Aanbiedingen beste tuinwinkels

Graszoden. Tips en aanbiedingen

Met graszoden heb je in een handomdraai een prachtig gazon. Hier informatie over het aanleggen van een gazon met graszoden.

Gazon graszoden. Goedkoop online kopen

Ben je ontevreden over je gazon. Kale plekken, bruine plekken, mos, onkruid? En krijg je het maar niet goed? Soms kun je dan beter het gras er helemaal uithalen, en dat vervangen door een nieuwe grasmat van verse graszoden. Een mooie nieuwe verse grasmat!

Een geheel nieuw gazon is namelijk lang niet zo duur als de meeste mensen denken. En het aanleggen is ook lang niet zo tijdrovend! Hier alle informatie over het creëren van een mooi gazon met graszoden.


Graszoden zijn helemaal niet zo duur. Je kunt graszoden tegenwoordig zelfs goedkoop via internet bestellen. Zo koop je op een goedkope manier een prachtig nieuw gazon.


Graszoden van vele verschillende soorten gras

En dan kun je meteen kiezen voor de grasmat die het best bij jouw tuin past. Want ga je voor een zo mooi mogelijk gazon of moet de grasmat childproof zijn. Want bij de graszoden zit er verschil in de dichtheid van het gras, het onderhoud dat nodig is, de belasting die het gras kan hebben en de bestendigheid tegen zon en schaduw.

Premium graszoden

Dit zijn de beste graszoden, en daarmee ook het meest gelegd. Voor deze graszoden wordt een mengsel van diverse graszaden gebruikt die zorgt voor een gazon dat sterk is en er goed tegen kan dat er regelmatig op gelopen wordt. Maar toch ziet een gazon met premium graszoden er heel mooi uit. Kies bij twijfel voor deze graszoden.

Siergras zoden

Maar misschien wordt er maar heel weinig op het gras gelopen. In dat geval kun je gaan voor de perfecte grasmat om te zien. Dat kan met siergras zoden. Maar pas op, deze graszoden vragen wel de nodige verzorging. Dit is gras voor de perfectionist.

Sportgras zoden

Heb je kinderen die regelmatig in de tuin rondrennen, dan zijn sprortgras graszoden wat voor jouw tuin. Deze graszoden zijn extreem goed bestand tegen betreding. Er kan op gespeeld worden zonder dat het gras er zichtbaar onder lijdt. Dit gras is minder mooi dat premium (en dus ook dan siergras) maar veel sterker en heeft minder onderhoud nodig. Ideaal voor gezinnen met meer kinderen dan tijd.

Speelgras zoden

Speelgras is sterker dan siergras, maar is (hoewel zijn naam anders doet vermoeden) minder sterk dan premium gras en sportgras, maar wel mooier. Speelgras zoden zijn dus helemaal niet zo geschikt voor gezinnen waarbij de kinderen in de tuin spelen. De naam is wat verwarrend.

Schaduwgras zoden

Ook schaduwgras is een naam die aangeeft wat je kunt verwachten. Schaduwgras groeit goed op plaatsen waar het nauwelijks zon krijgt. Op plaatsen waar andere grassoorten moeite hebben te overleven wordt schaduwgras aanbevolen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, schaduwgras is per graszode een dubbeltje duurder dan speelgras.

In één keer een gezond gazon met jouw ideale gras

Met graszoden heb je in één keer weer een perfecte groene grasmat. Je kunt daarbij kiezen voor speelgras (extra sterk, ideaal met kinderen), schaduwgras (voor een gezon dat geen of weinig zon krijgt) en premiumgras (onderhoudsarm).

Tips graszoden leggen

  • Leg de graszoden na ontvangst zo snel mogelijk op hun plek
  • Heb je toch langer de tijd nodig?Vraag de leverancier dan het gras te koelen voor vertrek. En leg na aankomst de graszoden op een schaduwrijke plek.
  • Sproei het gras de eerste 3 weken na het leggen dagelijks voor een optimale hechting
  • Geef het wat gazonmest
  • Na één a anderhalve week kun je voor het eerst maaien. Doe dit nog wel voorzichtig.
  • Graszoden kun je het hele jaar door leggen. Bij vorst of sneeuw kun je alleen beter even wachten.

Kijk bij de eerder genoemde online winkels om goedkoop graszoden via internet te bestellen.

Zie ook:
Onderwerp:
Met graszoden heb je in één keer een mooi gazon met een perfecte grasmat. Ideaal om gras in je tuin te starten maar ook om een lelijk gazon opnieuw van gras te voorzien. Je hebt meteen nieuw gras. Hier tips voor een mooi gazon van graszoden en het goedkoop graszoden online kopen.

Zoeken

-->