Aanbiedingen beste tuinwinkels

Beste hogedrukreiniger goedkoop kopen

Aanbiedingen goede hogedrukreinigers met de de beste hogedrukreiniger uit de test en tips voor bij het kiezen van je beste hogedruk reiniger.

Beste hogedrukreiniger goedkoop kopen

Maak je terras, muren, schutting, tuinmeubelen, maar ook de fietsen en de auto schoon met een hogedrukreiniger. Steeds meer bezitters van een tuin schaffen een goede hogedrukreiniger aan. Duur zijn deze hoge druk reinigers al lang niet meer.
Hier kijken we naar aanbiedingen van winkels waar je een goede hogedrukreiniger goedkoop kunt kijken, maar we kijken ook naar de beste hogedrukreinigers uit de test en naar de gewenste kenmerken voor een goede hogedrukreiniger voor het schoonmaken van een terras of een auto.

Goede hogedrukreiniger goedkoop kopen

Goede hogedrukreinigers, maar ook hun hulpstukken en accessoires, koop je goedkoop online bij de beste winkels om een hogedrukreiniger te kopen op Beste Hogedrukreiniger Kopen. 

Bij de aanbiedingen op Beste Hogedrukreiniger Kopen vind je niet alleen  goedkoop de beste hogedrukreinigers van de beste merken. Ook is er op Beste Hogedrukreiniger Kopen de top 10 van hogedrukreinigers te bekijken.

De hogedrukreiniger als terrasreiniger

De meest gebruikte functie van een hogedrukreiniger is het met hoge druk schoonspuiten van een stoep, straat of terras. Met een hogedrukreiniger met terrasreiniger maak je je terras en stoep perfect schoon.


Karcher hogedrukreiniger met terrasreiniger

Karcher hogedrukreiniger met terrasreiniger

Een terrasreiniger is een accessoire voor een hogedrukreiniger waarmee je heel goed en snel een terras, een muur, een straat, een oprit of een andere egale oppervlakte kunt schoonspuiten.

Een terrasreiniger werkt met 2 tegengestelde sproeiers die zorgen voor een tornado van water in de terrasreiniger. Op deze manier werkt een terrasreiniger zonder spatten en kun je er een groot oppervlak tegelijk mee reinigen.

Een vuil terras laat zich het best schoonmaken met een hogedrukreiniger met terrasreiniger. Ook al heeft het vuil zich in de mooie lichte tegels genesteld, dan toch krijg je het met een hogedrukreiniger schoon.

Terrasreinigers worden onder andere gemaakt door Kärcher, Nilfisk, Eurom en Bosch. Kortom door de belangrijkste merken hogedrukreinigers. De prijs van zo'n "hulpstuk" is niet hoog. Voor een paar tientjes heb je al een goede terrasreiniger.


Nilfis terrasreiniger, ook voor andere gladde oppervlakken


De prijzen van een Eurom Force Floorcleaner begint bijvoorbeeld rond de 20 euro, en de Nilfisk Patio Compact kom je ruim onder de 40 euro tegen. Terrassen en stoepen kun je snel en eenvoudig reinigen met zo'n terrasreiniger. Met een hogedrukreiniger die voorzien is van een terrasreiniger kun je een veel grotere oppervlakte in dezelfde tijd reinigen als met een hogedrukreiniger met een normaal spuitstuk.

Bij luxere hogedruk reinigers wordt het terrasreiniger vaak standaard meegeleverd. Deze terrasreiniger wordt ook wel patioreiniger of vloersproeier genoemd.

Maar je kunt meer met een hogedrukreiniger schoonspuiten dan alleen het terras. Muren, boten, de auto, het wordt allemaal in een mum van tijd blinkend schoon.

Auto schoonmaken met een hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is uitstekend tuingereedschap waarmee je ook je auto kunt schoonmaken. Sommige mensen zijn wat angstig om hun auto met een hogedrukreiniger schoon te spuiten, bang als ze zijn om de auto te beschadigen.Auto schoonmaken met een Nilfisk hogedrukspuit

Maar wist je dat je met een hogedrukreiniger minder kans hebt om de lak van je auto te beschadigen dan met een spons en een emmer sop? Je moet echter wel wat regels in acht nemen.

Veilig je auto schoonmaken met een hogedrukreiniger
Hieronder de spelregels om een auto schoon te maken met een hogedrukreiniger:

 • Hou minimaal 30 centimeter afstand tussen de spuitmond en de auto.
 • Kijk bij de banden uit voor het ventiel. Deze kun je met een krachtige straal verbuigen.
 • Ook deurrubbers en raamrubbers zijn kwetsbaar. Ze kunnen door de kracht loskomen.
 • Als een autoband verkleurd is maak hem dan niet met een hogedrukreiniger schoon. De band is dan namelijk beschadigd en kan door de kracht van de straal klappen. (De band zelf is dan overigens ook aan vervanging toe).
 • Met een speciale borstel op de hogedrukreiniger en een speciale autoreiniger krijg je het beste resultaat.

Waar moet je op letten bij een hogedrukreiniger?

Waar moet je op letten als je de beste hogedrukreiniger kiest en koopt? Vooral de waterdruk van de hogedruk-reiniger is belangrijk. Waterdruk is de kracht waarmee het water uit het apparaat komt.

Hoe hoger de druk van de hogedrukreiniger is, hoe krachtiger de waterstraal en hoe beter het schoonmaak-resultaat. Daarom is de waterdruk een belangrijke eigenschap waarop je moet letten als je een hogedrukreiniger koopt. De waterdruk wordt uitgedrukt in bar. Hoe hoger de bar, hoe krachtiger de straal.

Tenminste, simpel gezegd, want ook de aansluitwaarde speelt een (hetzij minder belangrijke) rol.

Voor het reinigen van je tuinset of je fiets heb je niet zo heel veel druk nodig, maar om het mos en ander vuil tussen de stenen vandaan te spuiten is minimaal 126 bar aan waterdruk toch wel gewenst voor een goed resultaat. Voor het goed reinigen van je auto is minimaal 116 bar nodig.

Lichtere hogedrukreinigers zijn vooral voor de kleine klusjes bedoeld. De beste hogedrukreiniger voor het wassen van de auto moet wel wat kracht hebben.


Fiets schoon spuiten met een Karcher hogedruk reiniger

Fiets schoon spuiten met een Karcher hogedruk reiniger

Hou je van opschieten? Dan is ook de wateropbrengst belangrijk. Dit is de hoeveelheid water die gelijktijdig uit het apparaat komt. De waterdruk wordt in liters per uur uitgedrukt. Voor een wat groter terras is een wateropbrengst van minimaal 400 liter wel nodig.

Bij een goede hogedrukreiniger kun zelf de waterdruk kiezen (tot het maximum van de reiniger). De beste hogedrukreiniger voor het reinigen van een groot terras heeft een grote wateropbrengst en een hoge waterdruk.

Naast de waterdruk speelt namelijk ook de wateropbrengst een grote rol bij een goed schoonmaakresultaat. De wateropbrengst is de hoeveelheid water die in een uur tijd door de hogedruk reiniger wordt weggespoten (waterverbruik was dus een betere term geweest). Hoe hoger deze wateropbrengst is, hoe groter de reinigingskracht van de hogedrukreiniger.

En onderschat ook het belang van de meegeleverde accessoires niet. Deze hulpstukken bepalen voor een groot deel wat je met de hogedrukreiniger kan. De beste hogedrukreiniger wordt geleverd met veel van deze accessoires.

Gebruik van schoonmaakmiddel in een hogedrukreiniger

Er zijn diverse hogedrukreinigers die voorzien zijn van een tank waarin je schoonmaakmiddel kunt gieten. Erg handig voor bij het reinigen van vieze voorwerpen waarbij schoonmaakmiddel nodig is.

Er zijn ook simpelere versies waarbij de hogedrukreiniger beschikt over een slangetje die je in een bakje met reinigingsmiddel moet hangen.

Bosch hogedrukreiniger

Bosch hogedrukreiniger

Vuilfrees hogedrukreiniger

De terrasreiniger noemden we boven al. Een ander voorbeeld van een veel voorkomend hogedrukreiniger hulpstuk is de vuilfrees.

Op een hogedruk reiniger zit een spuitlans, dit is de spuitmond waarmee je het water wegspuit. Bij sommige hogedrukreinigers wordt ook een vuilfrees meegeleverd. Dit is een alternatieve spuitmond met een veel kleinere opening. 

Daardoor wordt dezelfde hoeveelheid water door een veel kleinere opening geperst, met als gevolg dat de waterstraal bij het gebruik van een vuilfrees veel krachtiger is.

Een nadeel hiervan zou zijn dat het werkvlak (het bespoten oppervlak) door de smalle mond veel kleiner wordt. Daarom roteert een vuilfrees met als gevolg dat het werkoppervlak weer veel groter wordt.

Voor het schoonmaken van de auto wordt gebruik van de vuilfrees afgeraden. De straal van de hogedrukreiniger met vuilfrees is daarvoor vaak veel te hard. Gebruik voor het schoonspuiten van de auto de normale spuitlans.

Nog wat tips voor bij het kiezen van je beste hogedrukreiniger.

 • Met een hogedrukreiniger met benzinemotor heb je geen elektriciteit nodig. Deze hogedrukreinigers zijn echter wel eens stuk duurder.
 • Zitten er wieltjes onder de hogedrukreiniger, dan kun je hem makkelijker verplaatsen.
 • Met een variopower lans kun je de waterdruk regelen door aan de spuitlans te draaien.
 • Automatische start en stop zorgt er voor dat de motor alleen draait als je de knop op de spuitlans indrukt. Met andere woorden de motor draait alleen als je water spuit. Dit spaart de motor en je bespaart energie.
 • Een bajonetaansluting zorgt er voor dat je (geschikte) hulpstukken heel eenvoudig op de spuitlans kunt aanbrengen. 
 • Bij de bovengenoemde hogerdrukreiniger aanbiedingen vind je naast aanbiedingen van hogedrukreinigers ook accessoires en hulpstukken.

Goedkope hogedrukreinigers

Goed nieuws: Voor een goede hogedrukreiniger hoeft je tegenwoordig niet meer veel geld neer te tellen. De prijzen van hogedrukreinigers beginnen vandaag de dag al bij 50 euro. Voor dat weinige geld krijg je een best aardige hogedrukreiniger, al moet je ze natuurlijk niet gaan vergelijken met hogedrukreinigers die tien keer duurder zijn.

Beste hogedrukreinigers

Bosch, Karcher en Nilfisk zijn de beste hogedrukreiniger fabrikanten. Ook Eurom, Kranzle, Makita, Parkside, Stihl, Topcraft, Powerplus, Gardena, Powerplus, Black & Decker, Worx, DeWalt, Gude en Hitachi zijn populaire merken voor een hogedrukreiniger.


Nilfisk hogedrukreiniger

Nilfisk hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger  test

Welk van al deze hogedrukreinigers de beste hogedrukreiniger uit de test is kun je zien op TestResults.nl. Of, om precies te zijn, de beste hogedrukreinigers uit de test, want het betreft meerdere testen en de beste hogedrukreinigers in verschillen prijsklassen. 

Het betreft de beste hogedrukreinigers uit meerdere vergelijkende testen gedaan door diverse verschillende deskundige experts zoals tuinmagazines, de Consumentenbond, vergelijkingssites en andere experts in terrasreiniging.

Op TestResults.nl kun je precies zien wat de beste hogedrukreiniger en eventueel de beste koop is van iedere hogedrukreiniger test.


Bovenaan vind je de aanbiedingen van hogedrukreinigers bij de beste winkels waar je de voor jou beste hogedrukreiniger goedkoop kunt kopen.

Zie ook: Tips terras


Zoeken

-->