Aanbiedingen beste tuinwinkels

Beste snoeizaag (test en aanbiedingen snoeizagen)

Snoeizagen zijn kleine handzagen die je kunt gebruiken om takken af te zagen of om kleine bomen te vellen. Maar ook voor andere zaagklusjes is een snoeizaag (takkenzaag) een handig stuk gereedschap.


Je kunt snoeizagen als handzaag gebruiken maar je hebt ook takkenzagen die je op een steel kunt plaatsen om hoog hangende takken te bereiken. Je kunt zo wel takken zagen en snoeien tot 5 meter hoog.

Zagen bij snoeien soms handiger dan knippen

Een snoeischaar is handig voor heel dunne takken, maar als de boom of struik iets dikker wordt heb je al snel een zaag nodig. Knippen lukt dan niet meer.

Een snoeizaag / takkenzaag is daarom een handig stuk gereedschap om in je schuur te hebben. Vooral omdat je snoeizagen ook voor andere zaagklussen kunt gebruiken.


Hieronder vind je informatie over verschillende soorten snoeizagen van de belangrijkste en beste merken.

Universele snoeizagen

Helemaal mooi op allround gebied is de Gardena Universele Snoeizaag. Dit is een snoeizaag met wisselbare bladen. Deze takkenzaag beschikt over een eenvoudig wisselsysteem waardoor je meerdere zaagbladen kunt gebruiken. 

Zo zaag je met deze takkenzaag niet alleen hout maar ook metaal en kunststof. Deze Gardena snoeizaag is een echte allrounder die nog meer voordelen heeft. Zo beschikt de Gardena Universele Snoeizaag over een comforthandgreep van zacht kunststof en over een universele slipstop.


Gardena snoeizagen

Maar Gardena heeft meer goede snoeizagen in de collectie. Neem de Gardena Snoeizaag 400, een impulsharde messcherpe snoeizaag met driezijdig gesneden tanden. Zonder kracht te zetten glij je met zo'n snoeizaag door het hout. En kijk ook eens naar de inklapbare snoeizaag van Gardena. Een snoeizaag die je veilig kunt opbergen. Wel zo fijn als je kinderen hebt.

Bahco snoeizagen

Ook Bahco heeft een prachtige collectie snoeizagen. De Bahco Professional snoeizagen kun je op een steel plaatsen om hoog te kunnen zagen. De zaagbladen van de Bahco snoeizagen zijn hard en voorzien van speciale zaagtanden terwijl de kunststof grepen van de takkenzaag erg comfortabel in de hand liggen.

Felco snoeizagen

Een derde merk dat goede snoeizagen maakt is Felco. Neem bijvoorbeeld de Felco 600. Deze snoeizaag is inklapbaar en geschikt voor het zagen en snoeien van alle houtsoorten. Met deze snoeizaag / takkenzaag kun je een glad, braamvrij snijvlak krijgen die houtinfecties tegengaat.

Al deze goede snoeizagen (en meer van deze zagen) kun je voordelig kopen bij de hier boven genoemde aanbiedingen.

Zie ook:
De naam zegt genoeg. Met een takkenzaag / snoeizaag snoei je takken. Een snoeizaag kun je gebruiken voor takken die te dik of te sterk zijn voor een takkenschaar. Hierboven de beste snoeizaag / beste takkenzaag uit de test en aanbiedingen van snoeizagen bij de beste winkels om zo'n snoeizaag goedkoop online te kopen.

Zoeken

-->