Aanbiedingen beste tuinwinkels

Beste droogmolen of droogrek goedkoop kopen

Goedkoop een goede droogmolen of goedkoop een goed droogrek kopen. Dat kan bij onderstaande aanbiedingen (plus de beste droogmolens en beste droogrekken uit de test).

aanbiedingen droogrek droogmolen

In de zomer lekker snel je was buiten laten drogen . Dat kan met een droogmolen of met het eenvoudigere alternatief, het droogrek. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten bij het kopen van een droogmolen of droogrek?

Goedkoop droogmolen of droogrek kopen

Hieronder vind je een overzicht met aanbiedingen van alles voor het drogen. Kijk daar voor een goedkope droogmolen of goedkoop droogrek van goede kwaliteit. Maar ook voor een drooglijn, een droogtoren (een hoog droogrek dat weinig ruimte inneemt), een wasdroger of een centrifuge.


Droogmolens

Aan een droogmolen kun je heel veel was kwijt. Grote hoeveelheden kleding, maar ook lakens kun je wijd uit hangen. Het wasgoed vangt volop wind en kan door de wind draaien waardoor steeds andere kledingstukken in de zon komen te hangen.

Dit zijn droogmolen allemaal voordelen van een droogmolen ten opzichte van een droogrek. Het nadeel van een droogmolen is dat je deze niet zomaar in de grond kunt plaatsen. Voor een stevige verankering van de wasmolen in de grond is een betonanker nodig. Deze zijn niet duur (nog geen 10 euro) maar je moet ze wel ergens in de grond slaan. De droogmolen heeft dus een vaste plek nodig, of je tuin gaat er uit zien als een gatenkaas.

beste droogmolen goedkoop kopen

Droogmolen Leifheit


Let bij het kopen van een droogmolen niet alleen op de rijkwijdte maar ook op de drooglengte. Dit laatste is de hoeveelheid wasgoed die je op de droogmolen kwijt kunt. 40, 50 en 60 meter zijn de meest voorkomende drooglengtes.


Droogrekken / Wasrekken

Droogrekken heb je in meerdere vormen. je hebt wasrekken die je aan de muur of aan een deur hangt, en je hebt droogrekken die zelf kunnen staan. Deze laatste droogrekken zijn vooral op de camping erg populair. Je weet dat je ze overal kwijt kunt.

Droogrekken zijn altijd inklapbaar. Het meest gangbaar zijn de modellen die op poten staan. Ook heb je droogrekken in een V-vorm waarbij de hangruimte meteen als poten dienst doen. Dat is steviger, maar bij deze wasrekken blijft er veel minder ruimte over om de was op te hangen.

Brabantia droogrek

Brabantia droogrek

Een voordeel van een droogrek ten opzichte van een droogmolen is dat je een droogrek bij nat of koud weer ook binnen kunt gebruiken. Een droogmolen moet altijd buiten staan. Ook neem je een droogmolen niet makkelijk mee en kun je hem niet zomaar overal stevig in de grond kwijt.

Merken droogrekken en droogmolens

Populaire merken droogmolens en droogrekken zijn Brabantia, Tomado, en Leifheit. Bij de bovenstaande droogmolen aanbiedingen en droogrek aanbiedingen vind je ze allemaal goedkoop.


Beste droogrek en droogmolen uit de test

Droogmolens, drookrekken, droogtorens en drooglijnen zijn getest. Kijk hier onder voor het beste op het gebied van buiten drogen uit de test.


Voordelen van buiten de was drogen

Een droogmolen of droogrek heeft als voordeel dat je gratis de was droogt. Deze manier wan was drogen kost immers geen stroom. En je kan de was buiten drogen. Dat heeft extra voordelen. 

 • De was gaat lekker fris ruiken. Bovendien worden vieze geuren door de buitenlucht uit het wasgoed verdreven.
   
 • Zonlicht desinfecteert het wasgoed. Mijten en bacteriĆ«n worden gedood. Dit is vooral bij beddengoed en badhanddoeken een groot voordeel.
   
 • Bij witte was heeft buiten drogen het voordeel dat zonlicht een natuurlijk blekend effect heeft. Vlekken en verkleuringen in witte was kunnen door de zon minder zichtbaar worden.
   
 • Van het langzaam drogen aan een waslijn, wasmolen of wasrek heeft de was veel minder te lijden dan van het machinale drogen in een wasdroger. Je wasgoed slijt dus veel minder snel.

Nadelen van buiten was drogen

Maar helaas heeft de was buiten drogen ook zijn nadelen.
 • Ten eerst ben je natuurlijk afhankelijk van het weer. Bij regen kan je niet buiten drogen, en bij kans op regen loop je de kans dat je het wasgoed tussentijds moet binnenhalen.

 • Het voordeel van de blekende werking van zonlicht bij wit wasgoed is een nadeel bij bonte was. Gekleurde was kan verkleuren en vervagen.

 • Er kunnen zich pollen en stuifmeel aan het wasgoed hechten. Dat is nadelig voor hooikoorts patiĆ«nten en andere mensen met een luchtweg allergie.

 • Ook stofdeeltjes en ander vuil kan zich aan de was hechten.

 • Het buiten drogen van de was op een droogmolen, wasrek of waslijn kan bij warm droog weer heel snel gaan, maar bij minder warm weer kan het langer duren dan bij een wasdroger.
Zijn deze nadelen van buiten drogen je te groot? Kies dan voor een wasrek of droogtoren die je ook binnen kunt gebruiken of gebruik een wasdroger om de was te drogen.


Kijk bij de link bovenaan voor alle goede droogmolens, droogrekken en hun prijs

Zie ook:

Onderwerp:
Koop goedkoop een goed droogrek, wanddroogrek, droogtoren, droogmolen of drooglijn online. Hier aanbiedingen en testen van onder andere de beste droogmolens en droogrekken. Ook kijken we naar de voordelen en nadelen van het buiten drogen van de was op een droogmolen of droogrek.

Zoeken

-->