Aanbiedingen beste tuinwinkels

Buitenpot: Plantenbak, bloembak of bloempot buiten

Een mooie plantenbak of bloembak? Hier buitenpot aanbiedingen van mooie plantenbakken en bloempotten voor terras en tuin.

plantenbak bloembak terras tuin (buitenpot)


Een plantenbak of bloempot is heel flexibele decoratie voor in de tuin. Door je planten in plantenbakken te plaatsen kun je de inrichting van je tuin continue aanpassen.

Bloeiende planten en bloemen plaats je met plantenbakken op een prominente plek en als de plant wat minder mooi is geeft je hem gewoon een minder opvallende plaats in de tuin. Door ze te verplaatsen kun je keer op keer je tuin veranderen en de planten en bloemen die op dat moment op z'n mooist zijn er uit laten springen.


Aanbiedingen buitenpotten

Kijk hier onder voor aanbiedingen van alle soorten plantenbakken en bloembakken bij de beste winkels die goede buitenpotten goedkoop verkopen. 


Kies een mooie buitenpot

Hier boven vind je talloze buitenpotten voor je bloemen en planten. Bloempotten, bloembakken en plantenbakken in alle stijlen en gemaakt van alle materialen. De keuze uit mooie potten en bakken voor buiten is enorm.

Maar er zijn wel wat zaken waar je rekening mee moet houden als je een plantenbak of bloempot voor het terras of de tuin koopt. Daarom geven wij hier wat tips voor bij het kopen van plantenbakken en bloembakken.

bloempot buiten

Verschil plantenbakken voor buiten en binnen

Er zijn verschillende soorten plantenbakken en bloembakken. Je hebt bakken en potten van kunststof, keramiek en natuursteen, maar bij voorbeeld ook van RVS, zink, aluminium of een ander metaal. 

Niet alle plantenbakken kun je het hele jaar buiten laten staan zonder dat ze minder mooi worden. Kies voor tuin, terras of balkon altijd voor een plantenbak die geschikt is voor buiten.

Een plantenbak voor buiten kun je altijd binnen gebruiken, maar sommige voor de tuin ontworpen plantenbakken zijn wel erg groot of grof voor binnengebruik.

Balkonbakken

Voor balkons zijn er langwerpige balkonbakken die ook heel goed in een tuin te gebruiken zijn. Deze bakken staan ook prachtig aan de schutting of tegen een muur. Deze beste plantenbakken en beste bloembakken voor een balkon vind je ook bij de bovenstaande buitenpot aanbiedingen.

Bloempot met verlichting buiten

Fel gekleurde bloempotten en plantenbakken met verlichting zijn momenteel helemaal in de mode. Met plantenbakken met verlichting haal je meteen mooie tuinverlichting naar je tuin of terras.

Planten in een buitenpot hebben genoeg water nodig

Denk er ook aan dat planten in een plantenbak bij droog weer regelmatig water nodig hebben. Vooral bij grote planten in een pot is voldoende dat bij warm weer erg belangrijk. De grond droogt in een pot op bak namelijk veel sneller op dan dieper in de grond.

Plantenbakken en bloempotten in de winter

De bloempotten en plantenbakken die je koopt wil je waarschijnlijk in de winter graag buiten laten staan. Dat kan echter alleen als de buitenpot of buitenbak vorstbestendig is. Dat is lang niet altijd het geval. Let daarom bij de aankoop van een bloembak of plantenbak op de winterbestendigheid.

Terraspot plantenbak buiten

Plantenbakken en bloempotten in de zomer zon

Het is ook belangrijk of een bloembak of plantenbak voor buiten UV-resistent is. Is een bloembak of plantenbak voorzien van een UV-resistente coating dan zal hij niet verkleuren in de zon.

Kunststof buitenpotten en plantenbakken
Kunststof plantenbakken kunnen het meeste hebben. Keramische plantenbakken en stenen plantenbakken kunnen breken tijdens het verplaatsen. Sommige goede bloembakken hebben als kenmerk dat ze stootbestending of valbestendig zijn. Deze potten kunnen meer hebben.

Fiberclay potten en bakken

Een bloempot of plantenbak van fiberclay is niet goedkoop, maar dit zijn wel de beste bloempotten en plantenpotten voor buiten. Een fiberclay plantenbak is gemaakt van glasvezel (fiber) en klei. Fiberclay is heel licht, kleurvast en kan goed tegen vocht. Strenge vorst kan wel een probleem zijn voor een fiberclay pot.


Rieten manden voor planten

Ook populair zijn de rieten manden waarin planten en bloemen gezet kunnen worden. Deze plantenmanden zijn niet altijd van echt riet gemaakt maar vaak ook van het materiaal waarvan ze ook loungesets maken (wicker). Dit materiaal is veel meer weerbestendig dan natuurlijke materialen als riet.

Onderschotel plantenbak of bloempot

Voor gebruik om een terras kan het handig zijn om een schotel onder de bloempot te plaatsen. Deze vangt dan het overtollige water op zodat je terrastegels schoon blijven. Kies bij het kopen van een bloempot of plantenbak eventueel meteen een bijpassende onderschotel uit.


Kijk bij de bovengenoemde beste online winkels voor bloempotten en plantenbakken voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook: 


Samenvatting:
Buitenpot aanbiedingen en tips. Met plantenbakken en bloembakken kun je je tuin en terras heel flexibel inrichten. Een plantenbak of bloembak schuif je makkelijk weg of naar voren naar gelang je deze in het zicht wil of juist niet. Voor het kiezen en kopen van de beste plantenbak of beste bloembak voor tuin en terras zijn er wel wat zaken om rekening mee te houden, als je tenminste lang plezier van je mooie plantenbak of mooie bloembak wil hebben.

Zoeken

-->