Aanbiedingen beste tuinwinkels

Picknicktafel

Picknicktafel aanbiedingen en alle prijzen, specificaties, foto's en gegevens van honderden leuke en goede picknicktafels voor in de tuin.

Een picknicktafel in de tuin is altijd een groot succes. Aan een picknicktafel kun je goed zitten en eten, en een picknicktafel geeft een leuk recreatief sfeertje aan je tuin.

picknicktafel goedkoop kopen

Vooral kinderen zijn dol op een picknicktafel in de tuin. Helemaal als er 's avonds met mooi weer aan gegeten wordt.

Er zijn veel mooie picknicktafels te koop en ze zijn vaak helemaal niet duur. De eenvoudige rechthoekige picknicktafel wordt het meest verkocht. Deze heb je dan ook al onder de 150 euro. 

Overzicht alle picknicktafels

In het overzicht aanbiedingen alle picknicktafels vind je ze allemaal. Daar staan ruim 600 (!) picknicktafels. Je vindt er klassieke en moderne picknicktafels, maar bijvoorbeeld ook kinderpicknicktafels en veel meer. 

Met alle mogelijkheden om de voor jou beste picknicktafel tegen de laagste prijs daar uit te selecteren.

Meer aanbiedingen picknicktafels

Ook bij onderstaande winkels kun je een mooie goede picknicktafel goedkoop kopen. Klik op de naam van de winkel om hun picknicktafels te zien.Picknicktafel hout

Picknicktafel hout met opklapbare banken


Hieronder vind je meer informatie over de verschillende picknicktafels.

Gekleurde picknicktafels

Je kunt een houtkleur of witte picknicktafel kopen, maar je kunt houten picknicktafels ook zelf een kleurtje geven. Met een goede buitenbeits kun je een houten picknicktafel in iedere gewenste kleur beitsen. 

Hierdoor krijgt een picknicktafel een heel andere uitstraling, Je kunt ze wit beitsen, maar ook een heel andere kleur geven zoals lichtblauw, geel, roze, rood of groen. Met een lichte felle kleur kun je je tuin helemaal opfleuren. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld.


Picknicktafel blauw MaximaVida

Picknicktafel blauw met bijzet bankje MaximaVida


Maar in het overzicht hierboven kun je ook een kleur selecteren en zodoende een overzicht krijgen van alle blauwe, roze, rode of anders gekleurde picknicktafels.

Ronde picknicktafels

Naast de gewone rechthoekige picknicktafels zijn er ook van deze tafels in andere vormen. Bijvoorbeeld vierkant, ovaal of rond.

Een ronde picknicktafel is vrij zeldzaam in vergelijk met de rechthoekige picknick tafel, maar de ronde picknicktafel is erg in trek. Ze zien er dan ook heel mooi uit, en zitten rondom een ronde picknicktafel is heel gezellig.


Picknicktafel rond MaximaVida
Picknicktafel rond met vaste banken MaximaVida


Bovenstaande ronde picknicktafel heeft rechte banken. Je hebt ook ronde picknicktafels met gebogen banken. Deze zitplaatsen sluiten beter op de picknick tafel aan.

Grote en kleine picknicktafels 

Let bij het kopen van een picknicktafel altijd op de afmetingen. Op de lengte, breedte en hoogte, maar ook op de dikte van het hout. Je kunt bij het selecteren uit bovenstaand overzicht ook een bepaald aantal personen selecteren. 

Dit kan bij de picknicktafels oplopen tot wel 12 personen. Deze tafels zijn niet alleen extra lang, maar beschikken vaak ook over extra zitbanken, bijvoorbeeld voor de kopkanten.

Kinderpicknicktafels

We schreven al, let op de maten. Veel picknicktafels in het overzicht zijn namelijk kinderpicknicktafels. Op een foto zie je dat niet altijd meteen, maar deze picknicktafels zijn in een kleiner formaat en daardoor niet geschikt voor volwassenen. Zo'n picknicktafeltje is leuk speelgoed, maar niet geschikt om er met het hele gezin aan te eten.


Kinder picknicktafel Pinolino

Kinder picknicktafel Pinolino

Dat neemt niet weg dat zo'n speelgoed picknicktafel voor kinderen wel reuze leuk is. Voor binnen en voor buiten. Een kind kan een hapje eten of wat drinken aan zo'n picknicktafeltje, maar het is voor een kind ook een heerlijke speeltafel.

Kunststof picknicktafel

Normaal gesproken is een picknicktafel van hout gemaakt. Dat geldt dan ook voor de meeste picknicktafels in het bovenstaande overzicht. Maar er zijn ook uitzonderingen in de vorm van picknick tafels die van metaal, aluminium of kunststof zijn gemaakt.


Picknicktafel kunststof Rekupro

Picknicktafel kunststof Rekupro


Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar bovenstaande tafel van Rekupro is een kunststof picknicktafel. Deze is gemaakt van gerecycled materiaal van bijvoorbeeld kratten, autobumpers en flessen. 

Een kunststof picknicktafel mag dan minder natuurlijk aanvoelen, hij is wel goed bestand tegen weer en wind.

Inklapbare picknicktafel

Om de zitplaatsen tegen weer en wind te beschermen kunnen deze soms worden ingeklapt. Dat geeft ook meer ruimte rondom de picknick tafel als deze niet gebruikt wordt.

Picknicktafel met rugleuning

Hoewel de originele picknicktafel (in tegenstelling tot de picknickbank) geen leuning heeft zijn er ook veel picknicktafels met rugleuning te vinden bij bovenstaande picknickbank aanbiedingen. 

Een rugleuning maakt het op en afstappen van de picknick tafel wat lastiger, maar het zit wel comfortabeler. Veel mensen vinden het vervelend als ze lange tijd aan een picknicktafel zitten en niet kunnen leunen. Ze kunnen dan geen zithouding meer vinden. Met een picknicktafel met rugleuning heb je dit nadeel niet.

Rockwood picknicktafels

Een grote Nederlandse picknicktafel fabrikant is Rockwood uit Veenendaal. Rockwood maakt, zoals de naam al doet vermoeden, sterke houten meubelen. Dat zijn houten tafels, bedden, kantoormeubels en banken, maar ook houten picknicktafels. Rockwood picknicktafels van hout zijn er in vele groottes, vormen en samenstellingen.

MaximaVida is een andere fabrikant van goede picknicktafels. Ook deze tafels vind je bij bovenstaande winkels. Dat geldt ook voor de picknicktafels van SenS-Line, Bo-Camp, Cranenbroek, Polywood, Obelink, Hillhout en andere goede fabrikanten.

Tot slot nog wat feitjes

 • De eerste picknicktafels werden begin 1900 in de USA geplaatst. Tegenwoordig kom je ze op bijna iedere parkeerplaats of recreatieterrein tegen.
   
 • Buurtbewoners schaffen steeds vaker gezamenlijk een picknicktafel aan om deze in hun wijk te plaatsen.Vraag de gemeente wel om toestemming als je de tafel in openbaar groen of op straat wil plaatsen.
   
 • De klassieke picknicktafel is gemaakt van douglas hout (hout van de douglas spar). Dit hout is relatief zacht, maar toch duurzaam.
   
 • Als je een picknicktafel buiten zet (wat meestal het geval is) behandel deze dan wel met een vochtbeschermend middel (als de fabrikant dat niet gedaan heeft). Want anders gaat de tafel rotten, scheuren en verkleuren.
   
 • Je kan je heel creatief op een (houten) picknick tafel uitleven. Met verf kun je er een mooi kunstwerk van maken.

 • Ook om buiten te werken is een picknicktafel heel geschikt. Plaats hem wel in de schaduw om goed op een laptop te kunnen werken.

In het bovengenoemde overzicht met aanbiedingen van picknicktafels vind je alle picknicktafels, hun prijzen en hun maten. Je kunt daar heel snel en makkelijk door voor jou beste picknicktafels selecteren.

Zie ook:
Een picknicktafel is niet alleen een goedkope dining set voor in je tuin het is ook een heel gezellig tuinmeubel op buiten te eten, drinken en relaxen. Hier goede goedkope tuintafels, de beste winkels om een picknicktafel goedkoop te kopen en een keuzehulp met honderden tuintafels.

Zoeken

-->