Aanbiedingen beste tuinwinkels

Tuinspots: Bomen en planten uitlichten met een grondspot

Een struik, tuindecoratie of boom uitlichten kan heel goed met een grondpot of tuinspot. Je hebt ook solar tuinspots.. Kijk hier voor aanbiedingen van grondspots en andere tuinspots.

Wil je een plant of boom in de tuin mooi uitlichten? Of een tuindecoratie in het licht zetten? Dat kan met tuinspots. Een tuinspot is buitenverlichting die er voor gemaakt is om delen van de tuin uit te lichten.

Tuinspots grondspots struiken of boom uitlichten

Een tuinspot geeft een gerichte lichtbundel. Dat kan een smalle felle bundel zijn, maar ook een zachtere brede bundel die het licht over een grotere oppervlakte verdeeld.

Kies hier je tuinspots

Tuinspots heb je in diverse soorten. Als inbouwspots en opbouwspots, maar ook als prikspots en grondspots. Steeds vaker werken deze spots via zonne energie (solar lampen) wat mogelijk is door het gebruik van zeer energiezuinige led lampen in de solar spots. Zo heb je goed licht zonder kabels te hoeven trekken.

Bij de onderstaande overzichten van tuinverlichting vind je aanbiedingen van al deze tuinspots, hun specificaties en hun prijzen, en kun je makkelijk de voor jou beste tuinspots selecteren.


Schijnwerpers en in de bestrating ingebouwde spotjes

Tuinspots kunnen als schijnwerpertjes tussen de planten in de tuin worden geplaatst, maar er zijn ook inbouwspots die in de bestrating kunnen worden verwerkt. Als een tuinspot te draaien is kun je hem altijd op het juiste object richten.

Met spots uitlichten van hagen en bomen

Inbouwspots worden vaak bij het uitlichten van hagen  gebruikt. Vaak zijn dit spots met een brede lichtstraal. Een haag wordt meestal maar aan één keer uitgelicht omdat deze als afscheiding wordt gebruikt. Een boom midden in de tuin kun je beter met twee tuinspots verlichten, zo geef je de boom diepte.

Een grote boom uitlichten met spots

Het mooiste effect bij tuinverlichting met spots bereik je bij een grote boom door het licht van de tuinspot op het onderste deel van de kruin te richten.

Met een grondspot kun je vanaf de grond bomen uitlichten. Dit geeft een mooi, Zuid Europees, effect. Dit is natuurlijk alleen toepasbaar bij het uitlichten van bomen die hun takken niet te hoog, maar ook niet al te laag hebben.

Een boom uitlichten  is een veel gebruikte toepassing van tuinspots. Maar er zijn meer toepassingen.

Een grondspot op planten, struiken, bomen en kunstobjecten uit te lichten

Bomen kun je dus het best vanaf de grond uitlichten, en dat is ook de beste manier om planten uit te lichten. Plafonds heb je immers niet in de tuin, en schuttingen en muren staan ook niet altijd op de ideale plek. 

Met een grondspot schijn je vanaf de grond naar een object (een plant, een boom, een beeld of een ander voorwerp). Daarbij dient de spot met de 'rug' naar het terras of raam geplaatst te worden zodat je vanaf die plek de lichtbron niet ziet maar wel hetgeen uitgelicht wordt.

Schaduw effect

Je kunt er ook juist voor kiezen tegenlicht te geven. Dit geeft een mooi schaduweffect. Kijk bij plaatsing wel uit dat je vanuit het raam niet in de lamp hoeft te kijken.

Diepte effect

Wat heel fraai is, is als je achter het uit te lichten object ook nog begroeiing hebt in de vorm van struiken of een haag die je dan ook weer uitlicht. Dit geeft een heel mooi diepte-effect. En natuurlijk is zo'n gedeeltelijk verlichte tuin veel mooier dan een tuin waarbij alleen een enkele plant of ander object verlicht is.

Tuinspots in alle soorten en maten zijn te koop bij de online winkels uit het bovengenoemde overzicht beste winkels om buitenverlichting te kopen en bij het eveneens boven genoemde overzicht met alle tuinspots. Daar vind je duizenden spotjes en spots voor buiten in de tuin om je bomen en planten uit te lichten.

Zie ook:Onderwerp:
Met tuinspots kun je de planten en bomen in de tuin heel mooi uitlichten. Je plaatst deze spots tussen de planten, maar ze kunnen ook in de bestrating worden geplaatst. Hierboven vind je aanbiedingen van tuinspots en de beste winkels om deze buitenspots en andere tuinverlichting te kopen.

Zoeken

-->