Aanbiedingen beste tuinwinkels

Tips snoeien en aanbiedingen snoeigereedschap

Tips met betrekking tot snoeien en het vinden en goedkoop kopen van je beste snoeigereedschap.

Snoeien en snoeigereedschap

Snoeien is een karwei in de tuin waar niet aan te ontkomen valt. De meeste planten, bomen en struiken moeten regelmatig gesnoeid worden om wildgroei te voorkomen, om vormen te behouden of om de gezondheid van het groen te verbeteren.

Om goed te kunnen snoeien is goed snoeigereedschap van groot belang. Met goede snoeischaren, snoeizagen of ander snoeigereedschap hou je planten, bomen en struiken vitaal en gezond.

Waarom snoeien?

Snoeien heeft meerdere functies:
  • De plant in de gewenste vorm brengen.
  • De opbrengst van vruchten of bloemen van een plant verhogen.
  • De vitaliteit van een plant verbeteren door dood hout te verwijderen.
  • De plant verjongen.


Snoeigereedschap

Voor het snoeien is snoeigereedschap nodig. Er zijn veel soorten snoeigereedschap, want om een dikke tak van een boom te snoeien heb je ander materiaal nodig dan voor het snoeien van een heg, bamboe, een klimplant of een bodembedekker.

Wil je weten wat er allemaal aan snoeigereedschap te koop is, en deze snoeischaren, snoeimessen, snoeimachines en ander snoeigereedschap zo goedkoop mogelijk wilt kopen, kijk dan bij de aanbiedingen van snoeigereedschap.

Hieronder kijken we naar het verschillende tuingereedschap om te snoeien.

Snoeischaren en takkenscharen

Snoeischaren zijn het meest bekende snoeigereedschap. Je hebt kleine maar stevige snoeischaren die je in één hand kunt houden. Deze snoeischaren hebben korte handvatten en een veer die er voor zorgt dat de snoeischaar zich automatisch opent als de handvatten niet dichtgeknepen worden. 

Maar er zijn ook grote snoeischaren met lange handvatten die alleen met twee handen kunnen worden bediend. Deze grote snoeischaren worden takkenscharen genoemd.


Snoeigereedschap takken snoeien

Heggenscharen

Ook de heggenscharen vallen onder het snoeigereedschap. In tegenstelling tot takkenschaten en snoeischaren hebben heggenscharen lange bladen (messen) zodat je in één beweging een groot aantal takjes kunt afknippen.


Snoeizagen

Je kunt takken knippen, maar als de tak te dik wordt dat wordt dit een lastige klus. Zagen is dan een betere optie. Hiervoor zijn speciale snoeizagen te koop. Dit zijn compacte zagen die soms zelfs inklapbaar zijn.

Wordt zelfs zagen van een tak een (te) zware klus?  Dan kan een hakbijl of andere tuinbijl uitkomst bieden.


Buxusscharen

Voor het snoeien van buxus planten zijn ook speciale snoeischaren te koop. Omdat het met de hand in vorm snoeien van een buxus een flink karwei is zijn dit vaak elektrische apparaten. Een soort scheerapparaten waarmee je de buxus snel en makkelijk in de gewenste vorm kunt snoeien.

Snoeigereedschap buxus snoeien

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van snoeigereedschap voor voorbeelden en prijzen van al deze snoeischaren, snoeizagen, buxusscharen en ander goed snoeigereedschap.

Zoeken

-->