Aanbiedingen beste tuinwinkels

Beste grastrimmer kopen

De beste grastrimmers uit de test. En aanbiedingen van deze beste gazontrimmer en andere goede grastrimmers bij de beste en goedkoopste winkels. Plus meer grastrimmer tips.

Beste grastrimmer test

Black+Decker grastrimmer (met accu)


Op zoek naar een goede, maar ook voordelige, grastrimmer om de randjes van het gazon netjes te trimmen? Hieronder alle informatie die je helpt bij het goedkoop kopen van de beste grastrimmer voor jouw gazon. Je vindt hier de beste (en goedkoopste) winkels, de populairste en beste grastrimmers en alle informatie over het trimmen van het gazon.

De beste winkels om een grastrimmer te kopen

Allereerst de beste winkels om een grastrimmer te kopen. Onderstaande online winkels hebben het beste assortiment en berekenen de laagste prijzen.


Voor een goede grastrimmer (strimmer, kantenmaaier) tegen de laagste prijs kun je het best terecht bij deze online winkels. Je vindt er de grastrimmers van alle goede merken zoals Wolf Garten, Black & Decker, Gardena en Bosch. Goede grastrimmers, tegen een lage prijs, en gratis thuisbezorgd.

Grastrimmer top 10

Welke grastrimmers zijn het meest gewild? Dat kun je zien in de grastrimmer top 10. Je kunt nog verder doorbladeren als je wilt voor nog meer goede gazontrimmers, kantenmaaiers, bostrimmers en andere grastrimmers.

Beste grastrimmers uit de test

Wat is de beste grastrimmer voor je gazon? Kijk bij de beste grastrimmers uit de tests welke grastrimmers en bosmaaiers er door de experts als beste grastrimmer zijn aangewezen. Het betreft tests uitgevoerd door diverse organisaties met experts op het gebied van het testen van tuingereedschap.

Keuzehulp voor de beste grastrimmer

Maar misschien weet je nog niet welke grastrimmer je wilt kopen en wil je eerst een weloverwogen keuze maken. Dat kan met de Gastrimmer Keuzehulp van Coolblue. Hierbij kun je precies aangeven aan welke wensen en eisen je grastrimmer moet voldoen. Vervolgens krijg je de geschikte grastrimmers te zien.
Ook voor reviews, gebruikerservaringen en heel veel andere informatie over de grastrimmers kun je bij de Grastrimmer Keuzehulp terecht.

Elektrische grastrimmer

Zoals ook de grasmaaiers tegenwoordig vrijwel allemaal elektrische zijn heb je ook de elektrische grastrimmer. Bij een grastrimmer is het reuze handig als deze over een accu beschikt.

Je kunt met een elektrische grastrimmer makkelijk overal bij en je hoeft de grastrimmer alleen maar op het te maaien oppervlak te houden. Zo maai en trim je zelfs de lastigste plekjes waar gras staat.

Een grastrimmer met een accu is veel handiger dan een elektrische grastrimmer die alleen over een snoer beschikt.


Modellen grastrimmers

De grastrimmers verschillen sterk van model. Je hebt grote zware modellen die geschikt zijn voor het bijwerken van grasranden maar waar je minder goed mee op moeilijke plekken kunt komen.

Ook de handsvatten verschillen sterk per model. Je hebt elektrische grastrimmers met een telescoopsteel, met één handvat, met twee handvatten en zelfs met een stuur.

Kies een model grastrimmer die past bij de werkzaamheden waarvoor je hem wilt gaan gebruiken.

Grastrimmer met of zonder accu?

Net als elektrische grasmaaiers heb je elektrische grastrimmers met snoer en snoerloos met accu. De voordelen en nadelen zijn ook gelijk. Het ontbreken van een snoer maakt het trimmen en maaien plezieriger en veiliger dan als je aan een draadje hangt. Maar een accu drijft de prijs van het tuingereedschap behoorlijk op.

De maaicirkel

Let bij de aanschaf van een gazontrimmer goed op de maaicirkel van de grastrimmer. Deze bepaalt hoeveel je in één keer kunt trimmen / maaien. Je hebt ze van minder dan 20 centimeter, maar ook van meer dan 40 centimeter. Hou er wel rekening mee dat je nog wel in de kleine hoekjes kan komen als je de grastrimmer daarvoor koopt.

Kun je met een grastrimmer gras maaien?

Een grastrimmer is tuingereedschap dat meestal wordt gebruikt om de kantjes bij te werken en op het gras op moeilijk te bereiken plekken te maaien. Maar kun je ook je hele gazon maaien met een grastrimmer?

Ja dat kan! De naam zegt het al. Met een grastrimmer kun je het gras trimmen, dus ook het hele gazon, maar daar zijn wel enige mitsen en maren aan verbonden.

Grastrimmer Gardena

Gardena grastrimmer

Werkhouding gras trimmen

Heb je een (redelijk) groot gazon, dan is het heel wat plezierig om er met een grasmaaier over heen te rijden. Het hanteren van een grastrimmer is op den duur minder aangenaam, al kan je dat nadeel wat verminderen door de kiezen voor een trimmer met een draagriem. 

Een een klein stukje gras is de werkhouding veel minder bezwaarlijk. Dan is de grastrimmer een goed alternatief voor de grasmaaier. Vooral als je tuin veel hoekjes en plekken heeft waar je met een maaier slecht kunt komen?

Heb je een groot gazon, met vele meters, dan is een grasmaaier beter omdat deze comfortabeler werkt.

Grastrimmer met mes is beter geschikt

Wil je makkelijk hoog gras kunnen maaien met je grastrimmer, dan heb je een iets krachtigere grastrimmer nodig. Een benzine-grastrimmer of bosmaaier is echt niet nodig, maar hoog gras gaat wel makkelijker als de grastrimmer over een mes beschikt in plaats van over een spoel en draad.

Speciaal voor mensen die ook hun gazon willen trimmen, en niet alleen de grasrandjes, zijn er grastrimmers met een verwisselbare kop. Hierop kun je zowel een spoel met draad als een (meestal) kunststof mes plaatsen.

Deze grastrimmers zijn geschikt als alternatief voor een grasmaaier

Om een heel gazon te kunnen maaien is het wel zo fijn als de trimmer een brede maaidiameter heeft. Anders schiet je niet echt op. In het overzicht grastrimmers met een brede maaidiameter vind je alle trimmers met een maaidiameter van 30 a 80 centimeter. Dit is een goede maat voor een goede gazontrimmer.

Zie ook:

Onderwerp:
Hier hebben we alle informatie voor het vinden en goedkoop kopen van je beste grastrimmers. Met de beste grastrimmer test, de goedkoopste grastrimmer aanbiedingen en tips voor het kiezen van je beste grastrimmer (strimmer, kantenmaaier) zoals een gazontrimmer als alternatief voor een grasmaaier. Kijk hier voor je beste grastrimmer.


Zoeken

-->