Aanbiedingen beste tuinwinkels

Bloembollen online kopen

De beste winkels om goedkoop online bloembollen te kopen (met een ruime keuze) en tips voor het planten van bloembollen.

Aanbiedingen bloembollen goedkoop kopen


Wil je veel keuze als u bloembollen wilt kopen? Kijk dan eens op internet, het online aanbod aan bloembollen is bijzonder groot. Hier alle informatie over bloembollen voor voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers en najaarsbloeiers en het online kopen van bloembollen.

Op internet zijn enkele goede online tuinwinkels waar je online bloembollen kunt kopen. Op de websites van deze winkels vind je ook veel informatie over het optimaal planten van bloembollen.

Maar je kunt ook gemixte bloembollen kopen. Bijvoorbeeld een combi van blauwe en witte voorjaarsbloeiers of een pakket met een groot aantal verschillende lentebloeiers.

De beste bloembollen winkels online

Bloembollen voorjaarsbloeiers

Bloembollen heb je in drie soorten. Ten eerste heb je de voorjaarsbloeiers. Deze bloembollen gaan in het najaar al de grond in en overwinteren dus in de aarde. Zo verzeker je je van een fleurig bloeiende tuin in de lente. In het voorjaar steken de voorjaarsbloeiers kun kopjes op.

In september kunnen de bloembollen al de grond in. Hoe vroeger de bollen geplant hoe eerder zullen ze wortelen. Doordat vroeg in het najaar de grond nog warm is zijn de bloembollen beter bestand tegen kou en vorst.

Het planten kan tot december, maar plant geen bloembollen als de vorst al in de grond zit. En doe dat ook niet als de grond kletsnat is. Dan kunnen de bollen namelijk verstikken en wegrotten. Vroeg planten is goed voor de bol.

Hoe eerder de bloembollen geplant worden, hoe eerder ze gaan wortelen en hoe eerder ze spruiten ontwikkelen. En er is nog een voordeel. Doordat de grond aan het begin van de herfst nog een beetje warm is kan de bloembol beter tegen vorst in de grond.

Voorbeelden van voorjaarsbloeiers zijn de krokus, de hyacint en de narcis.

Hyacinten (voorjaarsbloeiers)

Hyacinten (voorjaarsbloeiers)Bloembollen zomerbloeiers

Zomerbloeiers gaan pas na de vorstperiode in de grond. Deze bloembollen kunnen slecht tegen vorst dus je kunt ze het best pas poten als de nachtvorstperiode voorbij is en de temperatuur van de grond gemiddeld een graad of 13 is.

Bloembollen kun je gerust van tevoren kopen. Bewaar ze dan alleen in een droge koele plek. Bijvoorbeeld een schuur of een bijkeuken is daarvoor geschikt.

Voorbeelden van zomerbloeiers zijn de begonia, de dahlia, de iris, lelies, oxalis en canna.


Bloembollen najaarsbloeiers

Bloembollen voor echte najaarsbloeiers (herfstbloeiers) zijn pas vanaf eind juli te koop. Deze kunnen tot eind september in de grond voor een kleurige bloementuin in de herfst.

Voorbeelden van najaarsbloeiers zijn de cyclaam, de colchicum, de krokus (sommige soorten) en de 'September Snow'.


Bij de bovenstaande aanbevolen winkels vind je aanbiedingen van alle bloembollen voor voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers en najaarsbloeiers. Koop daar je bloembollen goedkoop online.


Zie ook:Zoeken

-->