Aanbiedingen beste tuinwinkels

Beste tuinposter kopen

De beste tuinposter aanbieders en meer tips voor een mooi tuindoek. Een tuinposter van een eigen foto of een mooie standaard buitenposter.

Tuinposter


Met een tuinposter kun je je tuin of terras heel mooi aankleden. Een tuinposter is een foto of schilderij op een weerbestendig doek. Een tuinposter wordt daarom ook wel een tuindoek genoemd.
Hieronder een overzicht van de beste aanbieders van tuinposters (ook wel tuinfoto's, tuindoeken, tuinschilderijen en schuttingdoeken). Verderop op deze pagina hebben we meer informatie over tuinposters.

Beste tuinposter aanbieders

Als je een mooi tuinposter zoekt, van een standaard foto of eigen foto, kijk dan vooral eens bij onderstaande online aanbieders. 

Tuindoek.nl
De eerste en nog steeds de grootste en beste aanbieder van tuinposters / tuindoeken / tuinfoto's / schuttingdoeken van Nederland. 4.500 foto's om uit te kiezen en natuurlijk de mogelijkheid je eigen foto of een gedownloade foto als tuindoek te laten fabriceren. 

Weersbestendige tuindoeken met 3 jaar kleurgarantie. Alle maten (tot op de centimeter nauwkeurig) te bestellen, tot wel 10 bij 5 meter. Keuze uit 9 bevestigingssystemen. Lage prijzen, hoge kwaliteit. De websites Tuindoek.nl, Tuinposter.nl en 123Tuinposter.nl zijn allemaal van deze beste tuinposter aanbieder.

Tuinposter com
Tuinposter.com is een andere specialist in tuinposters. Ook deze aanbieder levert buitenposters van hoge kwaliteit. De foto's worden scherp en met natuurgetrouwe kleuren afgedrukt op doek dat sterk, watervast en zonlichtbestendig is. Je kunt kiezen uit vele standaard foto's of je eigen foto als tuindoek laten afdrukken.

Zoek je een standaard tuinposter? Tuinposters zijn ook volop verkrijgbaar via Bol.com. Veel andere winkels verkopen hun tuinposters ook via Bol, zoals bijvoorbeeld Schuttingposter en GreatGardenPosters. Hier koop je goedkoop standaard tuinposter


Meer goede tuinposter aanbieders


Tuindoek.nl de website voor al uw tuinposters

Tips tuinposter kopen

Net zoals bij canvas-foto's voor in de huiskamer worden de tuindoeken op een dik houten frame gespannen. Tuinposters zijn watervast en zonlichtbestendig. Kromtrekken is uitgesloten omdat er tegendraads verlijmde spielatten worden gebruikt. Als ze vuil worden zijn de tuinposters gewoon met een natte spons te reinigen.

Hieronder hebben we tips voor je voor bij het kiezen en kopen van het voor jou beste tuinposter.

Een tuinposter van een eigen foto

Bovenstaande beste sites voor een tuindoek / tuinposter bieden duizenden mooie foto's aan die ze voor jou op een tuindoek kunnen afdrukken. Het betreft alle mogelijke dieren, panorama's, landschappen en heel veel meer. 

Maar misschien je zelf een adembenemende foto gemaakt of op internet gevonden die je wilt laten afdrukken om in je tuin op te hangen. Ook dat kan, alle goede aanbieders van tuindoeken en tuinposters bieden deze mogelijkheid.

Je kan een mooie op internet gevonden foto professioneel als tuinposter af laten drukken (let wel op de resolutie) of een zelf gemaakte foto gebruiken.

Tip: Op Pixabay vind je ruim een miljoen foto's die je gratis kunt downloaden en voor je tuinposter kunt gebruiken.

Resolutie tuinfoto

De resolutie is erg belangrijk voor de scherpte van een tuinposter. Let dus goed op een goede resolutie als je een eigen foto gebruikt, zelf gemaakt of een download van internet. 

Een kleine tuinposter vraagt daarbij om minder pixels (beeldpunten) dan een groot formaat tuinposter.

Dit is de minimale resolutie voor een scherpe foto op een tuinposter.

  • 50 x 50 cm: minimaal 1417 x 1417 pixels
  • 50 x 100 cm: minimaal 1417 x 2835 pixels
  • 80 x 80 cm: minimaal 2268 x 2268 pixels
  • 100 x 100 cm: minimaal 2835 x 2835 pixels
  • 100 x 150 cm: minimaal 2835 x 4252 pixels
  • 200 x 150 cm: minimaal 5669 x 4252 pixels

Effecten bereiken met een tuinposter

Een tuinposter is meer dan alleen een mooie foto of een schilderij. Soms kun je er ook heel leuke visuele effecten mee bereiken. Bijvoorbeeld een (nep) doorkijkje waardoor zich er een mooi landschap achter de schutting of muur lijkt te bevinden. Of effecten die er voor zorgen dat je tuin veel groter lijkt dan deze in werkelijkheid is.

Zo'n "doorkijkje" geeft heel veel sfeer. Bijvoorbeeld een Franse of Zuid Europese sfeer maar geeft ook de suggestie van meer ruimte. In een kleine afgesloten tuin voel je je een stuk minder opgesloten als je via een venster of scheur in de muur een mooi Toscaans landschap inkijkt.


Buitenposters

Tuinposters op canvas, pvc, hout, aluminium of ander materiaal

Tuinposters kunnen op verschillende materialen worden geprint. Bijvoorbeeld pvc met een coating, maar ook aluminium of hout. Ook heb je de keuze uit verschillende ophangsystemen. Je kunt een tuinposter bestellen met ringen en gaten in de hoeken, deze kun je zelf ophangen aan schroeven of haakjes. Maar je kunt ook kiezen voor een tuinposter in een aluminium of houten frame of een tuinposter met een buizensysteem.

Tuinposter ophangen

Hoe kun je het beste een tuinposter ophangen? Daarvoor zijn diverse manieren, en wat de beste manier is hangt mede van het tuindoek en de plek waar het tuinposter te hangen komt af.  Door voor een andere bevestigingsmethode te kiezen kan een tuindoek ineens een heel andere uitstraling krijgen.

Tuinposter in een lijst

Evenals iedere foto of schilderij kun je ook een tuinposter in een lijst plaatsen en ophangen. Let er wel op dat de lijst stevig vastzit en er niet af kan waaien bij een storm. Lijsten kun je op maat kopen, maar ook zelf maken.

Tuinposter met ringgaten

Tuinposters kun je ook bestellen met ringgaten. Deze ringgaten kunnen in de hoeken gemaakt wordne, maar bij grote tuinposters wordt er vaak gekozen voor gaten op een bepaalde afstand van elkaar. Bijvoorbeeld 30 centimeter.

Voor het bevestigen wordt bij tuinposters met ringgaten vaak gebruik gemaakt van elastieken spanners. Deze zijn te bestellen bij de leveranciers van tuinposters.

Tuinposter met een tunnelzoom

Een veel voorkomende manier om tuinposters te bevestigen is via een tunnelzoom. Hierbij is zowel boven als onder het doek omgeslagen met extra ruimte zodat er een tunnel ontstaat. Door deze tunnel kan een houten lat of aluminium buis worden gestoken die aan de muur of schutting wordt bevestigd.

Bij aluminium buizen wordt er vaak gebruik gemaakt van muurbeugels om de tuinposter aan een muur of schutting te bevestigen.

Tuinposter met een aluminium frame

Heel mooi is de tuinposter die in een aluminium frame wordt bevestigd. Via ringen en haken wordt dit frame aan de muur bevestigd. Meestal koop je het tuinposter inlusuef het frame. De leverancier bevestigt het tuinposter dan in het frame.

Het aanbod aan ophangsystemen en materialen waarop het tuinposter geprint kan worden verschilt per aanbieder, en dat geldt ook voor andere mogelijkheden en de prijzen. Kijk bij de bovenaan genoemde beste tuinposter aanbieders voor alle informatie.

Zie ook:

Samenvatting:
Een tuinposter kan je tuin echt opsieren. Hierboven tips voor de mooiste en beste tuinposters en de beste en goedkoopste winkels om een tuinposter online te kopen. Een tuinposter van een standaard foto of een tuindoek van een zelfgemaakte of zelf elders gevonden foto.

Zoeken

-->