Aanbiedingen beste tuinwinkels

Aanbiedingen wespenvangers

Met een goede wespenval heb je aanmerkelijk minder last van wespen. Kijk hier voor goede wespenvangers waaronder de beste wespenvanger uit de test.

wespenvanger tegen wespen

Helemaal gehad met die wespen op je terras? Een wespenvanger is een wespenval waarmee je de wesp lokt via suikerwater, siroop of een andere lokvloeistof. De wesp kan de wespenval wel in, maar kan er niet meer uit waardoor hij verdrinkt in de vloeistof. Hier de beste wespenvangers.


Wespenvangers zijn allemaal op hetzelfde principe gebaseerd, maar ze kunnen qua uiterlijk flink van elkaar afwijken. Vaak zijn ze meer functioneel dan mooi (niet zelden ronduit lelijk), maar je hebt ook mooie design wespenvangers in verschillende stijlen. Naast de functionaliteit (die natuurlijk optimaal moet zijn) is het uiterlijk natuurlijk ook belangrijk. Je hangt deze wespenvallen immers op je mooie terras of in je verzorgde tuin.

Hier vind je de beste wespenvangers


De plaats van de wespenvanger

De naam zegt het al. Het doel van een wespenvanger is om wespen te vangen. Om deze te vangen moeten de wespen ook gelokt worden. Daarom moet je de wespenvanger nooit direct op je terras of bij de speelplaats van de kinderen hangen. Dan lok je de wespen daar naar toe.

Hang hem liever achter in de tuin waar je niet komt. De wespen uit de omtrek gaan naar de wespenval toe en blijven daar, om (als alles goed gaat) uiteindelijk in de wespenvanger te belanden.

Wat voor vloeistof gebruik je in een wespenvanger?

Vaak wordt de wespenvanger gevuld door siroop of een andere zoete drank zoals cola. Wespen komen daar inderdaad op af, maar vooral bij een dunnere drank als limonade kunnen ze weer uit de val ontsnappen.

Met een speciale lokvloeistof die hiervoor ontwikkeld is worden veel betere resultaten behaald. Door de aantrekkingskracht op wespen en de samenstelling van de vloeistof die ontsnappen moeilijk maakt kun je met zo'n lokvloeistof wel enkele malen meer wespen vangen. Je vind deze lokvloeistoffen ook bij de bovenstaande aanbiedingen van wespenvangers.

Plastic wespenval of design wespenvanger?

Wespenvangers kunnen er heel simpel uitzien. De goedkoopste wespenvallen zijn van plastic en zijn vooral ontworpen met als doel het vangen en doden van wespen. Voor een paar euro meer kun je echter ook een wespenvanger aanschaffen die er ook nog leuk uitziet. Het oog wil immers ook wat, en de functionaliteit van de wespenval hoeft niet onder een mooi design te lijden.

Hou wespen uit de buurt met de Waspinator


De Waspinator is een ander middel tegen wespen. Dit is geen wespenvanger maar een wespen verjager. De Waspinator is een soort vogelverschrikker, maar dan voor wespen. De Waspinator wordt door wespen als een (vijandig) wespennest aangezien. Wespen blijven daarom uit de buurt van een terras waar een Waspinator hangt.

Waspinator

Je hoeft de Waspinator dus alleen maar boven je tafel op te hangen en geen wesp durft meer in de buurt te komen. Een wesp zal altijd minimaal zes meter bij een ander wespennest wegblijven. Wespen zijn namelijk niet zo gesteld op buren van andere nesten. Je kunt de Waspinator ook in de aanvliegroute van de wespen hangen, en ze zo verjagen.

Het mag duidelijk zijn dat de Waspinator 100% milieuvriendelijk is. Er komen geen bestrijdingsmiddelen bij aan te pas en de wespen blijven gewoon leven. Ze durven alleen niet bij de tuintafel of andere plek waar de Waspinator hangt in de buurt te komen.

Kijk voor alle goede wespenvangers en alle prijzen bij de aanbiedingen bovenin dit artikel.


Samenvatting:
Een wespenvanger is een wespenval die de wesp met een lokvloeistof in de val lokt. Kijk hier boven voor de beste wespenvangers. Je hebt goede wespenvangers in diverse soorten, van eenvoudig en goedkoop maar effectief tot een mooie design wespenval. Kijk hier boven voor je beste wespenvanger. Je vindt daar ook de Waspinator, een diervriendelijk middel tegen wespen dat de wespen niet dood maar op afstand houdt.

Zoeken

-->