Aanbiedingen beste tuinwinkels

Houtsnippers tuin

Houtsnippers in de tuin, tussen de planten, hebben vele voordelen. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een betere grond en vormen een uitstekende barrière tegen onkruid.

Houtsnippers tuin

Hier kijken we naar de voordelen van houtsnippers in de tuin. Deze houtsnippers kun je kant en klaar kopen of zelf maken.


Voordelen houtsnippers in de tuin

Wat zijn de voordelen van houtsnippers in de tuin? Hier een korte opsomming:

Houtsnippers verbeteren de bodem

Houtsnippers vormen een muchlaag waarin tal van organismen kunnen leven. Bijvoorbeeld wormen, schimmels en bacteriën. Dit zijn nuttige organismen die zorgen voor een betere bodemstructuur waarin planten beter kunnen groeien.

Houtsnippers tegen onkruid

Waar houtsnippers liggen kan onkruid niet of nauwelijks doorkomen. Dat maakt houtsnippers tot een prima bodembedekker die onkruid tegengaat.

Houtsnippers gaan uitdroging tegen

Houtsnippers houden het vocht tussen de planten beter vast zodat de planten veel minder snel zullen uitdrogen.

Houtsnippers als decoratie

Mooi houtsnippers staan heel mooi en sfeervol in een border. Ook omdat ze geen onkruid doorlaten ziet een border met houtsnippers er heel verzorgd uit.

Houtsnipper kopen of zelf maken?

Housnippers kun je zelf maken door snoeihout te versnipperen. Daarvoor kun je bij het tuincentrum een versnipperaar huren. Je kunt de snippers ook kant en klaar kopen. De kwaliteit van deze houtsnippers is vaak hoog. Ze zien er mooi uit en zijn van een houtsoort die zich goed voor gebruik in de tuin leent.

Dat geldt bijvoorbeeld van houtsnippers van kastanjehout. Deze houtsnippers zien er mooi uit, vooral ls ze na verloop van tijd grijs van kleur worden. Ook blijven ze lang goed doordat dit hout veel minder snel verteert dan andere snippers.

Zie ook: 

Zoeken

-->