Aanbiedingen beste tuinwinkels

Alles over onkruidbranders. Aanbiedingen, tips en test

Alle tips, aanbiedingen en tests om een goede onkruidbrander goedkoop te kopen. Met de beste elektrische onkruidbranders en de beste onkruidbranders op gas.

elektrische onkruidbrander Batavia
Batavia onkruidbrander elektrisch

Een onkruidbrander is een effectieve manier om onkruid tussen tegels of stenen te verwijderen. Door het onkruid met een zeer hoge temperatuur te verhitten sterft het onkruid tot op de wortels af waardoor het ook niet terug komt. Onkruidbranders heb je op gas en op elektriciteit.

Hieronder vind je alle informatie en heel veel tips met betrekking tot onkruidbranders en het gebruik van een onkruidbrander. Bijvoorbeeld de beste onkruidbranders uit de test en de goedkoopste winkels om een onkruidbrander te kopen.

Beste onkruidbrander kopen

We beginnen met de goedkope onkruidbrander winkels. Bij onderstaande online winkels koop je een goede onkruidbrander goedkoop. 


Bij deze winkels vind je een ruime keuze uit goede onkruidbranders die met een gasflesje werken en elektrische onkruidbranders op stroom.

De beste onkruidbrander uit de test

Wat is de beste onkruidbrander? Onkruidbranders worden regelmatig getest door experts en testorganisaties uit binnen en buitenland zoals de Consumentenbond. 

Kijk bij de beste onkruidbranders uit de test voor de meest recente testen en de beste onkruidbranders uit deze tests.

Kies je beste onkruidbrander

Circa 200 verschillende onkruidbranders zijn te vinden in het overzicht met alle onkruidbranders! Een enorm aanbod van allemaal onkruidbranders (op gas en op stroom) die in Nederland te koop zijn. Met diverse selectiemogelijkheden om uit dit grote aanbod jou beste onkruidbrander tegen de laagste prijs te vinden. Ideaal voor als je een onkruidbrander zoekt.

Ga je voor een onkruidbrander op gas of voor een elektrische onkruidbrander met een stekker? Een onkruidbrander op gas geeft je meer bewegingsvrijheid en je kunt de onkruidbrander overal gebruiken, maar je hebt er wel een gasflesje bij nodig. De populariteit van beide soorten onkruidbranders is ongeveer gelijk, het is maar waar je de voorkeur aan geeft!

Voor het verwijderen van onkruid tussen planten of in een gazon is een onkruidbrander niet geschikt. Kijk bij de onkruid verwijderaars welk tuingereedschap daar wel geschikt voor is.Onkruidbrander elektrisch Powerplus
Onkruidbrander elektrisch Powerplus

Hoe werkt een onkruidbrander?

Geen gewroet in de grond om onkruid met wortel en al uit te roeien. Met een goede onkruidbrander hoef je het onkruid alleen maar even aan te raken met de kop van de brander. Door de enorme hitte (de beste onkruidbrander uit de test produceert een hitte van wel 600 graden Celcius) wordt de celstructuur van het plantje tot op het diepst van wortel beschadigd, hierdoor sterft het onkruid binnen een paar dagen af.

Het onkruid kan dan makkelijk worden opgehaald, en komt ook niet meer terug.

Onkruid verwijderen met een onkruidbrander is dus veel effectiever (en definitiever) dan onkruid met de hand weghalen. Bij dat laatste trek je vaak alleen het zichtbare deel weg en vormen de wortels in mum van tijd weer nieuw onkruid.

Elektrische onkruidbrander of gasbrander?

Weg met bestrijdingsmiddelen, een onkruidbrander is een milieuvriendelijke manier van onkruid bestrijden (al denkt het onkruid daar zelf anders over. Het principe is dat het onkruid tot aan de wortel verhit wordt waardoor het plantje geheel afsterft. Dat is het meest effectief bij een elektrische onkruidbrander. Je tikt het onkruid even aan, en binnen een paar dagen is het onkruid dood.

Bij een gasbrander is een behandeling vaak meermalen nodig voor hetzelfde effect, maar het verwijderen van onkruid met een gasvlam gaat wel snel en je kunt er goed grote oppervlakken, zoals een mosveld, mee behandelen. Ook heb je bij een gasbrander geen stroom nodig.

Geen gasflesjes nodig met een elektrische onkruidbrander

Een elektrische onkruidbrander is duurder in aanschaf dan de gasbranders maar je hebt er geen gasflesjes bij nodig. Je verdient de meerprijs daarom weer terug. Ook kun je de elektrische onkruidbrander vaak ook voor andere taken inzetten zoals het wegbranden met hete lucht van oude verflagen en voor het aansteken van de barbecue. Inderdaad, een elektrische onkruidbrander is een veelzijdig apparaat!

Een nadeel ten opzichte van een gas-onkruidbrander is natuurlijk wel dat je over stroom dient te beschikken. Je hebt dus wel een stopcontact (of stroomhaspel) nodig.

Veelzijdige Batavia onkruidbrander (elektrisch)

Veelzijdige Batavia onkruidbrander (elektrisch)

Milieuvriendelijk

En een ander groot voordeel van een elektrische onkruidbrander is dat hij zeer milieuvriendelijk werkt (behalve voor het onkruid dan). 

Er komen geen giftige stoffen aan te pas en het gebruik van de elektrische onkruidbrander is niet schadelijk voor huisdieren en andere planten. Het is een milieuvriendelijke onkruidverwijderaar.

Ergonomisch en makkelijk

Daarbij is een goede elektrische onkruidbrander heel ergonomisch. Door de lange steel hoef je niet te bukken. Je hoeft alleen de kop van de onkruidbrander een paar seconden tegen het onkruidplantje aan te houden en deze gaat vanzelf dood. Je hoeft niet te bukken en kunt overal goed bij.

De onkruidbrander top 10

Hieronder vind je de top 10 van meest populaire onkruidbranders van dit moment.

Onderwerp:
Wil je onkruid tussen stenen of tegels verwijderen? Dan is een goede onkruidbrander de beste manier. Je kunt daarbij kiezen tussen een onkruidbrander op gas (met een gasfles) en een elektrische onkruidbrander. Beide onkruidbranders branden het onkruid tussen tegels of stenen weg waarbij ook de wortels verbrand worden. Dit is een heel effectieve manier van onkruid verwijderen. 

Zoeken

-->