Aanbiedingen beste tuinwinkels

Tuinkas / kweekkas aanbiedingen

Tuinkas aanbiedingen van de beste winkels die tuinkassen verkopen en tips voor het kiezen van de beste kweekkas voor je tuin.

Tuinkas / kweekkas tuin

Royal Well tuinkas / kweekkas tuin

Broeikas, hobbykas, tuinkas, kweekkas. Geef het maar een naam! Met zo'n kweekkas in de tuin kun je groente en fruit als tomaten, druiven en paprika’s kweken zonder dat het weer roet in het eten gooit.

Een goede tuinkas goedkoop kopen

Kijk hieronder voor de aanbiedingen van tuinkassen bij de beste winkels waar je een goede kweekkas of andere tuinkas goedkoop online kunt kopen.

Een kweekkas in de tuin

Kweekkassen heb je in vele soorten en vooral ook in vele formaten. Van een klein kweekkasje voor in de vensterbank, tot een grote tuinkas voor in de tuin. Maar het principe is gelijk, tover een zaadje om tot heerlijk zelf gekweekt groente, kruiden of fruit.

Speciaal voor in de tuin zijn er leuke compacte kweekkassen te koop die niet veel ruimte innemen maar wel een royale kweekruimte bieden. Sommige mensen gebruiken zo'n tuinkas ook als een tuinhuisje om in te zitten als het nog te fris is om helemaal buiten te zitten


Royal Well tuinkas / kweekkas tuin


Het grote werk is een tuinkas (hobbykas, kweekkas, broeikas) voor het kweken van planten in de moestuin. Zo'n tuinkas zorgt voor een hogere temperatuur en een hogere vochtigheid. Ideaal voor het laten ontkiemen en groeien van groenten, fruit en kruiden. En daarnaast beschermt de tuinkas de planten en bloemen ook tegen regen, hagel en wind. Het voorkomt uitdrogen en bevriezen door nachtvorst.

Koude kas en warme kas

De meeste tuinkassen zijn een koude kas. Met andere woorden, deze tuinkassen zijn onverwarmd. Er zijn echter ook warme kassen, tuinkassen waarin verwarming is aangebracht. Deze worden gebruikt voor het laten overwinteren van tropische planten, maar ook voor het in de winter verbouwen van groente, fruit en kruiden. het Westland in het klein.  Over Westland gesproken, in de winter moet een warme tuinkas ook verlichting hebben om de planten te laten groeien.

Een tussenvorm van een koude kas en een (echte) warme kas is de gematigde kas. Deze is ook verwarmd, maar slechts tot doel de temperatuur boven het vriespunt te houden.

Tuinkas met schuine wanden

Veel tuinkassen hebben een schuine wand. Daarmee win je wat extra ruimte voor je planten en bloemen aan de onderzijde, maar dat is niet het belangrijkste voordeel van een tuinkas met schuine wanden.

ACD tuinkas met schuine wanden

ACD tuinkas met schuine wanden

Meer licht en warmte
Een tuinkas met schuine wanden reflecteert het zonlicht veel minder zodat de planten in de kas veel meer licht en warmte krijgen. 

Als een tuinkas over rechte wanden beschikt wordt een groot deel van het zonlicht weer teruggekaatst door het glas. Dit komt door reflectie. In de winter kan dit een probleem zijn omdat er te weinig licht en warmte in de kas komt. In de zomer speelt dit nadeel minder, omdat er dan voldoende zon en warmte is.

Meer licht en warmte is het belangrijkste voordeel van een tuinkas met schuine wanden, maar er zijn nog meer voordelen.

Een stabielere tuinkas
Door de tuinkas de vorm van een omgekeerde V te geven (breed van onder, smal van boven) staat een tuinkas met schuine wanden veel steviger op de grond. Ook heeft de wind minder invloed op de kas en wordt het gewicht van het dak van de tuinkas beter verdeeld.

Meer ruime in de kas
Het voordeel van meer ruimte hebben we al eerder kort genoemd. Deze winst in ruimte kan bij een tuinkas met schuine wanden ten opzichte van een kas met rechte wanden wel 25% bedragen. Dat betekent een kwart meer ruimte voor je planten en/of groente! Een tuinkas met schuine wanden is dan per vierkante meter ook veel goedkoper.

Muurkas, kweekkas bij weinig ruimte

Misschien wil je graag groente in de tuin verbouwen maar heb je geen ruimte voor een tuinkas. Dan zou een muurkas een goede oplossing kunnen zijn.

Muurkas Juliana

Juliana muurkas

Een muurkas is een broeikas die tegen een muur aan geplaatst wordt. Dat neemt veel minder ruimte in dan een losstaande hobbykas.

Bovendien zijn muurkassen goedkoper, omdat ze een wand missen, en kun je heel makkelijk schappen en stangen verbinden aan de muur om planten op te hangen en neer te zetten.

In de zomer kun je in de muurkas groente en planten kweken, in de winter kun je er je kuipplanten laten overwinteren.

Zelfs al kies je voor een vrij brede muurkas, dan nog verlies je er weinig effectieve tuinruimte mee.

Mini kas / kweekkast

Nog minder ruimte neemt de mini kas in. De mini kas is een kleine kweekkas waar je voor staat in plaats van in de kas zelf. Door het formaat wordt deze kleine tuinkas ook wel kweekkast genoemd in plaats van kweekkas.

Soms staat deze kweekkast op poten, soms rust de bodem op de grond.

Over deze kleine kweekkast hebben we een apart artikel met tips en aanbiedingen.

Tuinkast Casa Pro

Tuinkast Casa Pro

Een tuinkas met sterk glas

Terug naar de grote tuinkas. Een kweekkas die groot genoeg is om in te staan. Zo'n hobbykas is vaak toegankelijk via een enkele of dubbele schuifdeur. Er wordt vaak gebruik gemaakt van hetzelfde tuindersglas als de professionals doen, maar veiligheidsglas, dat zes keer sterker is, is ook mogelijk. Een glazen tuinkas met dit glas is zeer goed bestand tegen bijvoorbeeld hagel.

Foliekas

Particulieren maken echter meestal gebruik van een tuinkas gemaakt van folie. Deze kweekkas bestaat uit een frame en plasticfolie. De vorm is tunnelvormig, zo'n kweekkas van folie wordt daarom foliekas of tunnelkas genoemd.

Zo'n foliekas is veel goedkoper dan een tuinkas met glas. Een foliekas is een goedkope tuinkas. Bovendien kun deze kweekkas makkelijk afbreken en uit de tuin weghalen als je de kas tijdelijk niet gebruikt.

Als je een grote tuinkas zoekt die tevens een goedkope tuinkas is dan is de foliekas / tunnelkas de beste tuinkas.


Royal Well tunnelkas folie kas

Royal Well tunnelkas folie kas

Doe het zelf kweekkas

Compacte broeikassen kunnen als bouwpakket worden aangeschaft. Zo'n  tuinkas zet je heel simpel zelf in elkaar.

Enkele tips voor bij het groente en fruit kweken in een tuinkas:

 • Je profiteert optimaal van een tuinkas als je de planten op elkaar afstemt. Laat de soorten groente en fruit afwisselen, overlappen en roteren zodat je niet teveel van hetzelfde in korte tijd oogst. Maak een schema.
   
 • Zelfs met een onverwarmde tuinkas kun je het groeiseizoen van groente en fruit flink verlengen.
   
 • Profiteer in de winter van winterhard en half winterhard groente en fruit.

 • Wortels, aardappelen en sla lenen zich goed voor winterse teelt in een kweekkas.
   
 • Bij een onverwarmde kas kunnen bij vorst zelfs deels winterharde planten vorstschade oplopen. Om dat te voorkomen kun je de tuinkas isoleren met transparante noppenfolie.
   
 • Zorg wel dat deze folie doorzichtig is zodat er licht in de kas kan doordringen.
   
 • Ook met eierdozen kun je de kweek afdekken. Deze dozen werken isolerend.
   
 • Heel koud leidingwater is niet goed voor planten. Besproei planten daarom bij voorkeur in de middag of aan het begin van de avond omdat het water in de leiding dan minder koud is.
   
 • In de lente kun je uien en sjalotjes kweken. Midden in de lente kun je planten zaaien die echt warmte nodig hebben zoals komkommers, meloen, mais en peper.

 • In de zomer kun je de kruiden voor de winter zaaien.

 • De herfst is de ideale tijd voor het maken van een zaaischema voor het volgend jaar.

Interesse in een goede tuinkas? Bij de aanbiedingen van bovenstaande winkels vind je alle tuinkassen / hobbykassen / kweekkassen / broeikassen tegen een aantrekkelijk lage prijs.

Zie ook:

Onderwerp:
Koop goedkoop een goede tuinkas, kweekkas, broeikas, hobbykas, kweekkast. Bovenaan staan de tuinkas aanbiedingen van de beste winkels om een kas goedkoop te kopen en we hebben informatie over de verschillende soorten tuinkassen en kweekkassen.


Zoeken

-->