Aanbiedingen beste tuinwinkels

Bodembedekkers

Aanbiedingen van bodembedekkers met een keuzehulp om de voor jou beste bodembedekker te kiezen.

Bodembedekker Maagdenpalm


Een bodembedekker is een plant die meestal gebruikt wordt om de grond tussen bomen en struiken te bedekken. In plaats van aarde zie je dan laagblijvende groene plantjes die de tuin opsieren met bloemen in alle kleuren. 

Maar minstens zo belangrijk is de taak van de bodembedekkers om onkruid weg te houden. Bovendien houden bodembedekkers het humusgehalte van de grond op peil. 


In dit overzicht vind je plantjes van alle bodembedekker plantjes aangeboden door een groot aantal verschillende tuincentra en tuinwinkels.

Je kunt er de bodembedekker planten selecteren op winterhardheid (winterhard of niet winterhard), op de te bereiken hoogte (niet alle bodembedekkers blijven laag) en de beste standplaats (zon, halfzon of schaduw). Ook de kleur van de bloemen en de grootte van de bodembedekker bij aanschaf kun je opgeven.

Het is bij bovenstaande bodembedekker aanbiedingen zelfs mogelijk om op te geven dat de gewenste bodembedekker aantrekkelijk moet zijn voor bijen, voor vlinders of voor beiden.

Populaire bodembedekkers

De Kleine Maagdenpalm (Vinca minor) is een populaire bodembedekker die weinig eisen stelt aan zonlicht. Voor een bodembedekker is dat erg belangrijk omdat er tussen de bomen en struiken vaak weinig direct zonlicht is. De Kleine Maagdenpalm is vooral bekend als de blauwe Vinca minor Bowles maar ook de witte (Alba) en rode (Rubra) varianten zie je vaak. 

 Ook de aardbei is bruikbaar als bodembedekker. Al wordt hij voor die taak minder vaak gebruikt als het Vergeet Mij Nietje, de Klokjesbloem, Leliegras, Mansoor, Ooievaarsbek, Nagelkruid, vetkruid en het Zonneroosje. 

In het bovenstaande overzicht met aanbiedingen zijn alle populaire bodembedekkers te vinden.


Foto: Maagdenpalm

Onderwerp:
Aanbiedingen van bodembedekkers, met een keuzehulp waarmee je makkelijk de voor jouw tuin beste bodembedekker kunt vinden.

Zoeken

-->