Aanbiedingen beste tuinwinkels

Beste grasmaaier kopen: Test en aanbiedingen

Alle informatie voor het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste grasmaaier. Met aanbiedingen, tips en testen over alle soorten grasmaaiers.


Gardena grasmaaier

Hier geven we alle informatie voor bij het kopen van de voor jou beste grasmaaier. Je vindt hier de beste grasmaaiers, de beste (en goedkoopste) winkels en veel meer informatie en tips met betrekking tot grasmaaiers.

Beste winkels om een grasmaaier te kopen

We beginnen met de beste winkels waar je je nieuwe grasmaaier goedkoop kunt kopen. Onderstaande winkels worden aanbevolen. Kijk daar voor hun aanbiedingen.


Bovenstaande winkels hebben het beste assortiment, de laagste prijzen, gratis bezorging en goede betaalmogelijkheden.

Aanbiedingen grasmaaiers per soort grasmaaier

Hieronder vind je de aanbiedingen per soort grasmaaier. Naast de aanbiedingen om de grasmaaier goedkoop te kopen vind je er ook tips en de beste grasmaaiers van iedere soort uit de test.


De beste grasmaaiers uit de test

Grasmaaiers worden met grote regelmaat getest door de Consumentenbond en andere testorganisaties en experts. Bij alle testen grasmaaiers vind je alle beste grasmaaiers uit recente tests.Grasmaaier Keuzehulp 

De Grasmaaier Keuzehulp van Bol.com helpt je bij het vinden van de voor jou beste grasmaaier tegen de laagste prijs.

Deze keuzehulp vind je hierboven bij de grasmaaier aanbiedingen van Bol.

De Grasmaaier Keuzehulp geeft tevens heel veel informatie over alle (honderden!) grasmaaiers, inclusief voordelen maar ook nadelen. Verder vind je er reviews en gebruikerservaringen. Vink je eisen aan en zie wat voor jou de beste grasmaaier is.

Ook bij de bovenstaande aanbiedingen van grasmaaiers van Coolblue vind je een goede grasmaaier keuzehulp.


Tips kiezen beste grasmaaier

Bij het kiezen van de voor jou beste grasmaaier zijn er diverse keuzes die je moet maken. Hier tips voor het kiezen van de beste grasmaaier. Voorkom een miskoop!

Hoe groot is je gazon?
Voor een klein tuintje is het zonde een elektrische grasmaaier aan te schaffen. Het vinden van een handmaaier (kooimaaier) in een tuinwinkel valt niet mee. Het zijn vrijwel allemaal elektrische grasmaaiers die je in deze winkels aantreft. Heb je een kleine tuin en wil je een handgrasmaaier? Dan vind je bij het bovenstaande overzicht met grasmaaiers en bij de aanbevolen goedkoopste winkels volop handmaaiers online.

Voor een groter gazon is een elektrische grasmaaier (met stroomsnoer) of accu grasmaaier (zonder stroomsnoer) een aantrekkelijke keuze. Elektrisch maait een stuk lichter en makkelijker. Let vooral op de maaibreedte van de grasmaaier, vooral als je een wat grotere tuin hebt. Deze maaibreedte bepaalt hoe snel je klaar bent met grasmaaien.

Wil je het gemaaide gras in een zak opvangen? Let er bij een groot gazon dan op dat ook de capaciteit van de opvangbak of opvangzak voldoende is.

Voor een heel grote tuin kan een benzinemaaier of robotmaaier interessant zijn. De robot grasmaaier is de meest makkelijke keuze, want een goede robotmaaier kan geheel zelfstandig het maai werk voor je doen. Zelfs zichzelf tussendoor opladen is mogelijk bij een goede robotgrasmaaier.

Bij de bovenaan genoemde grasmaaier test vind je de beste grasmaaiers voor een grote, middelgrote en kleine tuin.


Wil je meteen je gazon bemesten?
Normaal gesproken zijn de gemaaide grasresten te groot om als mest voor de tuin te dienen. Dat verandert als je kiest voor een grasmaaier met mulch functie. Bij mulchen wordt het gemaaide gras dusdanig versnippert dat het als kleine korreltjes tussen de grassprieten op de bodem terecht komt. Deze korreltjes verteren en doen als mest dienst. Zo bemest je tijdens het maaien meteen het gazon.

Alle informatie over mulchen en grasmaaiers met een mulch functie vind je verderop deze pagina.

Wolf Garten grasmaaier elektrisch

Wolf Garten grasmaaier elektrisch

Soorten grasmaaiers

In de overzichten hierboven vind je alle soorten grasmaaiers. Nog niet zolang geleden was vrijwel iedere grasmaaier een handmaaier maar tegenwoordig moet je bij het tuincentrum zoeken als je een handmaaier wilt kopen. Het is tegenwoordig elektrische grasmaaiers wat de klok slaat.


Elektrische grasmaaiers
De elektrische grasmaaier maakt het maaier van het gazon een stuk makkelijker. Vanzelf gaat het maaien nog steeds niet (daarvoor is een robotmaaier nodig), maar met een elektrische maaier is het maaien wel een stuk lichter werk.

Sommige elektrische grasmaaiers hoef je zelfs niet te duwen maar ze rijden zelf. Je hoeft ze alleen een beetje bij te sturen. Deze zelfrijdende grasmaaiers kom je vooral tegen bij de maaimachines voor een wat grotere tuin.

Doordat de elektrische grasmaaiers tegenwoordig zo gangbaar zijn, zijn deze grasmaaiers goedkoop in aanschaf. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen en aanbevolen winkels voor een goede grasmaaier tegen de laagste prijs.

Accu grasmaaiers
Wat veel gebruikers wel een nadeel vinden van de elektrische grasmaaier is het stroomsnoer dat je tijdens het maaien mee moet nemen. Je moet uitkijken niet te blijven haken, maar je moet ook uitkijken dat je het snoer niet doormidden maait. De accumaaier is de oplossing voor dit probleempje.

Een accu grasmaaier is een elektrische grasmaaier met een accu. Dat geeft je veel meer bewegingsvrijheid. Verder zijn het gelijke maaimachines, de accumaaiers zijn vaak aangepaste versies van de elektrische grasmaaiers.

Eigenlijk hebben accu grasmaaiers maar één echt nadeel. De prijs van een goede accu is hoog, dus artikelen die een krachtige accu nodig hebben zijn altijd duur (denk ook maar eens aan een e-bike of een elektrische auto). Een accumaaier is dus altijd een stuk duurder dan de vergelijkbare versie met snoer.

Robot grasmaaiers
We noemde hem hierboven al even, de robotmaaier. Deze robot grasmaaier is de droom van iedereen met een groot gazon en een hekel aan grasmaaien. De robotmaaier kan zelfstandig zijn werk doen. Zodra de stroom dreigt op te raken hobbelt hij zelfs zelfstandig naar het basisstation om zich op te laden. Om vervolgens weer aan de slag te gaan.

Het nadeel? Een robotmaaier is nog duurder dan een accumaaier, maar deze maairobot spaart je wel een tuinman (of heel veel tijd) uit.

Benzine grasmaaiers
Benzine grasmaaiers kom je niet zo heel veel tegen. Deze meest krachtige maaimachines worden vooral gebruikt door mensen met een groot gazon, maar veel mensen met een groot gazon hebben de overstap naar een robotmaaier al gemaakt. Met een benzinemaaier kun je snel en krachtig maaien, maar ze maken wel wat kabaal.

Benzine grasmaaiers met een stoel zodat je onder het maaien gewoon kunt gaan zitten (hoe makkelijk!) worden zitmaaiers genoemd.

Hand grasmaaiers (kooimaaiers)

Veel mensen met een klein tuintje willen gewoon nog een handmaaier of kooimaaier zoals ze officieel heten. Deze kooimaaiers zijn goedkoop om aan te schaffen en ruimtebesparend in de schuur.

Bovendien is een hand grasmaaier gebruiksklaar zodra je deze pakt en hebben hand grasmaaiers geen stroom / stopcontact nodig. Maar zoals we al schreven, in de tuincentra zie je deze handgrasmaaiers nauwelijks nog. Maar gelukkig, online zijn de handmaaiers / kooimaaiers nog volop te koop.

Kijk maar bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor een goedkope grasmaaier om een kleine tuin met de hand te maaien.

Grastrimmer
Ook de grastrimmer kun je onder de grasmaaiers rekenen hoewel deze gazontrimmer niet geschikt is voor het maaien van grote gazons.

Een grastrimmer is meer bedoeld voor het bijwerken van randjes en moeilijk bereikbare plekken. Een klein gazon kun je er ook mee maaien / trimmen, maar omdat je een gazontrimmer de hele tijd moet dragen en op de juiste hoogte moet houden is dit tuingereedschap niet fijn voor het kort maken van grote stukken gras.

Gardena grasmaaier elektrisch met accu

Gardena grasmaaier elektrisch met accu

Techniek van de grasmaaier

Naast de "aandrijving" zijn er nog meer verschillen in soorten grasmaaiers. Deze hebben betrekking op de techniek van het maaien zelf.

Cirkelmaaiers

Bijna  alle elektrische  grasmaaiers zijn cirkelmaaiers. Het mes draait hierbij razendsnel door een ronde bak. De luchtstroom trekt het gras omhoog en het mes slaat hier de kop van af.

Kooimesmaaier / kooimaaier
De kooimes techniek komen we tegen bij de klassieke handmaaiers die daarom ook wel kooimes maaiers genoemd worden. In een kooi zitten schijven met spiraalvormige messen die langs een snijplaat draaien. 

Het gras wordt zo min of meer geknipt wat een netter resultaat kan geven dan de bovenstaande onthoofding.

Balkmaaier
Bij een balkmaaier zorgen een bovenmes en een ondermes (bijna driehoekig van vorm) er voor dat het gras min of meer geknipt wordt. Dit is een krachtige manier van maaien die ook goed werkt op ruw terrein en bij stug gras.


Zweefmaaier
Een zweefmaaier is een apart soort grasmaaier. Deze techniek wordt slechts zeldzaam toegepast. Deze grasmaaier heeft geen wieltjes maar zweeft boven het gras. Dit komt door een luchtkussen dat wordt gecreëerd door het draaien van de messen. Hierdoor ontstaat een zwevende grasmaaier.


Mulchmaaier

Hierboven noemde we al de mulchmaaier. Een mulchmaaier is een ander woord voor een grasmaaier met mulch-functie. 

Mulchen houdt in dat de grasmaaier het gemaaide gras heel fijn versnippert zodat het niet opgeruimd hoeft te worden, maar als gazonmest kan blijven liggen. Een mulchmaaier kan een elektrische maaier, een benzinemaaier of een robotmaaier zijn.

Een mulchmaaier is voorzien van een extra mes die het in de machine rond circelende gras in heel fijne stukjes snijdt. Doordat bij een grasmaaier met mulch-functie de opvangtunnel kan worden afgesloten (meestal met een mulch-plug) blijft het gras in de maaier tot het versnippert weer naar buiten geblazen wordt. Doordat het versnipperde gras heel fijn is blijft het niet bovenop het gazon liggen maar valt het tussen de grassprieten op de grond. Je loopt de grasresten daarom ook niet van het gazon af.

De piepkleine grasresten (mulch) verteren en geven voedingsstoffen af. Ook beschermt het fijne mulch de graswortels tegen kou en hitte en gaan de piepkleine grasrestjes onkruid en vilt tegen. Door te mulchen is het gemaaide gras in plaats van afval een goede gazonmest. Mulchen voorkomt dus harken en is ook nog eens goed en gezond voor je gazon.

Hou er wel rekening mee dat gras niet al te lang mag zijn voor het mulchen. Ook mag het gras niet nat zijn, want nat gras kan niet goed versnippert worden. Maai en mulch dus als het gazon droog is.


Grasmaaier top 10 

Hieronder vind je de top tien van meest populaire grasmaaiers van dit moment. Het gaar daarbij om goede grasmaaiers in diverse soorten, zoals handmaaiers (handmatige grasmaaier), elektrische grasmaaiers, accumaaiers (snoerloze elektrische grasmaaiers), robotmaaiers en grastrimmers.

Je kunt in iedere lijst nog verder doorbladeren en zelf je grasmaaier zoeken via het zoekveld.


Zie ook:

Onderwerp:
Informatie, tips en aanbiedingen van alle soorten grasmaaiers, Met de beste grasmaaiers uit de test, aanbiedingen om een goede grasmaaier goedkoop te kopen en tips om je beste grasmaaier te vinden.

Zoeken

-->