Aanbiedingen beste tuinwinkels

Steigerhout tuinmeubels

Er zijn mooie steigerhouten tuinmeubelen zoals een tuintafel, tuinbank of tuinstoel van steigerhout. Kijk hier voor aanbiedingen van tuinmeubels van steigerhout.

tuinmeubels steigerhout goedkoop kopen

Steigerhout is een speciaal soort vurenhout. Steigerhout komt uit het noorden van de Scandinavische landen. Steigerhout wordt zo genoemd omdat dit hout ook gebruikt wordt als loopplanken op bouwsteigers en havensteigers. Het hoeft helemaal geen daarvoor gebruikt hout te zijn om steigerhout genoemd te worden. Soms krijgen de meubels hun verweerde uiterlijk in de fabriek.

Steigerhout heel geschikt voor tuinmeubelen

De vraag naar steigerhout voor meubels en woonaccessoires is tegenwoordig zo groot, dat lang niet al het steigerhout dat voor meubelen gebruikt wordt aan een tweede leven toe is. Het is dus een misverstand om te denken dat het steigerhout waarvan steigerhouten tuinmeubelen gemaakt zijn afkomstig is van gebruikte bouwsteigers. Het is nieuw hout van goede kwaliteit.

Steigerhout is de laatste jaren aan een opmars in de meubelindustrie bezig. Het stoere grove hout wordt vooral voor tuinmeubelen gebruikt. De meeste van deze meubelen zijn gemaakt van nieuw steigerhout, maar je hebt ook meubelen van gebruikt steigerhout. Dat laatste wordt meestal aangegeven omdat het als een pré wordt gezien.

Aanbiedingen steigerhout tuinmeubels


Interesse in steigerhout tuinmeubelen? Bij de winkels hier onder vind je volop steigerhouten tuinmeubels die je relatief goedkoop kunt kopen.


Tuinmeubels van steigerhout

Op een gegeven moment kwam men op het idee om loungebanken en bijbehorende lockers van steigerhout te gaan maken. Dit met een enorm succes. De stoere tuinmeubelen sloegen enorm aan, en al snel verschenen er ook andere tuinmeubelen van steigerhout. Na de steigerhouten loungebanken en hockers waren dat onder andere loungestoelen en tuintafels van steigerhout.

Bij de aanbiedingen hierboven kun je zien hoe divers het aanbod aan tuinmeubelen van steigerhout inmiddels is.

Duurzaak hout dat alleen maar mooier wordt

Ook onbehandeld kunnen tuinmeubelen van steigerhout vele jaren mee. Niet vreemd aangezien het materiaal ook voor bouwsteigers gebruikt wordt. Het steigerhoot kan in de loop der tijd wel een grijze gloed krijgen en barsten gaan vertonen, maar hier wordt steigerhout alleen maar mooier van. Denk je hier anders over, dan kun je tuinhout behandelen met een impregneermiddel, greywax, whitewax of olie. Verven is ook een optie.

Beits geeft steigerhout zijn uitstraling

Het is niet zozeer het hout zelf maar vooral de beits die het steigerhout zijn uitstraling geeft. De uitstraling van steigerhout kan robuust zijn, maar ook trendy of klassiek. White wash, grey wash, antiek grenen en oud eiken geven het hout een geheel eigen uitstraling.

Behalve voor tuinmeubels wordt steigerhout ook veel voor binnentafels gebruikt.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van tuinmeubelen van steigerhout voor al deze mooie stoere steigerhouten tuinmeubels tegen een lage prijs.

Zie ook:


Onderwerp:
Steigerhout leent zich heel goed voor het maken van robuuste design tuinmeubelen. Steigerhouten tuinmeubelen zijn solide en zien er prachtig uit. 


Zoeken

-->