Aanbiedingen beste tuinwinkels

Soorten tuinafscheiding (met aanbiedingen)

Er zijn talloze tuinafscheidingen te koop, variƫrend van een simpel hekje tot een hoge houten schutting. Hier kijken we naar verschillende soorten tuinafscheidingen.

Houten tuinafscheiding Hillhout

Hillhout houten schutting / tuinscherm

Wil je privacy in je tuin? Of is het je vooral te doen om het afbakenen van je terrein? Dat scheelt nogal voor de tuinafscheiding die het meest geschikt voor je is.

Schutting, scherm of andere tuinafscheiding?

En zo zijn er meer factoren die meespelen. Een bamboescherm of rieten scherm is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een solide houten schutting. beide houden inkijk tegen, maar de schutting is een stuk mooier en steviger. De prijs van tuinafscheidingen is dus ook een belangrijke factor, evenals de gemak van plaatsing, de privacy en de duurzaamheid.

Planten als tuinafscheiding

Gaat het je alleen om een afbakening, dan is een heg of zelfs al een rijtje bloemen voldoende. Tuinafscheidigen worden echter vooral geplaatst omdat mensen privacy in hun tuin wensen, en ook het uiterlijk van de tuinafscheiding wordt erg op prijs gesteld.

Houten schuttingen en trellischermen

De meeste privacy levert een hoge gesloten houten schutting op. Bij een grote tuin kan zo'n schutting, maar bij een klein tuintje is het niet aan te raden om alle kanten geheel af te sluiten met een hoge schutting. 

Trellischerm (trellis open schutting)

Trellischerm (trellis open schutting)


Je kan dan op bepaalde plekken kiezen voor een lagere schutting of voor een trellisscherm, een open schutting. Een trellischerm (trellis) kun je met klimplanten laten begroeien om ze af te sluiten. dat geeft een heel andere uitstraling dan een houten schutting die alles afsluit.


Tuinafscheiding met plankenschermen

Is je schutting geheel gesloten dan sluit hij de tuin ook voor de wind af. Vooral bij een tuin op zuiden kan dat erg warm zijn. Het is dan fijn als het door de schutting toegestaan wordt dat het een beetje door kan waaien. Dat kan bij een plankenscherm. 

Een plankenscherm is een houten schutting met schermen die om en om ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Inkijk heb je nauwelijks bij plankenschermen maar de wind kan er redelijk ongestoord doorheen waaien.

Intergard plankenscherm schutting hout

Intergard plankenscherm schutting hout


Ook de plankenschermen vind je bij de bovenstaande aanbiedingen schuttingen.

Bamboeschermen en rieten schermen

Schermen van bamboe en riet schermen ook een tuin uitstekend af. Niemand kijkt er door heen. Toch zijn we minder gecharmeerd van deze oplossing dan van plankenschermen. Bamboeschermen en rieten schermen hebben wel een groot voordeel, en dat is hun prijs. Het zijn goedkope tuinafscheidingen.


Uittrekbaar tuinscherm

Een tuinscherm dat je alleen tevoorschijn haalt als je de tuinafscheiding nodig hebt? Dat kan met een uitrekbaar tuinscherm. Deze tuinschermen worden vooral als windscherm gebruikt, maar ook als zonwering (bij een lage zon) of om op bepaalde momenten meer privacy te hebben.

Kijk voor alle soorten tuinafscheidingen tegen een lage prijs bij de hierboven gelinkte aanbiedingen.

Onderwerp:
Zoek je een goede tuinafzetting? Hier kijken we naar verschillende soorten tuinafscheiding zoals een gesloten schutting, een open schutting en een tuinscherm, maar ook naar een planten afscheiding of schrikdraad als tuinafzetting. Met aanbiedingen van alle soorten tuinafscheiding.

Zoeken

-->