Aanbiedingen beste tuinwinkels

Beste kooimaaier (aanbiedingen en handgrasmaaier test)

Hier hebben we aanbiedingen van kooimaaiers, de beste handmaaiers uit de test en tips voor het kiezen van je beste kooimaaier (een handgrasmaaier.)

beste kooimaaier / handgraasmaaier goedkoop kopen

Als je bij de bouwmarkt of het tuincentrum de afdeling met grasmaaiers oploopt lijkt het wel of de handmaaier niet meer bestaat. Dat is toch vervelend als je een klein gazon hebt of op een andere reden niet op een elektrische grasmaaier zit te wachten. 

Gelukkig zijn er online nog volop handgrasmaaiers (kooimaaiers) te koop. Hier kijken we naar aanbiedingen van deze kooimaaiers bij de goedkoopste winkels, naar de beste kooimaaiers uit de test en geven we tips voor het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste handgrasmaaier.

Aanbiedingen handgrasmaaiers

Wil je zien wat er allemaal nog aan hand grasmaaiers te koop is, en wat deze kooimaaiers kosten?  Kijk dan bij de onderstaande aanbiedingen van alle handmaaiers voor tientallen van deze handgrasmaaiers tegen de laagste prijs bij de beste winkels.Bij bovenstaande kooimaaier aanbiedingen vind je goedkoop handmatige grasmaaiers van goede merken als Bosch, Gardena, Einhell, Stiga en Wolf-Garten. we schreven het al. Online is er nog keuze genoeg uit goede handgrasmaaiers / goede kooimesmaaiers!

Andere grasmaaiers
Toch liever elektrisch maaien? Met snoer of accu? Of een ander soort grasmaaier zoals een benzine grasmaaier? Hieronder vind je de  goedkope aanbiedingen van alle soorten grasmaaiers.Kooimaaier Bosch met opvangbak

Kooimaaier Bosch met opvangbak

Beste kooimaaier test

Wil je weten wat de beste handgrasmaaier uit de test is? Hieronder vind je de best geteste handgrasmaaiers met al hun prijzen en informatie.


Voordelen en nadelen kooimaaier

De oude vertrouwde handgrasmaaier wordt kooimaaier of kooimesmaaier genoemd omdat de messen in een kooi ronddraaien. 

Een kooimaaier is een heel eenvoudige grasmaaier maar voor de bezitters van een kleine tuin is het vaak fijner om even snel een handmaaier over het gazon te halen dan een elektrische grasmaaier. De kooimaaier heeft geen stroom of snoer nodig, maakt geen herrie en is meteen klaar voor gebruik als je hem uit de schuur of berging haalt. Bovendien neemt deze handmaaier in de schuur of berging veel minder ruimte in dan een elektrische maaier.

Kortom als je een elektrische grasmaaier niet nodig hebt biedt een kooimaaier heel veel voordelen.

Natuurlijk gaat het grasmaaien met een kooimaaier wel wat minder vanzelf dan bij een elektrische maaier. Voor een groot gazon is de handmaaier daarom wat minder geschikt, tenzij je aan je conditie wilt werken. Dan is een handgrasmaaier een lekker functioneel fitnessapparaat :-)

Voordelen handgrasmaaier

 • Een kooimaaier is ideaal voor kleine tuintjes.
 • Nemen weinig ruimte in de schuur in.
 • Een handmaaier heeft geen motor en is dus stil.
 • Kooimaaiers hebben weinig onderhoud nodig.
 • Een kooimaaier is de goedkoopste grasmaaier.

Nadelen handgrasmaaier

 • Een kooimaaier moet je zelf duwen.
 • Handmaaiers beschikken meestal niet over een gras-opvangbak.

Gardena kooimaaier

Hand grasmaaier Gardena zonder opvangbak


Kies je beste kooimaaier

In het bovenstaande aanbiedingen van kooimaaiers bij Bol.com vind je alle kooimes grasmaaiers. Daar staan vele tientallen handmatige kooimaaiers met al hun specificaties, maar bijvoorbeeld ook met reviews en ervaringen van gebruikers.

Via dit overzicht met handmaaiers kun je heel snel en makkelijk de voor jou beste kooimaaier tegen de laagste prijs vinden. Dat kan door al je wensen en eisen aan te vinken.

Op onderstaande eigenschappen kun je onder andere selecteren.

 • Is de hand grasmaaier in hoogte verstelbaar?
 • Beschikt de handgrasmaaier over een opvangbak voor het gemaaide gras?
 • Heeft de kooimaaier een mulchfunctie waarbij de grasrechten in gazonvoeding wordt omgezet.
 • Wat is de maaibreedte van de grasmaaier. Met een bredere hand grasmaaier ben je sneller klaar, maar in een klein tuintje is een grotere handgrasmaaier minder wendbaar en neemt meer ruimte in de schuur in.

Zo kun je uit het royale online aanbod aan handgrasmaaiers / kooimaaiers probleemloos de voor jou beste handmaaier tegen een lage prijs vinden,


Handmaaier Wolf-Garten

Wolf-Garten handgrasmaaier

Goede kooimaaiers

Handgrasmaaiers worden niet meer door alle grasmaaier fabrikanten gemaakt. Maar de beste grasmaaier merken hebben nog steeds handmaaiers in hun aanbod.

Gardena handgrasmaaier

Gardena heeft enkele handgrasmaaiers in zijn aanbod met maaibreedtes van 33 cm en 40 cm. De brede versie is er als de eenvoudige Gardena Classic kooimaaier en als Gardena Comfort kooimaaier met grotere wielen, een ergonomische duwboom en de mogelijkheid om te vergrendelen. Voor deze Gardena kooimaaiers is er ook een optionele opvangbak verkrijgbaar.

Wolf-Garten handgrasmaaier

Ook bij Wolf-Garten kan je voor een handkooimaaier terecht. Je kunt kiezen tussen Wolf-Garten kooimaaiers met een maaibreedte van 30 cm, 35 cm en 38 cm. Je kunt de maaihoogte van de Wolf-Garten handgrasmaaiers op vier standen instellen tussen de 1,3 en 3,8 cm.

Einhell handgrasmaaier

Ook Einhell biedt een kleine serie kooimaaiers aan met handgrasmaaiers met een maaibreedte van 30, 38 en 40 cm. De twee breedste handgrasmaaiers zijn verkrijgbaar met een opvangbak.

Meer handgrasmaaiers

En zo zijn er nog meer grasmaaier fabrikanten die kooimaaiers maken. Bijvoorbeeld Stiga, Talen, Husqvarna en Grizzly. Bij de bovenstaande kooimaaier aanbiedingen vind je al deze handgrasmaaiers.


Samenvatting
Als je in een tuincentrum of bouwmarkt rondloopt lijken de hand grasmaaiers wel uitgestorven, maar online zijn handgrasmaaiers nog volop te koop. De handmatige grasmaaier (handmaaier, handgrasmaaier, kooimaaier, kooimesmaaier) is wel zo praktisch en goedkoop als je een klein gazon hebt. Aan een elektrische maaier heb je dan waarschijnlijk geen behoefte. 

Hierboven vind je tientallen handgrasmaaiers  / kooimaaiers met al hun prijzen en specificaties, Bij Beste Grasmaaier Kopen vind je alle beste winkels om een hand grasmaaier / kooimaaier goedkoop te kopen.

Zoeken

-->