Aanbiedingen beste tuinwinkels

Beste kettingzaag kopen? Informatie, test en aanbiedingen

Informatie over kettingzagen, goedkope kettingzaag aanbiedingen en de beste kettingzagen uit de test.

Beste kettingzaag kopen tips

Een kettingzaag is een zaagmachine voor het zware werk. Kettingzagen worden vooral in de tuin gebruikt om takken en complete bomen te zagen. Ook kun je er makkelijk houtblokken voor de open haard of vuurkorf mee maken. Hier tips en informatie voor bij de aanschaf van een kettingzaag.


Aanbiedingen kettingzagen

Goedkoop een goede kettingzaag kopen? Dat kan bij de online winkels hier onder. Je vindt er een groot assortiment verschillende kettingzagen, zowel elektrisch als benzine motorzagen, tegen een lage prijs. Vaak met een interessante korting.

Tip: Bij de bovenstaande Bol.com aanbiedingen vind je meer dan 300 kettingzagen met goede selectiemogelijkheden om de voor jou beste kettingzaag tegen de laagste prijs te vinden. Ideaal als je nog niet weer welke kettingzaag je wilt kopen.
 

Kettingzaag op benzine, elektrisch of met accu

Een belangrijke keuze is tussen een benzine kettingzaag (benzine motorzaag), een elektrische kettingzaag (met snoer) en een accu kettingzaag. 

De benzine kettingzaag is het werkpaard onder de kettingzagen. Deze kettingzagen hebben het meeste vermogen en zagen dus het krachtigst. Qua prestaties is de benzine kettingzaag de beste kettingzaag. Het nadeel is het kabaal dat een benzine kettingzaag maakt, en niet iedereen vindt gereedschap met een benzinemotor plezierig. Ook je buren niet.

Een accu kettingzaag is ook een elektrische kettingzaag, maar deze kettingzaag kun je snoerloos gebruiken. Dat is natuurlijk een groot voordeel bij zo'n scherp stuk gereedschap. Maar een accu-kettingzaag is over het algemeen wat minder krachtig dan een benzine kettingzaag en door de accu duurder dan een gewone elektrische kettingzaag. Maar qua gebruiksgemak is het wel de beste kettingzaag.


Black & Decker kettingzaag

Black+Decker kettingzaag

 

Wat zijn de beste kettingzagen? Dat kun je zien bij de beste kettingzagen uit de test op TestResults.nl. Hier vind je de beste kettingzagen in hun soort. Bijvoorbeeld de beste elektrische kettingzaag, de beste accu kettingzaag en de beste kettingzaag met benzine motor.

 

Zwaardlengte kettingzaag

Heel belangrijk is de zwaardlengte van de kettingzaag. Met een zwaardlengte van 25 centimeter is het lastig om grote voorwerpen te zagen. Een zwaardlengte van 50 centimeter is het andere uiterste. Daartussen valt veel te kiezen. Let goed op de lengte van het zwaard als je een kettingzaag gaat kopen. Deze lengte bepaalt namelijk voor een groot deel hoe dikke bomen en takken je kunt zagen.

Vermogen kettingzaag

Let ook op het vermogen van de kettingzaag. Dit vermogen geeft de zaagkracht aan. Dit gaat in watts (het stroomverbruik) en is dus slechts een indicatie van de kracht. Maar over het algemeen kun je er wel van uitgaan dat veel stroomverbruik ten goede komt aan het vermogen van de kettingzaag.

Kettingzaag met telescopische steel

Wil je vanaf de grond hoge takken kunnen snoeien? Kies dan voor een kettingzaag met telescopische steel. Hierbij beschikt de kettingzaag over een steel die je uit kunt schuiven waardoor je ook takken hoog in de boom kunt zagen.

Telescopische kettingzaag Black+Decker

Telescopische kettingzaag Black+Decker

Wat wil je zagen?

Heel belangrijk in de Kettingzaag Keuzehulp bij het bovenstaande overzicht met alle kettingzagen  is de indicator wat je met de kettingzaag kunt zagen. 

Met een kettingzaag kun je een boomstam doorzagen, maar voor bomen met een diameter vanaf 35 centimeter heb je een sterke jongen nodig. Meestal een benzine kettingzaag met een vermogen van minimaal 2000 watten een zaagblad van minimaal 35 centimeter lang. Gelukkig hoef je in de Keuzehulp alleen maar de optie "dikke boomstammen" aan te klikken.

En zo zijn er meer keuzes. Bijvoorbeeld dikke takken of haardhout blokken. Want ook dit kunnen niet alle kettingzaagmachines aan.

Het gewicht van de kettingzaag

Het belang van het gewicht van de kettingzaag moet je ook niet onderschatten. Hoe lichter de zaagmachine is, hoe makkelijker het gereedschap in het gebruik is.

Goede kettingzagen

Bij de eerder genoemde testen van kettingzagen vind je de beste kettingzagen uit de test in diverse soorten. Maar wat zijn nog meer goede kettingzagen?

Goede kettingzagen met een benzine-motor worden gemaakt door onder andere Kibani, Midi, Hyundai, Makita, Stanley en Benson. Goede elektrische kettingzagen zijn de zagen van ondermeer Kibani, Makita, Bosch, Einhell, Powerplus, Black+Decker, Stihl en Wolf-Garten terwijl bij de accu-kettingzagen Bosch, Black+Decker, Powerplus, Makita en Greenworks populaire merken zijn.

En meer

En zo heb je in de keuzehulp in het bovenaan genoemde overzicht met alle kettingzagen nog meer eigenschappen, wensen en eisen die je kunt invullen.Waaronder natuurlijk de prijs.


Foto bovenaan: Stihl kettingzaag.

Samenvatting:
Voor het zware zaagwerk is de kettingzaag het beste gereedschap dat je kan hebben. Voor het echt zware werk is de kettingzaag op benzine de beste kettingzaag. Qua gebruiksgemak is de elektrische kettingzaag met accu de beste kettingzaag. Binnen deze soorten kettingzagen zijn er ook nog veel verschillen. Bij de bovengenoemde beste kettingzaag test vind je alle beste kettingzagen uit diverse testen. 

Verder vind je hier boven nog wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste kettingzaag. Wil je bijvoorbeeld veel takken zagen, dan is een telescopische kettingzaag (uitschaafbare kettingzaag) mogelijk voor jou de beste kettingzaag.


Zoeken

-->