Aanbiedingen beste tuinwinkels

Gratis cursus hovenier (tuinontwerp, tuinaanleg, tuin onderhoud)

Volg helemaal gratis een opleiding tot hovenier / tuinman. Met onderwerpen als tuinontwerp, tuinaanleg en natuurlijk de onderhoud van de tuin.

Gratis cursus tuinieren

De cursus Hovenier van NHA Opleidingen wordt geheel vergoed door de STEP subsidie van de overheid. Via deze (bij lang niet iedereen bekende subsidie) kan iedere Nederlander jaarlijks voor 1.000 euro een gratis cursus, gratis thuisstudie of andere gratis opleiding volgen.

Bij een duurdere opleiding krijg je 1.000 euro subsidie, en betaal je alleen het meerbedrag zelf. Maar de cursus Hovenier van NHA valt onder de 1.000 euro dus deze thuiscursus kun je als gratis cursus volgen. 

Je krijgt er (zolang de voorraad strekt) zelfs een gratis tablet bij.

Deze thuiscursus hovenier is niet zomaar een cursus tuinieren maar een volledige opleiding tot hovenier. De gratis opleiding duurt 12 maanden, en aan het eind van de thuisopleiding kun je je eigen hoveniersbedrijf beginnen.

Maar je kunt deze gratis cursus tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud natuurlijk ook gebruiken om je eigen tuin optimaal te ontwerpen, aan te leggen en te onderhouden.

Maar voor wie toch als professioneel hovenier aan de slag wil bevat deze gratis cursus ook lessen gericht op het zelf ondernemen en het runnen van een bedrijf. Kortom, dit is een heel complete opleiding tot hovenier.

Natuurlijk zijn deze en andere cursussen alleen gratis als je aanvraag voor STAP subsidie wordt goedgekeurd. Wordt de aanvraag afgewezen dan ben je niet verplicht de cursus te volgen.

Duizenden cursussen en opleidingen om gratis te volgen met subsidie

De mogelijkheid om de cursus tuinieren gratis te volgen staat niet alleen. De overheid biedt via het UWV iedere Nederlander (mits 18 jaar of ouder, en nog geen AOW uitkering) een budget van 1.000 euro aan om een opleiding, cursus of thuisstudie te volgen (mits het budget nog niet overschreden is).  Hierbij maakt het niet uit of je een uitkering hebt of een baan, of dat je als ZZP'er of ondernemer werkt. Deze regeling wordt STAP subsidie of STAP budget genoemd.

De STAP subsidie is een heel interessante regeling om gratis een cursus of opleiding te volgen waarvan heel veel mensen toch niet afweten.

Het doel van de subsidie is om de kansen van mensen op de arbeidsmarkt te vergroten, maar het aanbod aan cursussen die gratis te volgen zijn is heel breed. Zo valt bijvoorbeeld ook een cursus bier of wijn proeven (horeca), tekenen (illustreren), koken (kok) of nagels stylen onder de cursussen die je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Zie ook:


Onderwerp:
Een tuin ontwerpen, een tuin aanleggen en een tuin onderhouden zijn allemaal onderdelen in de thuisopleiding Hovenier van NHA. Deze cursus hovenier is een gratis opleiding / gratis cursus als je deze tuin cursus volgt met de STAP subsidie van de overheid.

Zoeken

-->