Aanbiedingen beste tuinwinkels

Sierbestrating

Aanbiedingen van mooie terrastegels en andere sierbestrating voor je terras of tuinpad.


Als je het over sierbestrating hebt dan spreek je niet saaie tuintegels zoals grijze stoeptegels maar over sierstenen en siertegels die er mooi uitzien en eventueel in fraaie patronen gelegd kunnen worden. Hieronder een overzicht van enkele populaire soorten sierbestrating.

Al deze soorten sierbestrating (en veel meer soorten) kun je hier onder bij de tuinbestrating aanbiedingen vinden. Kijk bij deze aanbiedingen als je voordelige mooie en goede bestrating voor je tuin of terras wilt kopen.


Abbeystones

Of in het Nederlands abdijstenen. Zoals de naam al aangeeft zorgen deze stenen voor een klassieke romantische uitstraling. Als een middeleeuws weggetje, maar dan wel mooi strak en glad gelegd. Abbeystones hebben vaak de maat 20 bij 30 centimeter. Je kunt ze in één kleur leggen, maar vaak wordt gekozen voor een patroon met twee kleuren zodat de stenen meer opvallen. Ook meer kleuren is natuurlijk mogelijk (zie foto hieronder).


Abbeystones zijn maatvast en kunnen daardoor redelijk goed strak tegen elkaar aangelegd worden. Dit ziet er niet alleen verzorgd uit maar voorkomt ook onkruid tussen de stenen. Te strak en te gaaf zijn Abbeystones niet, want ze worden getrommeld (in een trommel gehusseld) zodat ze doorgeleefde randen krijgen. Ze sluiten dus niet 100% aan zoals puras (zie verderop in dit overzicht).

Koppelstones

Koppelstones lijken veel op de abbystones. Ook deze zijn getrommeld en roepen de sfeer op van een oud middeleeuws stadje. Koppelstones kunnen rechthoekig of vierkant zijn.


Terracotta tegels (estriken)

Dit zijn poreuze tegels gemaakt van klei. Terracotta tegels zijn niet zo vast in kleur, patroon en vorm en kunnen wat uitslag hebben. Hierdoor geven ze een natuurlijke uitstraling. Terracotta tegels geven een mediterrane sfeer. Het zijn vierkante tegels die klein (28x28) of groot (50x50) kunnen zijn. De kleuren van deze sierbestrating zijn meestal bruintinten. Dat past goed bij de natuurlijk uitstraling van de tegels.

Puras (pura)

Wil je een strakke tuin? Dan zijn pura of puras stenen wat voor je. Deze sierbestrating heeft geen schuine randen en andere uitsteeksels en kan daardoor heel strak gelegd worden. Hierdoor ontstaat een onderhoudsarm terras zonder onkruid. In het voorbeeld hieronder is het puras terras aangelegd in meerdere kleuren, maar je kunt natuurlijk ook voor één kleur kiezen als je een heel strak resultaat wilt zien.


Bluestone tegels

De naam zegt het al. Deze tegels zijn blauw (of blauwgrijs). Het is een hard natuursteen uit China. Bluestone is ontstaan in kalklagen in de grond. Daardoor hebben de tegels lichte vlekjes. Vaak worden bluestone tegels geschaafd, beborsteld of gevlamd zodat de scherpe randjes verdwijnen en de tegels niet glad worden door regen en niet meer van kleur veranderen door de zon.


Kijk voor de prijzen van deze en vele andere sierbestrating bij het overzicht van beste winkels die bestrating verkopen dat bovenaan dit artikel wordt genoemd.

Zie ook:

Zoeken

-->