Aanbiedingen beste tuinwinkels

Tuinbladen: De beste tuin tijdschriften digitaal lezen

De meeste goede Nederlandse (en buitenlandse) tijdschriften over de tuin en tuinieren kun je heel goedkoop lezen via een digitaal abonnement. Je kunt dit zelfs gratis proberen.

Tuinbladen / tuintijdschriften app digitaal lezen

Bij het ontwerpen van een tuin, of bij het optimaal laten groeien van je bloemen en planten is goede informatie heel belangrijk. Gelukkig hebben we in Nederland heel goede tuinbladen, die ook nog eens met hoge kortingen gekocht of gratis digitaal gelezen kunnen worden. Wij kijk hier naar de beste tuintijdschriften van Nederland en de mogelijkheden om deze goedkoop of gratis te lezen.

Heb je interesse in één van onderstaande tuinbladen? Via onderstaande websites kun je abonnementen met hoge korting afsluiten. Deze kortingen lopen op tot soms wel meer dan 50 procent. Ook kun je voor heel weinig geld een digitaal abonnement afsluiten waarmee je soms wel honderden tijdsschriften verder gratis kunt lezen.


Digitaal tuinbladen lezen

Readly
Bij Readly lees je voor een laag bedrag per maand duizenden tijdschriften waaronder vele tientallen tuintijdschriften en bijna 200 Nederlandse tijdschriften. Helaas zijn de tuinbladen vrijwel allemaal internationaal (meest Engelstalig). Maar je kunt Readly wel gratis proberen.

Ook eerdere uitgaven van al deze tijdschriften kun je online lezen.


Tijdschrift.nl
Het Nederlandse Tijdschrift.nl biedt wel veel Nederlandse tuinbladen aan, maar dan weer geen buitenlandse tuintijdschriften. Wel kun je bij Tijdschrift.nl de meeste grote Nederlandse tijdschriften heel goedkoop lezen. 

Hier is twee weken gratis uitproberen mogelijk.


Proefabonnementen

Liever een tijdschrift op papier?  Kijk dan bij het bovengenoemde Tijdschrift123 voor proefabonnementen op tuinbladen en andere tijdschriften.

Overzicht goede Nederlandse tuintijdschriften

Hieronder vind je een overzicht met goede Nederlandse tuinbladen.

VT Wonen Tuin

De speciale tuin uitgave van het bekende woontijdschrift VT Wonen, met vooral veel rijk geilustreerde voorbeelden van tuinontwerpen. 

VT Wonen en de VT Wonen Tuin special lees je digitaal in de bovenstaande app van Tijdschrift.nl

Landleven

Zoals de naam al aangeeft richt dit tuintijdschrift zich vooral op mensen die op het platteland wonen. Op mensen die landelijk wonen, vaak met grote tuinen. Landleven is een tuinblad met veel tuinideeën en reportages over prachtige tuinen, maar ook artikelen over dieren, de natuur, recepten en veel meer dat met een plezierige landelijke leefwijze te maken heeft.

Lees Landleven digitaal in de Tijdschrift.nl app.

Buitenleven

Één van de meest veelzijdige tuinbladen. Niet alleen vol informatie en tips over tuinieren en het inrichten van de tuin, maar ook over de natuur, de leukste plekjes van Nederland en heerlijke recepten.

Het Buitenleven tuinblad kun je digitaal lezen bij Readly.

Libelle Tuin & Zo

Libelle Tuin& Zo is de tuinspecial van Libelle die een paar maal per jaar verschijnt. Evenals het weekblad Libelle kun je Libelle Tuin & Zo digitaal lezen in de Magazine.nl app die je bovenaan vindt.

Tuinseizoen

Het tuinblad Tuinseizoen is een inspirerend tuin tijdschrift met tips over zowel siertuinen, moestuinen, vijvers en terrassen. Met tips van experts over tuinontwerp en tuinonderhoud. 

Tuinseizoen vind je zowel bij Readly als in de Tijdschrift.nl app.

Tuinontwerp

Het bovenstaande tuinblad Tuinseizoen brengt regelmatig de special Tuinontwerp uit, helemaal gericht op het ontwerpen van de mooiste tuinen. Lees dit tuintijdschrift gratis bij Readly. 

De Tuin op Tafel

Dit tuintijdschrift is een kwartaalblad helemaal gericht op de moestuin. Dit kan een grote groentetuin zijn, maar ook een betrekking hebben op het verbouwen van groente, fruit en kruiden op een balkon of stadstuintje. Met veel praktische tips en informatie, en natuurlijk met recepten.

Lees het De Tuin op Tafel tuintijdschrift digitaal bij Readly.

Landidee

Landidee is een schitterend lifestyle tuinmagazine. Met veel aandacht voor de seizoenen, de natuur, koken, gezondheid, cultuur en natuurlijk tuinieren.

Je kunt Landidee zowel bij Readly als bij Tijdschrift.nl als digitaal tuinblad lezen.

Bloem & Plant

Een prachtig maandblad voor tuinliefhebbers. Één van de beste en meest praktische tuinbladen. Iedere maand mooie reportages, originele tuinontwerpen en uitgebreide beschrijvingen van planten. Boordevol tips en informatie met betrekking tot de tuin en de vijver. Met schitterende foto's!

Home and Garden

Een Engelse naam, maar een Nederlands tijdschrift. Uitgegeven door Sanoma. Home and Garden heeft een oplage van bijna 60.000 stuks. Dit tijdschrift informeert over het inrichten van zowel het huis als de tuin. Er worden in iedere uitgave van dit tuinblad bijzondere en verrassende tuinen getoond in verschillende stijlen. Daarnaast geeft het maandblad (10x per jaar) veel praktische ideeën.

Onze Eigen Tuin

Het meest praktische tijdschrift voor tuiniers. Met heel veel informatie en tips over beplanting en inrichting van de tuin. Boordevol handige tips> Eigenzinnig, en vaak ook kritisch. Een tuintijdschrift waar je iets aan hebt!

Seasons

Acht keer per jaar 200 pagina's over het buitenleven en buiten wonen. Daarbij eisen prachtige tuinen en tuintips iedere keer weer de hoofdrol op. Elke maand wordt het tuintijdschrift gevuld met prachtige themabijlagen.

Stadstuinieren

Tuinbladen heb je in alle soorten. Dit tuintijdschrift is een tegenhanger van landleven en richt zich vooral op de kleinere tuinen. Daarbij is er veel aandacht voor de moestuin, voor bijzondere gewassen, lekkere recepten met zelf verbouwde producten en natuurlijk tuinen in de stad.

Kijk hier boven voor goedkope proefabonnementen op een deel van deze tuinbladen, en om tuintijdschriften digitaal te lezen.


Samenvatting:
Nederland kent vele leuke en inspirerende tuinbladen. Veel van deze tuintijdschriften kun je digitaal lezen (1 maand gratis) of je kunt een goedkoop proefabonnement op het tuinblad nemen. Hierboven meer informatie plus een overzicht van goede Nederlandse tuinbladen / tuintijdschriften.

Zoeken

-->