Aanbiedingen beste tuinwinkels

Beste bladblazer kopen. Aanbiedingen, tips, tests

Alle informatie voor het vinden van je beste bladblazer / bladzuiger en aanbiedingen om deze bladblazer goedkoop te kopen.

Bladblazer Wolf Garten


Hier geven we alle informatie voor bij het kopen van een bladblazer / bladzuiger (de meeste bladblazers hebben ook een zuigfunctie). We hebben bladblazer aanbiedingen van de beste winkels, met het beste assortiment en de laagste prijzen, een Bladblazer Keuzehulp, de bladblazer test en de Bladblazer top 10.

De beste winkels om online een bladblazer te kopen

Hieronder staan de winkels waar je online tegen de laagste prijzen de beste bladblazers kunt kopen. Al deze winkels hebben een ruim assortiment bladblazers / bladzuigers voorradig.

Bladblazer Keuzehulp

Maak een keuze uit ruim 200 bladblazers in de bladblazer keuzehulp van Bol.com. Deze keuzehulp vind je bij de aanbiedingen van bladblazers van Bol.com hier boven.

Je kunt op dit grote assortiment aan bladblazers tal van selecties loslaten en zo snel en makkelijk de voor jou beste bladblazers selecteren. Uitgebreide informatie, prijzen, reviews en ervaringen van gebruikers maken de keuzehulp helemaal compleet.

Bosch bladblazer klein elektrisch accu

Bosch kleine bladblazer met accu

Beste bladblazers uit de test

Wat zijn de beste bladblazers? Dat kun je zien bij de beste bladblazers uit de test. Hier vind je een overzicht van de beste bladblazers uit diverse testen uitgevoerd door onder andere de Consumentenbond en andere experts op het gebied van testen en tuingereedschap.

Elektrische bladblazers of met benzinemotor

De eerste keuze die je maakt als je je beste bladblazer zoekt is die tussen een elektrische bladblazer en een bladblazer op benzine.

Voor particulier gebruik wordt meestal voor een elektrische bladblazer gekozen. Elektrische bladblazers zijn een stuk stiller en lichter. 

Bladblazers met een benzinemotor worden vooral voor het zware werk gebruikt. Je hebt ze met een tweetakt- en met een viertakt-motor. 

Een benzine bladblazer is het werkpaard onder de bladblazers. Dit zijn professionele bladblazers zoals bijvoorbeeld de plantsoenendienst ze gebruikt. Ook is een benzine bladblazer de beste bladblazer voor mensen met een grote tuin. 

Je hebt benzine bladblazers met een 2-takt motor en benzine bladblazers met een 4-takt motor. De laatste zijn sterker maar ook zwaarder en duurder.

Voor thuisgebruik wordt meestal gekozen voor een elektrische bladblazer. Hiervoor heb je geen benzine nodig, ze stinken niet en ze maken veel minder herrie tijdens het gebruik. Ook hebben elektrische bladblazers minder onderhoud nodig.

Bladblazers met accu of met een snoer

Maar ook nadat je de keuze voor een elektrische bladblazers hebt gemaakt valt er nog wat te kiezen. Je hebt elektrische bladblazers en bladzuigers namelijk met accu en zonder accu. Met een accu bladblazer ben je natuurlijk veel flexibeler dan met een bladblazer aan een snoer, maar de zuigkracht van een bladblazer met accu is over het algemeen wel minder dan die van een 230 volt bladblazer die gewoon het stopcontact gebruikt.

Bladblazers met accu heb je met een nikkel cadmium accu (Ni-Cd) en met een Nikkel Metaal Hydride accu (Ni-MH). De eerste is goedkoper maar slijt veel eerder als je hem niet iedere keer helemaal "leeg blaast". Een Ni-MH accu heeft daar minder last van.

De capaciteit van de accu wordt uitgedrukt in Ah (Ampère per uur). Hoe meer, hoe krachtiger. Dat geldt ook voor het aantal volts.

Bosch bladblazer / bladzuiger

Bosch bladblazer / bladzuiger

Bladblazers die kunnen zuigen

Sommige (duurdere) bladblazers kunnen niet alleen blazen maar ook zuigen. Meestal beschikken deze bladblazers / bladzuigers ook over een ingebouwde versnipperaar (shredder) en een vuilniszak zodat de rommel meteen opgeruimd is. De zuigcapaciteit van een bladzuiger wordt aangegeven in liters per uur.

Zoals we al aangaven. Een bladblazer met een zuiger is het meest efficiënt. Met zo'n bladzuiger hoef je niet te harken en vegen. De bladeren en ander tuinafval, bijvoorbeeld takjes, verdwijnen net zoals bij een stofzuiger in een opvangzak.

Kracht van een bladblazer

We hebben het telkens over de kracht van de bladblazer, maar hoe zie je de blaascapaciteit en zuigcapaciteit van een bladblazer? De blaascapaciteit wordt (evenals bij een auto) in kilometers per uur uitgedrukt. Hoe hoger de km/u hoe krachtiger de bladblazer blaast.

De zuigcapaciteit wordt uitgedrukt in liters per uur. Ook hier staat meer gelijk aan beter.

De capaciteit van bladblazers

De capaciteit van een elektrische bladblazer wordt uitgedrukt in Ampère per uur (Ah). Een blazer/zuiger met een capaciteit van 2Ah kan twee keer zo lang stroom leveren als één van 1Ah. de kracht van de accu is ook van belang. Hoe meer volts hoe krachtiger.

Een ander soort capaciteit van de bladblazer is de blaascapaciteit. Deze wordt vreemd genoeg uitgedrukt in kilometers per uur. Hoe hoger hoe krachtiger.

De zuigcapaciteit van bladzuigers (ook wel tuinzuigers genoemd) wordt in liters per uur uitgedrukt. Hoe meer liters er in een uur kunnen worden opgezogen hoe krachtiger de bladzuiger is.

Geluidsniveau van een bladblazer

Heel belangrijk voor je buren is het geluidsniveau van bladblazers / bladzuigers. Dit wordt uitgedrukt in decibels waarbij iedere 3dB een verdubbeling betekent. Het geluidsverschil tussen een blaser met 90 dB en 93 dB lijkt heel klein, maar in werkelijkheid maakt de tweede dubbel zo veel herrie als de eerste bladblazer.

Risico's van een bladblazer

Een bladblazer is geen gevaarlijk apparaat zoals een elektrische zaag, maar je dient wel wat veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo moet je nooit op mensen of dieren richten omdat er steentjes en andere harde dingen kunnen wegspringen. Zelf kun je het best een veiligheidsbril dragen.

Bij een bladblazer met benzinemotor zijn gehoorbescherming en handschoenen aan te raden. Het laatste omdat de motor heet kan worden.

Beste bladblazer merken

Goede merken voor een bladblazer zijn Makita, Black & Decker, Bosch, Stihl, Einhell, Ryobi, Gardena en Hitachi.

Tips beste bladblazer kopen

Hieronder hebben we nog wat handige tips voor je die je van pas kunnen kopen als je de voor jou beste bladblazer wil zoeken, vinden en kopen.
  • Een harkje aan de punt van de bladblazer / bladzuiger is erg handig om vastgeplakt blad los te harken onder het blazen of zuigen.
     
  • Bij een grote en / of zware bladblazer is het comfortabel als er op de punt van de blazer een wieltje zit zodat je de bladblazer onder het blazen en zuigen kunt rijden.

Bladblazer top tien

Of kijk naar de beste bladblazers / beste bladzuigers volgens de consumenten. In de bladblazer top 10 vind je de meest populaire bladblazers en bladzuigers van dit moment. Dit overzicht wordt continue aangepast zodat je altijd een goed overzicht hebt van de op dit moment goede bladblazers.

Zie ook:

Foto bovenaan: Wolf Garten


Onderwerp:
Op deze pagina verwijzen we je naar de test van de beste bladblazer / beste bladzuiger. Ook vind je (onder Beste Bladblazer Kopen) een overzicht met beste winkels om een goede bladzuiger / goede bladblazer goedkoop te kopen en geven we tips om je beste bladblazers te vinden uit het grote aanbod aan bladblazers / bladzuigers.

Zoeken

-->