Aanbiedingen beste tuinwinkels

Schoonmaken tuinmeubels

Zijn je tuinmeubelen groen van de aanslag of ondergepoept door vogels, en daarom toe aan een schoonmaakbeurt? Dan kun je aan de slag met onderstaande tips.

tuinmeubels schoonmaken

Wij geven je hier aan hoe je elk type tuinmeubelen kunt schoonmaken. Want een houten tuinstoel vraagt om een ander soort schoonmaakmiddel dan een wicker loungeset.

Kunststof tuinmeubelen, wicker tuinmeubelen of stalen tuinmeubelen schoonmaken

Deze meubelen maak je schoon met heet water met een scheut allesreiniger, en een doekje of zachte borstel. Gebruik geen schuurmiddel en geen schuursponsje, deze veroorzaken krassen op je mooie tuinmeubels.

Als kunststof tuinmeubelen zijn verkleurd kun je ze na het schoonmaken behandelen met een speciale "vernieuwer" voor kunststof tuinmeubels, verwacht hier echter geen wonderen van.

Stalen tuinmeubelen kun je na het schoonmaken insmeren met autowax, dit zorgt voor extra bescherming van de stalen tuinmeubels.

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Hierbij kun je wel een harde borstel gebruiken. Het beste resultaat krijg je met een sopje van groene zeep. Door jaarlijks een impregneermiddel aan te brengen voorkom je dat schimmels het hout aantasten.

Houten tuinmeubelen zijn voor een groot deel al simpel met een grote hoeveelheid water te reinigen. Gebruik echter geen hogedrukreiniger!

Maar een grote hoeveelheid water, gewoon aangebracht met de tuinslang. maakt het schoonmaken wel een stuk makkelijker. Vuil komt namelijk veel makkelijker los als het hout doorweekt is. Maak de tuinmeubelen eerst goed nat en reinig ze daarna met een goede houten borstel met een houtreiniger. Zo maak je zonder de moeite de tuinmeubelen schoon.

Teakhouten tuinmeubelen reinigen en onderhouden

Teakhout wordt veel gebruikt voor tuinmeubelen. Teak is namelijk een houtsoort die heel goed tegen weer en wind kan. Teakhout wordt zelfs op schepen gebruikt. Teak is zo sterk dat het zelfs zonder onderhoud lang meegaat. Het krijgt in weer en wind zelfs zijn mooie karakteristieke grijze tint.

Teak olie voor tuinmeubels

Wil je de originele bruine kleur van teak behouden. Gebruik dan af en toen een teak olie of een teak olie sealer. De sealer heeft als voordeel dat het niet alleen het verweren en het verouderen van teakhout tegengaat, maar ook het intrekken van vuil en vlekken.

Teak cleaner

Want schoonmaken is natuurlijk wel af en toe nodig. Hiervoor kun je een teak cleaner gebruiken. Maar pas op, als je een sealer gebruikt hebt kun je de teaken tuinmeubelen beter schoonmaken met een teak shampoo. Deze tast de sealer namelijk minder aan.

Rotan tuinmeubelen schoonmaken

Rotan tuinmeubelen en bamboe tuinmeubelen kun je schoonmaken met koud water met een schep zout. Bamboe en rotan beschermen doe je door een laklaag aan te brengen. Is rotan of bamboe (of riet) toch grijs geworden, dan kun je in de winkel een "ontgrijzer" kopen.

Alle informatie over schoonmaken tuinmeubels

Bij de tuinmeubels schoonmaken informatie hier onder vind je nog veel meer tips voor het schoonmaken van je tuinmeubelen. Meer tips en gedetailleerde informatie over het schoonmaken van wicker tuinmeubelen, houten tuinmeubelen en RVS tuinmeubels, maar ook tips en informatie over het schoonmaken van graniet, aluminium, polywood, textiel, rope en andere materialen die je bij tuinmeubels tegenkomt.

Zoeken

-->