Aanbiedingen beste tuinwinkels

Chaise longue tuin set, loungeset buiten

Een chaise longue loungeset is een loungeset met een liggedeelte. Dit maakt de lounge set extra relaxed. Hier voorbeelden en aanbiedingen van chaise longue loungesets voor buiten in de tuin.

Chaise longue loungeset tuin Garden Impressions

Garden Impressions chaise longue tuin set

Een loungeset voor in de tuin is een bijzonder comfortabele set tuinmeubels, maar helemaal relaxed wordt het als het een chaise longue lounge set betreft. Hierbij maakt een ligbank of liggedeelte deel uit van de lounge set. Hier kijken we naar verschillende chaise longue loungesets voor in de tuin.


Chaise longue loungeset goedkoop kopen

Al deze chaise longue loungesets zijn te vinden in het overzicht met aanbiedingen chaise longue loungesets. Daar zijn vele tientallen van deze relax tuinsets te vinden.

Een chaise longue is een relaxbank of leunstoel met een verlengd voeteneinde. Tegenwoordig is de chaise longue erg populair als onderdeel van het bankstel in huis, maar ook bij loungesets voor tuin en terras komen we chaise longue ook steeds vaker tegen. 

Niet vreemd, want met zo'n chaise longue loungeset kun je je buiten optimaal ontspannen.

Chaise longue banken en chaise longue loungesets voor buiten kom je in vele vormen en samenstellingen tegen. Hieronder vind je wat voorbeelden van chaise longue banken en chaise longue sets voor buiten van de merken Garden Impressions en Kees Smit Tuinmeubelen.

Loungeset met losse chaise longue

De onderstaande set van Garden Impressions is een mooi voorbeeld van een standaard wicker chaise longue loungeset. 

Deze basis relaxset biedt drie zitplaatsen  en één losse chaise longue. Doordat ze chaise longue (hocker) los is kan er zowel links, rechts als in het midden een ligplek gecreëerd worden, maar je kan de hocker ook ergens anders neerzetten als dat zo uitkomt.


Garden Impressions chaise longue relax set tuin

Garden Impressions chaise longue relax set tuin


Deze tuinset voor buiten komt met een tafel met geharde glasplaat. Kijk in het bovenstaande overzicht van deze en vergelijkbare loungesets met ligbank.

Loungeset met dubbele chaise longue

Het nadeel van een loungeset zoals boven is dat er maar één echt luie relaxplak is. Vaak wil je samen relaxen. Dan kun je kiezen voor een versie met twee ligbanken. Hieronder staat een oplossing van wederom Garden Impressions waarbij wederom met een hocker een chaise longue (of in dit geval twee chaise longues) wordt gemaakt.


Garden Impressions chaise longue dubbel

Garden Impressions chaise longue tuin dubbel


Het voordeel van losse hockers is dat je deze op allerlei manieren met lounges sets kunt combineren. In bovenstaand voorbeeld is er gekozen voor een heel compacte tweepersoons loungeset die ook op een balkon past. In het bovenstaande overzicht met alle chaise longue tuin sets vind je nog veel meer combinaties met andere componenten.

Maar ook met één zo'n bepaalde set kun je heel veel combineren. Hieronder staat dezelfde set in een andere opstelling, met nu één extra lange chaise longue voor één persoon.


Garden Impressions loungeset met hockers

Garden Impressions loungeset buiten met hockers

Tweepersoons loungeset chaise longue

Liever wat knusser bij elkaar? Bij onderstaande variant zijn beide relaxplekken aangesloten waardoor ze samen een soort bed vormen waarop het heerlijk samen liggen en relaxen is.


Kees Smit loungset chaise longue 2 personen

Kees Smit loungset chaise longue 2 personen


Bovenstaande tweepersoons loungeset voor buiten vind je bij de aanbiedingen van Kees Smit Tuinmeubelen bovenaan.

Chaise longue tuinset met vaste bank

In de voorbeelden hierboven wordt telkens een losse hocker gebruikt om een chaise longue te creëren, maar je kunt ook gebruik maken van een vaste bank 

Dat is minder flexibel qua indeling dan een modulaire tuinset, je kunt immers niet combineren. Maar een ligbank uit één stuk ligt wel beter en kan niet verschuiven.Garden Impressions loungeset (niet modulair)


Garden Impressions maakt ook van dit soort lounge sets met een vaste chaise longue. De versie hierboven is niet van wicker maar modern vormgegeven in aluminium. Ook dit soort moderne tuinsets met chaise longue vind je in het bovenaan genoemde overzicht met alle chaise longue loungesets.

Buiten loungen voor 6 personen


Voor meer dan twee personen is de bovenstaande 6-delige variant een aantrekkelijke optie. Deze Kees Smit chaise longue loungeset biedt twee brede chaise longues en ruimte voor meerdere personen daar tussenin. 

De bijbehorende lage tafel kan als hocker worden gebruikt. Er is ook een versie beschikbaar met een hocker in plaats van een tafel.

Chaise longue loungeset teak

De meeste chaise lounge sets voor buiten zijn van wicker gemaakt, maar er zijn ook uitzonderingen. Hierboven zag je al een chaise lounge tuin set van aluminium (een materiaal waarvan ook het frame van de wicker tuinsets gemaakt zijn), maar je hebt ook houten chaise longue sets voor in de tuin.

Houten chaise longue loungeset teak buiten Kees Smit Tuin meubelen

Houten chaise longue loungeset teak Kees Smit


Bovenstaande houten chaise longue loungeset van Kees Smit Tuinmeubelen is gemaakt van teakhout. Ook een chaise longue tuin set als deze is in diverse samenstellingen verkrijgbaar.

Deze versie van de houten chaise longue loungeset buiten biedt een verlengde bank voor één persoon. Deze loungeset doet wat dat betreft sterk denken aan veel hoekbanken voor in de huiskamer die over zo'n chaise longue gedeelte beschikken. 

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle chaise longue lounge  sets voor alle tuinsets van alle goede merken in vele combinaties.

Meer weten?

Kijk voor alle samenstellingen, prijzen, foto's en meer informatie bij de bovenstaande aanbiedingen. Alle hier afgebeelde chaise longue loungesets van het merk Garden Impressions vind je bij de aanbiedingen van Bol.com. De hier genoemde chaise lounge loungesets van Kees Smit zijn vanzelfsprekend goedkoop te vinden bij de aanbiedingen van Kees Smit Tuinmeubelen.

Zie ook:


Onderwerp:
De chaise longue ken je vast van de comfortabele hoekbanken voor in de huiskamer. Maar de chaise longue kom je ook steeds vaker bij loungesets voor in tuin / terras tegen, Een chaise longue is een comfortabele ligbank, ideaal voor bij een loungeset. Kijk hier boven voor enkele voorbeelden. Bij de aanbiedingen van de chaise longue tuin sets vind je honderden van deze chaise longue tuin sets goedkoop.

Foto's: Garden Impressions en Kees Smit Tuinmeubelen.

Zoeken

-->