

Vrij nieuw zijn de nestkastjes met een ingebouwde camera. Bij een vogelhuisje met webcam kun je precies zien wat er allemaal in het vogelhuisje gebeurd. 

Vogelhuisje webcam wifi

Helemaal mooi wordt het als dat nestkastje ook nog over WiFi beschikt. Niet omdat de babyvogeltjes dan Netflix kunnen kijken, maar jij kan wel op een app op je smartphone of tablet geheel draadloos de vogeltjes bespioneren.


Wat is een goed vogelhuisje / nestkastje?

Een nestkastje voor vogels is een vogelhuisje dat tuinvogels een veiige nestplaats biedt. Voor de vogels is zo'n veilig nest bijzonder plezierig, maar mensen beleven er ook veel plezier aan om een vogelpaar te laten nestelen en hun jongen in hun tuin groot te laten worden.

Het beste vogelhuisje voor een bepaald soort vogels biedt afmetingen die een vogel nodig heeft om te broeden en om later de jongen te voederen. De invlieg-opening moet groot genoeg zijn voor de vogel, maar ook klein genoeg om roofdieren buiten te houden. Ook moet het nestkastje het nest bij grote koude tegen kou en bevriezing beschermen.


Zie ook:

Onderwerp:
Hier boven vind je een groot aantal vogelhuisjes en nestkastjes voor in je tuin. Met een vogelhuisje of nestkastje haal je vogels naar je tuin. Dat is niet alleen leuk en gezellig maar ook nuttig. Met een mezenkastje haal je koolmeesjes naar je tuin die een prima wapen tegen de eikenprocessierups zijn.

Zoeken

-->