Aanbiedingen beste tuinwinkels

Beits aanbiedingen

Aanbiedingen van beits in alle soorten, en de beste beits uit de test. Ook kijken we hier naar het nut van beits.


Het is belangrijk dat je het hout in je tuin, zoals schuttingen, schuren en pergola's, goed tegen weer en wind beschermt. Dat kan door het hout te beitsen. Wat is het voordeel van beitsen?

Nederland heeft een nat klimaat. Daarom is het hout vaak en langdurig vochtig. Dat leidt tot schimmelvorming en houtrot. Door hout te beitsen wordt er een beschermlaag op het hout aangebracht. Het hout zelf wordt niet nat en schimmel krijgt geen kans.


Verven of beitsen?

Je kunt het hout ook verven, maar beitsen biedt bij tuinhout een betere bescherming. Beits dringt in het hout en zorgt zo voor een meer optimale bescherming. Daarnaast is het bij beitsen mogelijk om de houtstructuur zichtbaar te houden en zelfs mooier uit te laten komen. Kies daarvoor voor een transparante beits.

Je kan echter ook kiezen voor een dekkende beits in een bepaalde kleur. Daarmee kun je het hout zowel beschermen als een andere kleur geven, Er is beits voor binnen en buiten (binnenbeits en buitenbeits). Buitenbeits geeft de beste bescherming, want goede buitenbeits beschermt het hout ook tegen weer en wind. 

Beits wordt gebruikt op alle houten oppervlakken. Bijvoorbeeld op schuttingen en vlonders, maar ook op vloeren, trappen en deuren. Evenals verf kun je beits aanbrengen met een kwast, een roller of een verfspuit.

Het grote verschil tussen lak en beits is de veel betere bescherming door beits en de mogelijkheid de houtstructuur zichtbaar te houden als je voor transparante beits kiest.

Bescherming van hout door beits

Beits geeft hout bescherming tegen schade en lelijk worden door vocht, UV-stralen, schimmels en insecten. De beits dringt door in het hout en vormt daar een beschermende laag die het hout helpt behouden en veroudering vermindert.

Kun je met beits hout een andere kleur geven?

Niet alleen met lak maar ook met beits kun je hout een andere kleur geven. Maar dan moet je wel de juiste beits gebruiken.

Transparante beits

Bij een transparante beits blijven door de kleur heen de natuurlijke kleur en de hout textuur zichtbaar. Bij transparante beits krijgt het hout dus niet de kleur van de beits maar slechts een kleurtoon. De kleur van de beits en de oorspronkelijke houtkleur moeten dus goed op elkaar worden afgestemd.

Dekkende beits

Dekkende beits geeft het hout wel een nieuwe kleur. Wat dat betreft is dekkende beits met lak te vergelijken, Wil je bijvoorbeeld een bruine schutting groen maken? Kies dan voor een groene dekkende beits.

Semi transparante beits

Semi transparante beits is een tussenvorm.De oude kleur en de houtstructuur blijven door de beits heen zichtbaar, maar minder dan bij geheel transparante beits.

Goede beits

Goede beits wordt onder andere gemaakt door Wijzonol, Rambo, Tenco, Remmersm CetaBever en Hermadix. Bij de onderstaande beits test kun je zien wat de beste beits uit de test is.

Cetabever beits

Cetabever is één van de beste beits merken. Cetabever is een Nederlands merk, eigendom van AkzoNobel. Cetabever is een expert in producten voor houtbescherming en houtafwerking. Cetabever beits is hun belangrijkste product.

Cetabever produceert alle soorten beits voor buiten en binnen. Zowel transparant als voor het kleuren van hout. Cetabever tuinbeits staat er om bekend dat de beits het tuinhout buiten goed beschermen en het hout een heel mooie uitstraling krijgt van een behandeling met Cetabever beits.

Rambo beits

Rambo is een ander merk van AkzoNobel dat tot de beste beits merken behoort. Ook Rambo is gespecialiseerd in beitsen en andere houtverzorging. Ook Rambo biedt een breed aanbod aan beitsen van heel goede kwaliteit.

Tenco beits

Een derde topmerk in beits en houtverf  is Tenco. Een verschil met Rambo en Cetabever is dat Tenco ook andere verfproducten biedt zoals betonverf, metaalverf, dak coating en teer producten. Ook Temco is een Nederlands merk, maar  dan eigendom van PPG Coatings.

Hermadix beits

Hermadix is een andere grote Nederlandse aanbieder van beitsen. Hermadix maakt vooral tuinbeits, houtolie en andere producten voor tuinhout bescherming. Hermanix beits staat bekend om de goede bescherming va  de buitenbeits tegen weersinvloeden, UV-straling, vocht, schimmels en insecten

Andere beste beits merken

En zo zijn er nog meer goede merken voor beits. Goede tuinbeits en andere goede beits wordt onder andere ook gemaakt door Sikkens, Wijzonol, Sigma, Koopmans. Bij de bovenstaande beits aanbiedingen vind je al deze goede beitsen.

 Zie ook:Onderwerp:
Aanbiedingen beits in alle soorten beits. De beste beits merken. En tips over hoe en waarom te beitsen.

Zoeken

-->