Aanbiedingen beste tuinwinkels

Tips verticuteren, verticuteerharken en verticuteermachines

Informatie over een mooi gazon door te verticuteren. Met tips en aanbiedingen van verticuteerders en het beste verticuteer gereedschap uit de test.

Vericuteren. Elektrische verticuteermachine of een verticuteerhark? (foto Gardena)

Gardena verticuteer machine

Door te verticuteren maak je je gazon gezond en mooi. Verticuteren doe je in het voorjaar en in het najaar. Dat kan met een verticuteerhark of met een verticuteermachine. Met dit verticuteergereedschap belucht je het gazon. Je geeft het gazon meer lucht.

Hieronder kijken we naar de beste verticuteermachines, en de beste verticuteerharken en hebben we aanbiedingen van al dit goede verticuteer gereedschap. En natuurlijk hebben we tips voor het verticuteren.

Inhoud:


Verticuteermachine hand Gardena

Gardena verticuteerder hand

Wat is verticuteren?

Verticuteren doe je in het voorjaar en het najaar. 

Maar  wat is verticuteren en waarom is het goed om het gazon te verticuteren?

Onder het gras bevindt zich een dunne laag van mos en plantjes (onkruid). Als deze viltlaag dun is, is dit alleen maar goed voor je gazon. Het vilt beschermt het gazon namelijk tegen hitte en het houdt water vast. Geen probleem dus 

Wordt de laag vilt echter dikker dan een centimeter, dan laat de viltlaag te weinig water, licht en lucht door en verstikt het gazon. Het mos en het onkruid verdringt dan het gras en je krijgt een lelijk grasveld vol mos en onkruid.

Komt je dit bekend voor?

Door een keer of twee per jaar te verticuteren voorkom je mos en onkruid. Met een verticuteermachine of verticuteerhark hark je het mos en onkruid weg en snij je de wortels daarvan door. 

Het gras heeft hier echter niet van te lijden. Ook de wortels van het gras niet. Door te verticuteren breng je het gazon weer in de staat waarin je het hebben wil. Een gazon met gras in plaats van een veld met mos en onkruid.

Door te verticuteren krijgen de graswortels meer lucht en meer water. Na het verticuteren kan je gazon er als een slagveld uitzien, maar dat herstelt zich snel, en dan heb je een mooi en gezond grasveld.

Hieronder alle tips voor het kiezen en kopen van een goede verticuteermachine of verticuteerhark.

Beste verticuteermachines en verticuteerharken uit de test

Welke verticuteermachines zijn als beste verticuteermachine getest? Hieronder vind je de beste verticuteermachines uit de test.

Elektrische verticuteermachine Einhell

Verticuteermachine elektrisch Einhell


Verticuteren met de hand of elektrisch?

Verticuteren kan op verschillende manieren. Verticuteren kan met een elektrische verticuteermachine, met een handmatige verticuteermachine of met een verticuteerhark. 

De verticuteerhark
Verticuteren kan met een verticuteermachine of met een verticuteerhark. De verticuteerhark (ook wel verticuteerkam genoemd) lijkt op een tuinhark. 

In plaats van tanden beschikt deze hark echter over messen waarmee je met een harkbeweging door het gazon snijdt. Je geeft door dit verticuteren de graswortels meer lucht en neemt vilt, mos en onkruid mee. De verticuteerhark is het goedkoopste verticuteergereedschap.

Fabrikanten van goede verticuteerharken zijn Wolf-Garten, Gardena en Hendrik-Jan.Verticuteermachine
Met een verticuteermachine gaat het verticuteren makkelijker en geleidelijker. Een verticuteermachine lijkt op een grasmaaimachine en zoals je elektrische grasmaaiers en handmaaiers hebt zo heb je ook elektrische verticuteermachines en handmatige verticuteermachines.

De verticuteermachine wordt vaker voor verticuteren gebruikt dan de verticuteerhark omdat het verticuteren met een machine veel makkelijker gaat. Vooral een verticuteermachine met een opvangbak of opvangzak is handig omdat de rommel dan niet op het gazon blijft liggen. Je gazon blijft dan langer onkruidvrij en mosvrij.

Er zijn ook elektrische verticuteermachines met een accu. Het ontbreken van het snoer verticuteert wel makkelijker, maar je betaalt wel meer voor. Ook de verticuteermachines op benzine zijn duurder dan een goede elektrische verticuteermachine.

Goede verticuteermachines worden gemaakt door Wolf-Garten, Powerplus, Makita, Stiga, Bosch en Einhell. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire verticuteermachines.Verticuteermachine accu Powerplus


Verticuteermachine met accu Powerplus

Aanbiedingen: Goedkoop een goede verticuteermachine kopen

Vericuteren gaat snel en makkelijk met een elektrische verticuteermachine. Er zijn ook verticuteermachines op benzine maar die zijn een stuk duurder. Benzine verticuteermachines zijn bedoeld voor professioneel gebruik en voor mensen met een echt groot gazon. 

Maar of je nu voor een handmatige verticuteermachine, een elektrische verticuteermachine of voor een benzine verticuteermachine kiest, hieronder vind je de beste winkels waar je online deze verticuteermachines goedkoop kunt kopen.

Het verschil tussen een goedkope elektrische verticuteermachine voor een klein gazon en een verticuteermachine voor een groot gazon zit hem vooral in de maaibreedte van de verticuteermachine.

Let in het bovenstaand overzicht als je een elektrische verticuteermachine kiest dus wel even op de maaibreedte (verticuteerbreedte) van de verticuteermachine. Hoe meer je in één keer kunt verticuteren, hoe sneller je klaar bent met de klus. Ook de wattage speelt een rol, want hoe krachtiger de motor hoe makkelijker je door het gazon snijdt.

Zie ook: 


Samenvatting:
Verticuteren kan met een verticuteerhark, maar ook met een verticuteermachine, De verticuteermachines zijn weer onder te verdelen in elektrische verticuteermachines, accu verticuteermachines en benzine verticuteermachines. Ook zijn er verticuteermachines voor handmatig gebruik.

Hierboven vind je tips voor het kiezen en kopen van de voor jou beste verticuteermachine of verticuteerhark. Met onder andere de goedkoopste winkels om dit verticuteergereedschap goedkoop te kopen, de beste verticuteermachine uit de test, de beste verticuteerhark uit de test en veel meer. 

Zoeken

-->